RE: Uhancki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> RE: Uhancki (23.6.2006 21:15:32)

saj ni fora zdaj vera ali pa ne vera ali pa luknanje ušes. vero sem slučajno vzela za primer. lahko bi tudi kaj drugega. hotela sem samo povedat da se mi zdi trapasto kako odločamo o čem lahko otrok odloča sam o čem pa ne. pa se mi zdi vera naprimer še bolj pomembna v življenju kot pa preluknana ušesa. ne vem zakaj se v slednjem otrok mora odločit sam o tako pomembni zadevi se pa ve odločite namesto nejega. pa ni tu samo vera, je zgolj primer! lahko je tudi naprimer na katero srednjo šolo bo šel..tudi o tem se velikokrat odločijo starši namesto otroka.

tulip -> RE: Uhancki (23.6.2006 21:40:01)

Anonimna, eno vprašanje - čemu pa anonimnost? A ne stojiš za svojim prepričanjem?[sm=smiley25.gif]

Tosa -> RE: Uhancki (23.6.2006 21:50:32)

Jaz sem bila v prvem razredu, ko mi je bilo NUJNO treba preluknjati ušesa. Drla sem se kot zverina.
No, čez 14 dni sem ležala na opreacijski mizi, ker se mi je uhan zarasel v živo meso.
Toliko o uhanih....
LP.

KIRA -> RE: Uhancki (23.6.2006 22:10:38)

ti anonimna imaš problem. me se pogovarjamo o uhančkih, krst je postranski.jaz sem bila dojenček in sem krščena proti moji voji, če tako rečem. 
poleg tega pa moji otroci niso in ne bodo krščeni, razen če bi to IZRECNO ZAHTEVALI. pa še pol jim bom rekla naj pošteno premislijo.

Mateja82 -> RE: Uhancki (23.6.2006 22:15:17)

Imam podobne  izkušnje kot Tosa.
Moja mala je tud dobila za krst uhane ampak ušes preluknjat ji ne bom dala, naj se sam odloči ko bo starejša. Se mi  preveč smili da bi otroku zaradi takšne nepotrebne stvari povzročala bolečino in strah.

anajmad -> RE: Uhancki (23.6.2006 22:30:22)

Moj mož je zlatar in pred petim letom nikakor ne dela luknjic. In samo zaradi tega,ker je enkrat videl pri eni punčki,kako ima raztrgano uho,ki so ji otroci v vrtcu po nesreči povlekli in otroci imajo strašen strah (vsaj nekateri) in so vsi panični,ker ene mame hočejo,da imajo njihove punčke uhančke. Naša Pia se je sama odločila pri petih letih in pol in ni nič jokala.
en lp[sm=morje.gif]D.

Barči78 -> RE: Uhancki (23.6.2006 22:34:54)

Neja je za krst isto dobila uhančke, ki pa smo jih spravili. Ko se bo sama odločila, da jih želi nositi, jo bomo peljali h zlatarju, da ji naredi luknjice.

pravljica -> RE: Uhancki (23.6.2006 22:55:39)

men je pa tole "samoodločanje" pri 5., 6. letih itd. do vsaj enega 15. leta malo smešno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] se mi zdi, da je takšno odločanje oz. potrjevanje isto kot pri 2 letih...seveda je to čisto drugo pri 15. letih, pa še takrat je vprašljivo, puberteta in to...najbolje, da jim vsaj do 20. leta ne pustite luknanja, takrat bodo pa že menda znale pametno razmisliti glede tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
meni ni to nič takšnega, pač kakor je staršem všeč, enako glede oblačenja in obnašanja itd. itd. za ene je sprejemljivo takšno, za druge drugačno, otrok pa se lahko pri 20. samo križa, ker ima čisto svoje poglede ali pa tudi ne

Anonimen -> RE: Uhancki (24.6.2006 10:29:44)

Tako majhni ne bi predirala, mi niso všeč dojenčki z uhani.

Punčke so mi z njimi videti lušne nekje od dobrega drugega leta naprej. Kaj pa to pomeni z zdravstvenega vidika, pa ne vem.

allj -> RE: Uhancki (26.6.2006 0:54:39)

Anonimna, si pa res ena reva, ki izbira skrajnosti. Mogoče da mu ne dam niti imena - naj si ga sam izbere, ko bo dovolj star. Če je otrok krščen, še ne pomeni, da bo kristjan, iz cerkve se lahko tudi "izpiše", če pa mu damo preluknjati ušesa, pa se nikdar več ne bodo zacelila. Toliko o tem. 

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]