|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!!
22.6.2006 9:04:52   
naja78
lep pozdrav punce.
sem v 22tednu prve user posted image in me zanima če se splača iti na merjenje materičnega vratu,ki ga izvajajo v porodnišnici.zanj se moraš posebej naročit.(22t-24T)
izvaja se kot predhodna indikacija za prezgodnji porod!!

ste šle ve???BRALA sem da priporočajo,čeprav mi moj G tega ni omenil da bi mogla it,kljub temu da sem v ambulanti za rizično nosečnost!!!
pričakujem vaše mnenje!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: merjenje mat.vratu:22t-24t,se splača??!!
22.6.2006 9:15:48   
darjatimci
Mene je poslala na merjenje mat. vratu ginekologinja,zaradi suma prezgodnjega poroda.Jaz drugače,če ne bi bilo potrebno ne bi hodila.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2006 14:30:22   
lelaval
Jaz tudi mislim, da ni potrebno, če te G ne pošlje. Mene tudi ni poslal, pa sem imela pred user posted image  konizacijo in posledično krajši maternični vrat. Je pa res, da sem 3/4 nosečnosti morala bit v bolniški in preležat.
Upaj na najboljše in tako bo. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2006 14:57:56   
ElaM

Meni je MV izmerila moja G, mi ni bilo potrebno nikamor hodit.

:)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.6.2006 22:53:21   
darja.grm
Oj, jest sem pa šla in mi ni žal.Mi je g vsaj povedal če je res kakšna možnost prezgodnnjega poroda.Men se pa ne zdi to nič slabga da greš merit mv.Ampak vsaka po svoje.

carpe diem

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2006 11:55:35   
kapesanta
jst mam pa MV enkrat krajši in enrkat daljši (po izmeri G) - mislim da sem pri Pušenjaku brala, da se dolžina spreminja in da samo ne sme priti pod kritično mejo (ki pa je??).
Jaz bi verjetno šla na merjenje, pa nisem vedela da obstaja - sem ena tistih ziherašic, ki raje naredi preveč pregledov....

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu darja.grm)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.6.2006 13:07:27   
asso
Jaz ne vidim nobene potrebe, da pri normalni nosečnosti bi šla. Kajti, lahko se čez noč začne krajšati in tista meritev ti ni pomagala prav nič.
Jaz imam celo nosečnost lažne popadke in se mi lahko čez noč začne krajšati MV tako, kaj mi pomaga, če danes vidijo, da je BP in čez dva dni je že drugo stanje.
Tako, da če g. ne priporoča ni potrebe...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2006 17:45:46   
x_srečka_x
Meni ga je G izmerila kar sama...

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2006 20:08:51   
Anonimen
Meni tudi ni bilo treba posebej hodit. Pravzaprav sem zaradi slabega počutja (slabost, bruhanje) bila pregledana že v 16. tednu in me je g. opozoril na "oslabljen MV", kar se je konkretno pokazalo v 24. tednu, saj se je MV začel krajšat. Hvala bogu so bili na pregledih ves čas pozorni na stanje mojega MV. V 32. tednu sem bila odprta že za 1 prst.
Tudi ne razumem, zakaj bi bilo merjenje MV poseben pregled? Jz sem mislila, da je to rutinauser posted image Glede na mojo izkušnjo bi se jaz na tvojem mestu odločila za ta pregled. Mislim, da ni nič drugega kot, da ti opravijo vaginalni UZ in to je to...Aha...ja valda...zdaj razumem, zakaj posebej pregled: namreč nosečnicam pripadata samo 2 UZ (na začetku in koncu)..zato je verjetno merjenje MV in vaginalni UZ posebej....

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.6.2006 20:14:52   
Anonimen
Sama nisem šla.

Sem bila bolj ena od tistih, ki nisem razmišljala o nepotrebnih komplikacijah. Sem šla samo na redne preglede.
Vsak se pa odloči po svoje.

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.6.2006 23:15:25   
sasabela
Je tko, da če maš prekratek vrat, ti delajo cirklažo in ti tudi zato, zmerijo vrat, da se ne bi predčasno začela odpirat. Ker cirklažo ti delajo samo do 20. tedna. Zdej nekje normalna dolžina vratu je 3 do 4 cm. Pa seveda je odvisno koliko se ti krajša v določenem času.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2006 9:44:32   
Polly
Meni dolžino zmeri kar moj zlati G, tako da veva pri čem sva. Zakaj pa ne, če se da? Jaz sem potem veliko bolj pomirjena user posted image .
Jaz imam težave s trdovratno bakterijo in dokler je MV dovolj dolg in zaprt, ni strahu, da bi prišla do user posted image .

Kako je življenje lepo!

http://regi.si/srce/

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2006 10:04:36   
ribica.
Meni ga je tudi moja G izmerila sama od sebe, ko sem imela morfologijo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.6.2006 9:23:25   
naja78
punce hvala.sem klicala v lj porodnišnico in so mi rekli da to posebej če G drugače ne odloči ne delajo.tako da če bi bilo kaj kritično,bi mi že rekel.saj mi je na morfologiji rekel,da je vse ok.tudi vaginalno.
vsaj upam.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2006 8:30:30   
žiža
Sigurno se splača it, če obstaja možnost za prezgodnji porod. Jaz sem prvič rodila v 33 tednu in mi je sedaj v drugo avtomatično izmerila mv. V 24tednu je bil dolg 3cm, kar je za enkrat OK. Ni pa nobene garancije, da bo tako ostalo še preostalo nosečnost. Če pa bi že prvič rodila na rok in bi tudi nosečnost potekala brez posebnosti, ne bi sama od sebe hodila na take preglede.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?