beti 1 -> RE: spet ena nova faza? (20.6.2006 13:20:54)
|
Ja, zelo verjetno kombinacija obojega, tam okoli drugega leta(zelo raztegljivo in različno) imajo otroci ponavadi eno fazo sramežljivosti in hude odvisnosti od staršev, če se takrat pa zgodi še kaj takega kot je prihod novega člana pa so zadeve lahko še bolj izražene. Še naprej jo spodbujajta k samostojnosti, kadar ne bo šlo, pa ji le ustrezita. Če ne prej, ko se mali ne bo več toliko nosil, bo tudi ona verjetno zopet bolj samostojna. Veliki otroci hitro ugotovijo s čim dojenčki pritegnejo pozornost in jih potem oponašajo, da bi jo tudi oni. Jaz Žigu, ki že veliko razume kar povem, da on ni več dojenček in da naj mi pove kaj bi rad, prisiljeno jokanje pa kadar se le da ignoriram. Pogosto pomaga tudi če mu rečem, da bo Blaž kakšno stvar ko bo zrastel tudi počel tako kot jaz zdaj želim od njega. Je pa res, da je naš dečko prav huda čveka in se mu da res veliko stvari razložiti. Uživajte P.s.: V sredo se dobimo na Zbiljah, če vas slučajno zamika mali izletek. P.p.s.: Čestitke Ani za drugo svečko!!!
|
|
|
|