Sonce (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Rubin. -> Sonce (23.6.2006 19:54:45)

Midve z mojo sončico sva veliko zunaj. Zjutraj hodiva na sprehod, ko je še koliko toliko znosno. Dopoldne in popoldne, pa ji ponavadi natočim vode v bazenček in uživancija, vendar jo imam vedno pod marelo, tako v vozičku kot kadar sva zunaj v bazenčku ali na koci. Sedaj pa me zanima, ali jih tudi ve imate non stop v "senci" ali jim privoščite tudi sonce. Kljub temu da je v senci jo namažem z Bubchen sprejem za sončenje. Zanima me ali jo preveč ščitim pred soncem?




Bonnie_RR -> RE: Sonce (23.6.2006 20:06:15)

Ne vem, midva se v teh dneh tudi precej zadržujeva v senci. Ko je v vozičku, ga pa  včasih sonce le dobi malo po nogicah. Takrat mu dam pleničko čez noge, ampak jo stalno dol brca, tako da bolj malo pomaga. S kremo ga namažem le tu in tam, ker ne bi rada s tem pretiravala.

Meni se zdi, da otročka prav izpostavljati soncu ni zdravo, ne delam pa ravno panike, če ga sonček tudi malo oplazi. Seveda pa ga povsod skušam zaščititi pred močnim soncem.

Lp




Anonimen -> RE: Sonce (23.6.2006 21:17:16)

vi kr lepo v senci bodte, pa klobuček na glavo pa fajn s kremo namazat! tut v senci te lahko opeče!




Anonimen -> RE: Sonce (23.6.2006 21:17:40)

Midve sva na dopoldanskem sprehodu največ do 10 ure, popoldne gremo pa na morje okrog pol šestih.

Sonce je zdravo, ni škodljivo, vendar samo v zgodnjih jutranjih urah (nekje do 11, morda še manj) in poznih popoldanskih (od 16 ali 17 naprej ). Tako nekje imam v spominu iz neke Kneippove knjige.
Spodbuja proizvodnjo nevemtočnočesa - nekaj na s - hormona sreče, kar je zdravo.

Za majhnega otroka je nevarno zato, ker ima zelo občutljivo kožo, ki jo lahko opeče.

Bi rekla da v zmerni količini ob primernih urah vsekakor na sonce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tosa -> RE: Sonce (23.6.2006 21:42:02)

Midva z mojim malim sončkom greva prav tako ven ob cca 8-ih pa največ do 11-ih. Nato hitro noter in spet ven ob 17.00.
Tudi midva bova na obali vse do konca septembra.
So pa ta teden imeli v Luciji pred zdravstvenim domom delavnice "Kako se zaščititi pred sončnimi žarki" in so mi svetovali, da lahko otroka vseeno namažem (moj je star 3 mesece in pol), vendar je pomembno, da se krema  ne vpije v dojenčkovo kožo.
Sama uporabljam zanj Avene faktor 50.
LP






lelaval -> RE: Sonce (23.6.2006 23:12:58)

Včasih se dobesedno ne moreš izognit soncu. Moja je stara leto dni in sigurno, da ne bo par ur sedela v vozičku ali na koci. Se more malo sprehodit in raziskovat ter žogat - to pa se ne da samo v senci. Čez opoldne mi pa itak spi - jo dam kar noter.




Stran: [1]