Vročinski izpuščajčki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Mala Vita -> Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 7:52:56)

Moji 8.5 mesečni punčki so se pojavili izpuščajčki zadaj po vratu in zgornjem delu hrbta. Jih ni zelo veliko. Predvidevam, da je to od teh vročih dni. S katero kremico ji lahko namažem? Jaz sem uporabila kar Bepanthen. Bomo videli, če bo kaj bolje....

LP




lelaval -> RE: Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 8:27:25)

Najbolj bo pomagalo, če jo čim manj oblačiš.  Jaz moji pri 1 letu dam samo majčko z naramnicami, bodijev raje ne, da ji 'piha po hrbtu'. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
S kremico pa jo lahko brez skrbi mažeš - ne bo nič škodilo.




Bonnie_RR -> RE: Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 19:46:39)

Jaz sem pri mojem tudi opazila po vratu nekaj majhnih rdečih pikic in sem prepričana, da so od vročine. Ga pa z ničemer ne mažem, ker kar sami izginejo.

Lp




Aleksandra -> RE: Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 20:35:22)

Ravno v nedeljo sem bila pri dežurnem zdravniku  in včeraj nato še pri izbrani pediatrinji, ker je moja miška od srede dobivala vsak dan nekaj pikic več (pa je nisem preveč oblekla, bili sva v senci,..) nato pa iz sobote na nedeljo postala vsa flekasta. Sem mislila, da je od vročine. No pa je pediatrinja povedala, da to v našem primeru ni od vročine temveč zaradi nekega virusa, katerega izvor ne ugotavljajo, prav tako za otroka ni nič moteč, le malo bolj driskasto kaka, izgine pa vse v nekaj dneh. Že v ponedeljek je bilo bolje, danes pa sploh.

Razložila mi je tudi, kako bi to izgledalo, če bi bilo to od vročine. In glede na to kar si zapisala je pri tebi to res od vročine. Da bo minilo jo čim manj obleči, kadar le moreš jo malo "ofrišaj" (npr. obriši jo z vlažno krpico), ne hodita ven v vročini oz. bodita v senci.

LP
Sandra




KIRA -> RE: Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 21:26:17)

nič mazat. tanjše oblačit, pot redno dol umivat, pa še kakšen baby puderček uporabi, da bo suha koža. pa jih ne bo.




Katrin -> RE: Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 21:32:39)

Kot so napisale ostale, nič mazat, le umivati in negovati. Te pikice ne srbijo in izginejo v nekaj dneh.

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lydya -> RE: Vročinski izpuščajčki (20.6.2006 23:43:40)

Tudi pri nas smo imeli tak problem. Svetujem takole: tanka oblacila, v vrocini kakrsna je sedaj, bo dovolj bodi s kratkimi rokavcki ali brez in kratke hlace. Ofrisati veckrat na dan z vodo ali pa s kamilicami. Bos videla, da bo pomagalo.




bobek05 -> RE: Vročinski izpuščajčki (23.6.2006 10:41:49)

Naš ima pa take rdeče izpuščajčke zadaj na vratu in po rokah, vendar samo do višine rokavov, tako da je ziher od vročine... Doma je v bodiju, če pa gremo ven pa v enodelnem tankem "pajacu" s kratkimi rokavi in niti do kolen.




Stran: [1]