tinatomaz -> RE: nujno-prenehanje dojenja (28.5.2011 14:19:57)
|
Lep pozdrav! Tudi jaz sem pri prvem otroku dojila, vendar nisem imela dovolj mleka in sem morala dodajati Aptamil. Sinček se je pri šestih mesecih sam odstavil, kljub mojim vztrajnim poskusom nadaljevati z dojenjem. Sedaj imam dvomesečno hčerko in sem po nesrečnem spletu okoliščin morala nehati dojiti in jo pričeti hraniti po flaški z Aptamilom. Rada bi pa povedala to, da se strinjam, da je dojenje koristno za otroka, vendar pa menim, da je nekje tudi meja. Jaz sem pri prvem otroku en mesec samo jokala, ker se ni redil kot bi se moral, sedaj pri punčki pa je bilo isto zelo psihično utrujajoče poslušati, da naj dojim, kljub temu, da sem bila že drugič na antibiotikih in je punčko močno zvijalo, nakar je pristala pri dveh mesecih še v bolnici zaradi infekcijske okužbe, kar je povzročilo, da ni mogla jesti in je bila dvakrat na infuziji. Kljub vsem težavam so zdravniki samo govorili, kako je koristno dojiti. Mislim, da pretiravanje kako je dojenje koristno in da moramo na vsak način dojiti ni pozitivno, če je zaradi tega mamica slabe volje, žalostna in na robu depresije. S tem otroku naredi več škode kot pa z umetnim mlekom. Edini pametni nasvet sem dobila od patronažne sestre, ki je bila ob meni že prvič, ko sem se mučila z dojenjem, in sicer mi je rekla, da ene mamice pač niso dojilje in naj se ne sekiram. Nataša mamica Tomaža in Tine
|
|
|
|