|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prva nosečniška vprašanja!
20.6.2006 8:52:36   
mala29
Saj v bistvu še sploh ne morem verjet, da nama je ratalo v prvo. No, pa na vprašanja... Test sem naredila v nedeljo, po 7 dnevnem izostanku. In ta plus bi lahko videli iz letala. Predvidevam, da sem noseča 3 tedne. Danes nameravam k svoji ginekologinji, upam, da me bo vzela... da zadevo potrdi. Kaj mi lahko že takoj pove PDP? Kako pa naprej? Na koliko časa bom hodila na preglede? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prva nosečniška vprašanja!
20.6.2006 9:36:19   
Naja31
ČESTITAM!!!!! user posted image  user posted image  user posted image

G ponavadi naročijo prvič na pregled nekje v 7,8 tednu, ker se šele takrat vidi srček, kako bije. Prej se srčka še ne vidi. da ne boš razočarana.
To je prvi pregled na katerem samo pogleda če nosečnost res je in če je vse ok. Naslednjič te naroči okrog 12. tedna. Na žalost te šele potem začnejo "resno" obravnavati kot nosečko, ker je prvih 12 tednov kritičnih in se mi zdi, da čakajo, da vidijo če bo vse ok. No, vsaj tako dela moja G.

Ni mi jasno kako si lahko noseča 3 tedne? Saj če imaš cikel na 28 dni, in potem še 7 dni izostanka, je to potem 5 tednov, saj se nosečnost šteje od prvega dne zadnje M. Tako ti izračuna tudi PDP, ki ga lahko potem še korigira, če si npr. imela zelo nereden cikel. To potem vidi na UZ, koliko dejansko je velik plod in na osnovi tega izračuna starost ploda.

Potem so pregledi vsak mesec, proti koncu nosečnosti pa na 14 dni in potem vsak teden.

Srečno!

(odgovor članu mala29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2006 11:22:38   
mala29
Eh, zdaj mi ni nič več jasno! Prvni dan zadnje M sem imela 13.05. Ovulacijo torej nekje med 24 - 29. 05 in takrat naj bi torej tudi zanosila. Torej je to nekje 3-4 tedne, ali ne? Pomoč prosim, ker zdaj mi res ni nič več jasno!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2006 11:26:21   
Katjusa3
No, takole je!
Če je bil prvi dan tvoje zadnje M 13.5., se nosečnost šteje od takrat, torej si noseča 5t 3dni ali 5t 3/7, kot rečejo pri gin.
Srečno!

(odgovor članu mala29)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2006 11:38:49   
DORI
Iskrene čestitke mala29user posted image user posted image user posted image

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu mala29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2006 17:37:03   
Katrin
user posted image user posted image user posted image  Čestitke in čim lažjo nosečnost ti želim!

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2006 20:58:43   
Azaleja
Vauuuu, kar v prvo...Čestitam! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.6.2006 5:32:21   
zaljubljena23
user posted image user posted image Iskrene čestitke

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Azaleja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2006 8:30:00   
BarbaraE
mala29 - najprej user posted image user posted image user posted image  čestitke za +. 

Pdp si lahko izračunaš na krogcu na spletni strani revije mama. Uradno bo tako najprej veljal ta po tvoji zadnji M. Glede nejasnosti pri tednih pa - saj se boš navadila, pri meni se je možek non stop čudil. Mu kar ni in ni bilo jasno, kako se ti tedni štejejo in pa da 40 tednov nosečnosti je več kot 9 mesecev. In pa kaj potem govorijo da traja nosečnost 9 mesecev. Še pa še sem ga prepričevala, da se to šteje od takrat pa do takrat. In potem ko je začela G poleg tednov po M dodajat še tedne po rasti otročka, mu teh tednov raje nisem omenjala. user posted image  

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.6.2006 11:48:02   
mala29
Hvala za čestitke. Sem včeraj popoldne že malo pobrskala po internetu in našla za čudežni krog revije Mama. Tako da mi je zdaj že bolj jasno. Pa tudi pri G sem se že naročila - tudi sestra je vrtela ta krog za določitev tednov. Torej uradno potrditev bom izvedela 7.7. Upam, da bo do takrat vse ok!

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2006 12:14:12   
pravljica
ponavadi pdp spremenijo na nuhalni...to je nekje pri 12. tednu, če se jim zdi velikost neprimerna glede na zadnjo M

yeah, thats me ;)

(odgovor članu mala29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2006 12:19:21   
BarbaraE
Ja, tako so ga meni. Pa se je izkazalo, da je bil pravi tisti po zadnji M. :) Sem rodila točno na tisti dan. So me zadržali, ko sem prišla na kontrolni pregled (po ns pdp že krepko čez rok) in sem bila odprta 4 cm (brez kakršnih koli drugih znakov) in seveda so me poslali kar rodit. user posted image  Hahaha, jaz sem se pa hotela na ta kontrolni pregled sama peljat.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?