sadne kašice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

lili marlen -> sadne kašice (20.6.2006 7:49:46)

mene pa zanima, katero vse sadje lahko dam 8 mesečnici in kako.
sadne obroke imamo za zajtrk, največkrat jabolko+hruška, tu in tam banana. pri breskvi in marelici se je bolj kislo držala.
a lahko dam npr. borovnice, češnje?
a vi sadje skuhate, daste kaj zraven (skuta, jogurt), zmiksate ali ne?
sem brez idej, kaj bi ji zjutraj sploh dala, glede na to, da ima za kosilo zelenjavno mesne kašice, zvečer pa mlečno žitne, ki se mešajo z vodo.
hvala in lep pozdrav.

Mala Vita -> RE: sadne kašice (20.6.2006 7:57:46)

Moja ima dobrih osem mesecev in je od sadja že jedla banane, hruške, jabolka, borovnice, marelice, breskve, ananas. Ponavadi ji sadje vmešam v skuto ali jogurt in to dobi za opoldansko ali popoldansko malico. Zdaj ji tu pa tam že vmešam tudi kakšno jagodo in do sedaj še ni reakcije.Res pa je, da to bolj alergeno sadje (ananas, breskve, jagode,..) dodam v skuto v malih količinah.

LP

Anonimen -> RE: sadne kašice (20.6.2006 9:20:30)

Moj 7,5 mesečni je že jedel, jabolko, hruško, banano, marelico, grozdje, češnje, melono, lubenico, mango ima zelo rad, fige, slive, borovnice, pa še bi se kaj našlo.

Po sedmem mesecu lahko jejo vse razen breskev, malin, kivija in jagod, ki povzročajo razne alrgije. Tako je bilo meni povedano v posvetovalnici.

JAz mu zjutraj dam ponavadi mlečne stvari s sadjem. Npr. pasirano skuto, pa mu zraven pretlačim sadje ali jogurt, pa zraven pretlačeno sadje, ali že sadni jogurt...skuto z ovsenimi kosmiči pa malo sadja noter...

Za malico dobi "surovo" sadje. Mislim samo sadje: 2 marelici, jabolko ali katero drugo sadje. ZA kosilo ima zelenjavno - mesne kašice zgoščene z raznimi kosmiči (ovsenimi, prosenimi...) ali kakšno polento, popoldne spet kakšno sadje za malico, vmes dobiva mleko, zvečer pa mlečno kašico in mleko pred spanjem.

Za zajtrk, ji lahko skuhaš tudi pšenični gres - jaz sem mu ravno včeraj takega gostega, pa mu zraven primešala, mango  in jabolko pa je vse z užitkom pojedel.

Anonimen -> RE: sadne kašice (20.6.2006 13:51:36)

Za zajtrk pripravim kar medolino.
Kot mlečni obrok zvečer lahko skuhaš tudi polento, mlečenriš ali gres,....

Od sadja ji dajemo "vse" - banane, jabolka, marelice, tudi češnje in jagode.

Mešanje:
Med trdo sadje (jabolko, hruška) dodam še banano, da se lažje zmeša (če mešaš na sekljalnik). Včasih dodam še zdrobljene baby piškote.
Alergeno sadje (jagode) v manjši količini zmešam med navadni jogurt 3,2.
Borovnice in češnje je jedla kar sama, trajalo je kar dolgo, vsa je bila umazana, uživala je pri tem "pacanju".

Stran: [1]