Hanna M.
|
Draga Nataša in tvoja družina. Težko si predstavljam, kaj ste prestali in kaj prestajate, čeprav sem pred leti izgubila ljubljeno babico, si ne morem zamišljati kaj pomeni izguba otroka. Vsekakor pa velja pregovor, ki pravi, da kar te ne zlomi te okrepi. Tako močnega in ljubečega človeka, kot si ti težko najdeš. Čeprav te ne poznam in sem vašo zgodbo po naklučju začela prebirati pred parimi dnevi, to vem in čutim. Meni je bilo ob izgubi babice v tolažbo, da sem se od nje pred smrtjo poslovila. Čeprav je bila v komi, vem da me je slišala in me je čutila, ko sem se ji zahvalila za vse dobro in ji dovolila da gre. Prve tedne po smrti sem bila čisto o.k. Vse je nekako normalno potekalo, imela pa sem veliko opravkov (mama jih ni zmogla), ki so me zamotili, po treh dneh sem se tudi že vrnila v službo. Počasi pa me je vedno bolj začela motiti bližina ljudi. Vseh, tudi najbližjih. Najbolj mirna sem bila na pokopališču (ki sem jih pred tem enostavno sovražila, vedno so me morali prepričati, da sem šla tja) ali kje v samoti. Kakšne dva meseca po izgubi je bila kriza največja, bilo mi je resnično težko. Moja mami, ki je tudi močno žalovala pa mi je kar dušila. Nato se je zgodilo nekaj čudnega. Ponoči sem sanjala. V sanjah se je prikazala babica, me prijela za roko in mi jo rahlo stisnila. Povedala mi je, da je na lepem kraju, da je vse dobro in da nas vidi, da pa zaenkrat še ne more večkrat priti nazaj, ker se lahko izgubi, da pa bo, ko bo lahko, (kaj točno naj bi to pomenilo ne vem, jaz sem si predstavljala, da ne more večkrat priti v sanje). Povedala je še, da nas ima vse zelo rada in da pazi na nas. Ko sem se zjutraj zbudila, je topa bolečina, ki mi je oteževala dihanje izginila in počutila sem se lahkotnejšo. Letos bo 5 let od njene smrti. Še vedno jo pogrešam in si želim, da bi bila z nami, da bi spoznala svojo pravnukinjo. Še vedno jo vidim tako živo in polno ljubezni, ko zaprem oči. Še vedno čutim njen nežen pogled in topel in čvrst stisk roke. Neskončno sem hvaležna ker sem jo imela in ker mi je celo po smrti pomagala zmanjšati bolečino. Želim si in upam, da bo tudi pri vas tako. Da vam bo Ajšina ljubezen dala moč, da bolečina popusti in vas bo varovala. Želim vam vse dobro. Hanna