rizeva kasica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

irena111 -> rizeva kasica (21.6.2006 22:40:37)

tiste malo bolj izkusene mamice bi prosila za nasvet s katero kasico zaceti pri 4 mesecnemu otroku in kako. baje so rizeve najboljse? pa katera firma? vala za nasvete![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Marogica -> RE: rizeva kasica (21.6.2006 22:46:48)

Mi smo dajali samo Rižolino, drugih ne poznam, ker jih ni hotel kaj dosti jesti, nekje 2 meseca. Je jedel raje druge kašice

Katrin -> RE: rizeva kasica (21.6.2006 22:50:50)

Jaz sem poskusila več vrst (Kolinska, Alette...), pa nismo jedli nobene. Še danes ne mara ne čokolina, ne keksolina, ne rižolina....

Poskusi, pa boš videla, katera kašica vam ugaja.

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: rizeva kasica (21.6.2006 22:52:37)

Rižolino. Pa Nestle jo ima (ne poznam).

Lahko pa daš tudi druge kašice (Hipp, Humana ), ki so primerne od 4. meseca naprej. Večina se pripravlja z vodo. Mala Mič jih je rada jedla, če so "najbolj" kvalitetne, pa ne vem.

šnucika -> RE: rizeva kasica (21.6.2006 22:57:12)

Od Alnature-dobiš v DM,od kolinske...obe zelo rada je!

sazi -> RE: rizeva kasica (22.6.2006 9:23:45)

naš mali je riževo kašico od Milupe, mu pa dam tisto, ki se zmeša z mlekom (imajo tudi take ,ki se zmešajo z vodo). zaenkrat dobi tako brez dodanih okusov

lili marlen -> RE: rizeva kasica (22.6.2006 12:23:51)

odvisno, kaj ti je bolj praktično.
rižolino se meša z mlekom (se pravi, da moraš posebej narediti adaptirano mleko in zmešaš not rižolino). je brez kakšnega okusa in je zato tudi dober za zgoščevanje kašic iz sadja in zelenjave, ki jih sama narediš.
druge riževe kašice (hipp, alete) se mešajo z vodo, ker je adaptirano mleko že not in imajo običajno kakšen okus - naša ima najraje jabolko/vanilija od hippa in banano od alete.
mi imamo rižolino kot rečeno včasih za kaj zgostit, drugače pa te z mlekom, ker se dojimo in zaradi tega se mi zdi bolj praktično, da je mleko že not. pri nas je to edina industrijska hrana, ki jo jemo, drugače vse pripravljam sama. če je zdrava ali ne, ne vem, gotovo ji pa zaradi teh kašic ne bo nič hudega.
pa dober tek.

lp

karin412 -> RE: rizeva kasica (22.6.2006 20:32:47)

Jaz sem kupila v DM Alnatura, enkrat sem ji naredila z vodo, danes pa z mojim mlekom, pa je danes kar veselo jedla - sicer šele uvajam gosto hrano.

sarazan -> RE: rizeva kasica (22.6.2006 22:04:25)

Jaz ji občasno dam Milupine bio riževe kosmiče. Načrpam si mleko in ji dodam te kosmiče - so brez dodanega sadnega okusa, brez konzervansov, barvil in glutena. Ne vsebuje adaptiranega mleka.

Ker čakamo na alergološke teste, si zaenkrat še ne upam kaj več eksperimentirat. Sicer polno dojim.

natalia -> RE: rizeva kasica (24.6.2006 21:30:58)

rižolino Podravka

lp

soncicaT -> RE: rizeva kasica (25.6.2006 10:54:03)

Kako pa pripra<viš kašico s svojim mlekom...a še potem ko si ga stisnete, še kaj grejete..

sarazan -> RE: rizeva kasica (26.6.2006 22:07:52)

Jaz ponavadi mleko zjutraj izčrpam. Polovico ga porabim za jutranji, polovico pa za večerni obrok. Mleko shranim v hladilniku.
Ko mleko uporabim, ga najprej dobro premešam, potem pa nalijem v plastično skledčko za otroke. Dno skledčke je potopljeno v vročo vodo in s tem ogrejem mleko na zaželjeno temperaturo - ga poskusim, s čemer sem imela najprej kar težave, saj konec koncev poskusim svoje lastno mleko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Ker še ne pripravljam večje količine riževih kosmičev, skledčka kar odstane v vroči vodi in se mi kašica med hranjenjem ne ohladi.

Stran: [1]