Na morje z dojenckom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Maksa007 -> Na morje z dojenckom (22.6.2006 8:15:10)

Ojla!

Imamo 6 tednov starega fantka in bi šli drug teden, ko bo star 7 tednov na morje in sicer v prikolico. V prikolici zna biti ponoči kar vroče. A je šla še katera s tako majhnim dojenčkom na morje in kako ste rešili to s taščo in babico? Naši dve kar naprej težita, da ne bi smeli iti na morje ker je tako vroče. Ali mogoče res ne bi smeli?
LP




CUKRČEK -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 8:16:29)

Lahko ste doma, smao s tem ne boste ničesar rešili saj je tukaj prav tako fuuuul vroče. NE poslušaj drugih...delaj po občutku. SIcer se pa otroci odlično prilagajajo.




oka -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 8:42:57)

Naredi tako, kot se tebi zdi prav. Jaz sem svojo 1,5 mesečno bejbo peljala za vikend na morje (tudi na Krk v prikolico). Na pot smo šli zgodaj zjutraj, čez dan je lepo spala v senčki, v prikolici sem imela odprta vsa okna, da se je lepo zračila. Prvi dan je imela malo krizice s prilagajanjem, drugi dan pa je bila kot rožica: spala je od 10-ih zvečer do 9-ih zjutraj. Pa nisem bila edina s tako majhnim otrokom. Soseda je prav tako preživela s svojo deklico (rojeno konec maja) celo poletje na morju.

lp




Anonimen -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 10:38:20)

Jaz bi šla na tvojem mestu. Kot je že cukrček rekla, tudi tukaj je vroče, tam je pa vseeno ugodnejša klima, kar mu bo dobro delo. Saj zvečer preluftaš prikolico, preden gre spat, pa tudi sicer imaš lahko odprto okno, samo kako mrežo proti komarjem flikneš gor.
Mi imamo sicer srečo, ker je prenosna klima v prikolici, ampak se da tudi brez nje.




TVN -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 12:54:58)

Sorči, ampak jaz pa v prikolico v tej vročini ne bi šla. Še če se sama spomnem (mnoga leta nazaj), kako nam je bilo vroče v prikolici, me kar strese ob misli, da bi v tak pekel peljala še tako majhnega dojenčka. Že res, da je sedaj povsod vroče, ampak preko noči lahko sobo primerno shladiš (mi imamo klimo, tako da ni problemov), v prikolici (pa naj je še tako velika) pa je zadušljivo.

Sicer pa - vsak po svoje, a ne?

Pa še kratka opombica (ki je sicer bolj namenjena moderatorju): naslov teme naj bi bil kar se da "govoreč", "lep pozdrav" pa to sigurno ni oz. ne pove prav nič o tem, kar te zanima. Pa prosim brez zamere!

Želim vam lep dopust, kjer koli že.




irena111 -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 14:02:39)

jaz sem tudi bila z dvomesecnim na morju, samo v apartmaju pa v zacetku maja. mene bi mogoce malo vrocina skrbela, ce pa je senca okoli cez dan pa lahko lepo v vozicku aja. pa ponoci na pot.
glede babic pa na lep nacin jim daj vedet da bos ti odlocala o svojem otroku. pa lepo se imejte!




Anonimen -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 20:45:06)

Gašper je bil lani star 8 tednov, ko smo šli v prikolico za 14 dni. Bilo je tudi zelo vroče in sploh ni bilo problemov. Itak se zvečer shladi, pa mal imej odprto, pa bo.
Kar se pa babic tiče pa jaz pravim: ko so bile one mlade in so imele majhne otroke, so same odločale o njih/nas, zdaj smo pa mi na vrsti. Ti si mama.
Pa poglej s te strani...v kempu je sigurno kaj sence / borovcev pa to. Sigurno prikolica ne stoji sredi betona. No. A ni to fino? Bolje kot doma, v tem betonu.
Vi kar šibajte!!!
Pa uživajte.

Aja, še tole: pa glede na to, kako se vreme zdaj spreminja, niti ni rečeno, da bo 30+ stopinj.




Anonimen -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 21:00:02)

Jaz ne bi šla nikamor s tako malim otrokom




Bonnie_RR -> RE: Lep pozdrav (22.6.2006 23:09:32)

Jaz bi z otrokom na morje vsekakor šla, vendar pa ne v prikolico.

Lp




Katrin -> RE: Lep pozdrav (23.6.2006 10:50:48)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je rojena marca lani; na morju smo bili od maja do septembra (s prekinitvami 17 tednov) in sicer v prikolici. Bilo je super, nobenih težav. Kaja je uživala, saj je bila cel dan zunaj, v senci; kakega posebnega dela z njo ni bilo. Bili sva le dojeni, tako da tudi s pripravo hrane za njo nisem imela dodatnega dela. Kljub vročini, se na morju lažje diha, kot doma.

Jaz na tvojem mestu ne bi oklevala.

LP [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Dashenka -> RE: Na morje z dojenckom (23.6.2006 12:16:36)

No, s taščami in babicami se ti ni treba ravno skregat, čeprav so včasih lahko neznansko težke. Svetujem ti, da jih takrat, ko začno delit "dobrohotne nasvete" enostavno "odklopiš" - saj veš, prijazno kimaš, se strinjaš, misliš pa si svoje in po svoje potem tudi narediš. Če jih popolnoma ignoriraš, to prej ali slej opazijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Glede morja.
Ne glede na to kam greste, pa se pred odhodom pozanimaj le za mikrolokacijo.
V šotor, prikolico, apartma, ki bi bili locirani na popolni čistini in na katere be cel dan "nabijal" sonce, ne bi šla. Niti sama, niti z otrokom.
Če pa  je vaša prikolica v senci, med borovci, potem pa sploh ne vidim nobenega problema.

Na morju se namreč zvečer ohladi in poleti so večeri in noči bistveno hladnejše kot v nekem blokovskem naselju v notranjosti Slovenije, kjer iz razbeljenega betona akumulizana toplota seva prav do jutra.

Sploh pa, tudi v obmorskih krajih se rojevajo otroci - in prav nič jim ne manjka. Prav nasprotno, veliko so bolj zdravi, kot celinski razvajenčki.






Tosa -> RE: Na morje z dojenckom (25.6.2006 9:38:29)

Moja sestrična se je pred dvema dnevoma pojavila v Porotrožu pri nas na obisku z 3 tedne staro punčko.
Spali so sicer v apartmaju, vendar tako skulirane mamice še nisem videla. Doma je imela vojno za babicama in taščo, ampak jih ni poslušala. Mala ji je baje spala celo noč.
Strinjam se z tem, da mora biti prikolica vsaj v senci.
Lep dan




Stran: [1]