lelaval
|
Dudica, jaz pa ti dam prav, kar si napisala. Lani sem pred odhodom na morje rekla patronažni, da gremo na morje z dojenčkom, saj vroče bo tako doma, kot na morju, le klima je na morju še boljša. In se je patronažna strinjala. In tako sva šla z vsemi 3 otroci: 1,5 mesečno dojenčico ter 8 in skoraj 7 letnim. In šli smo v prikolico. Res, da na prikolico sonce ne sije in ni bilo not peklensko vroče. Če pa bi sijalo - marsikatera ima sigurno doma prenosno klimo ali pa vsaj kalorifer (ga pač daš na hladno) ali kak drug ventilator, pa, ko sonce zaide, narediš prepih in se da preživet - predvsem pa - ne dojenčka preveč oblačit. In vam povem - predvsem tistim, ki nasprotujete: imela sem prekrasen dopust. V sosednji prikolici je bila gospa, ki je izšolana babica. Je rekla, da, ko me je 1. videla z dojenčkom, si je mislila: dojenček - zdaj pa ne bom imela nič od dopusta. Ampak je bila vesela, da se je zmotila, ker je nikoli ni nihče v kampu slišal jokat (saj se tudi ni jokala), ta babica me je pohvalila, ker nič ne kompliciram, vendar kljub temu dobro poskrbim za dojenčka (in tudi starejšadva) Ko smo šli na plažo, sem zraven vzela bazenček za napihnit (v velikosti banjice za dojenčka kopat), dala vanj morsko vodo in v 1 uri je bila fajn topla. V 1,5 litrsko steklenico od vode pa sem natočila vodo iz pipe in jo grela na soncu kar v flaši - s to vodo sem potem tamalo splahnila, da ni bila od soli. Sem samo dojila, tako, da ni bilo težav niti na plaži. Če ni spala v vozičku na plaži, pa je na podlagi za plažo (tisti z gobo) in pod drevesom. Moram priznat, da ni bilo nobenih težav zaradi vročine (klima pa itak vsakemu dobro dene), ne z ničemer drugim. Pa še vsak jo je hotel vozit na sprehode - kar pomeni, da sem imela vsaj pol ure prostega časa, ki pa ga lahko izkoristiš magari za spanje. In še veliko sem se lahko posvetila starejšima otrokoma. Je pa res, da se nisem obremenjevala s tem, da ob tej in tej uri mora bit kosilo na mizi,..... Mi na morju itak kosilo jemo navadno okrog 5,00 popoldan, saj čez dan nihče ni prav lačen (sicer pa imaš na plaži pizze, hamburgerje, krompirček, jedli smo krofe ali sendviče,... otroci pa so že od sladoleda siti ) En teden drugačnega prehranjevanja, pa ne bo vplival, da bodo zboleli. Ena je napisala, da je še mleko zgubila - jaz se nisem prav nič sekirala in na dopustu nimamo 'urnika' za vstajanje, odhod na plažo, jest, spat - vse počnemo, ko nam je in potem se na dopustu resnično spočijemo. Tako, jaz sem ti napisala, kako sem sama doživela dopust z dojenčkom. Meni so se tudi vsi čudili, ko sem rekla, da gremo in mi odsvetovali, a sem jim odvrnila: 'zakaj pa? Vroče je tukaj in na morju'. In me niso več spraševali in pametovali. Ti pa se odloči, kot misliš, da je prav.