VISINE IN NOSEČNOST (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

DORI -> VISINE IN NOSEČNOST (23.6.2006 10:16:36)

Včeraj se mi je ful vnelo levo oko (verjetno klima v službi), v lekarni sem kupila kapljice Visine, si dala v oko, potem pa sem prebrala navodila. Piše, da ni priporočljivo jemati v nosečnosti. Ker je možno, da bi bila noseča (upam) me zanima, če katera ve ali  jih res ni dobro jemat.

Dashenka -> RE: VISINE IN NOSEČNOST (23.6.2006 10:31:33)

Joj, za vneto oko Visine ni primeren! Raje si ga spiraj s prekuhano vodo ali fiziološko raztopino. Če pa  jutri ne bo bolje pojdi do zdravnika, da ti predpiše antibiotično mazilo ali kapljice.

Visine je vazokonstriktor in zato piše, da ni primeren za nosečnice.
Ker pa je sistemska absorpcija očesnih kapljic zanemarljiva,  ti zagotovo ne bo škodoval.

Vazokonstriktorji (torej snovi, ki povzročijo krčenje žil) pa so v primeru, da se uporabljajo kot kapljice za oko, le pripravek za pijandure, da si po prekrokani noči zbistrijo pogled!

Če imaš rdeče oko zaradi suhega zraka, klime in celodnevnega bleščanja v računalnik, so edino primerno zdravilo oz. pripomoček umetne solze. V lekarna in tudi pri optikih (le da so tam navadno dražje) imajo kar pestro izbiro umetnih sol - torej tekočin za oči, ki oko navlažijo.

DORI -> RE: VISINE IN NOSEČNOST (23.6.2006 10:42:52)

Najlepša ti hvala za izčrpen odgovor.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pot -> RE: VISINE IN NOSEČNOST (23.6.2006 13:28:18)

tudi kamilice so dobre za vnete oci. prekuhas jih in potem namocis vatko v vodo s kamilicami (pa ne prevročimi) ter malo ožameš in si malo s tem spiraš oko, tako, da prie tudi tekočina v oko. to ponoviš večkrat na dan.  v parih dneh bi moralo biti boljše.

pa čimprej se pozdravi

DORI -> RE: VISINE IN NOSEČNOST (23.6.2006 14:58:04)

Kamilice sem probala, pa mi je bilo kar boljše.
Moj Luka je imel isto vnetje pred enim tednom in se je s kamilico čez vikend pozdravil.

Lep vikend vsem.

Stran: [1]