urejanje preživnine (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

poletje -> urejanje preživnine (24.6.2004 6:52:08)

Lepo prosim, če mi katera poda informacije glede urejevanja preživnine "po novem", oz. po prvem maju. Sedaj bi se naj urejalo preko sodišča, na CSD se baje naredi samo zapisnik. Ali ve katera kaj več o tem? Ali moraš na sodišču plačat kaj takse,kako dolgo čakaš na odločbo in če kaj komplicirajo?
Hvala.

Taša -> urejanje preživnine (24.6.2004 7:29:49)

Sama sem na CSD že spraševala o tem. Razložila mi je sicer takolo vendar ne vem če je glih tako v praksi. Na CSD lahko sicer narediš zapisnik, vendar ti ta kaj dosti ne pomaga. Na sodišču moraš vložiti vlogo in plačati takso za urejanje preživnine. Sodišče "pridobi" podatke o partnerjevem zaslužku vaju pokliče na obravnavo in tako določi preživnino. Koliko časa to traja mi ni vedela povedat, ker še ni dobila povratnih informacij. Imam občutek da še ne vejo glih kako se tej stvari streže. Tudi mene zanima iz prakse kako to izgleda. Mogoče je že katera urejala preživnino in naj se javi in pove kako je to ! LP

MARNA -> urejanje preživnine (9.7.2004 13:58:34)

HALO EJ FOLK JAZ MAM GLEDE TE PREŽIVNINE TUDI PROBLEME A STE POGLEDALE POD DRUŽINSKA ZAKONODAJA POMOČ MAMICI KAJ SMO SE TAM POGOVARJALE O TEM SEVEDA ŠE TUDI NISMO PRIŠLI DO NIKAKŠNIH USTREZNIH PODATKOV KI BI NAM V PRAKSI POMAGALE NO LE SI PREBERITE JAZ SEM TAM ŠE POD MERY KER NISEM VEDELA KAKO SE TO DELA ČAO PUN:sloncek:CE

Stran: [1]