Preživnina in ostalo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Preživnina in ostalo (19.6.2006 22:59:59)

Prosim vas če mi pomagate, o tem namreč nimam pojma niti nikogar v svoji okolici ki bi mi lahko svetoval.
Ostala sem namreč sama z majhno punčko.Rada bi uredila glede preživnine in obiskov očeta.  Nisva bila poročena, on pa je otroka priznal. Kako se določa preživnina, kakšen je postopek, kaj moram vse imeti (dokumentacijo)? Kako je z obiski, kakšna je praksa, kakšni morajo biti razlogi,če nočeš da oče otroka sploh videva (ta je kruta,amp samo za informcijo,da vem)?Ali kdo pozna kakšnega dobrega odvetnika, ki je mojster glede urejanja preživnine?

Bom hvaležna za pomoč.

ada2 -> RE: Preživnina in ostalo (19.6.2006 23:05:29)

vse se rešuje na sodišču. pojdi na sodišče, povej zakaj si prišla, dajo ti obrazec, ki ga moraš izpolniti - podatki o tebi, tvojih prihodkih, o očetu, njegovih prihodkih, o otroku, koliko stroškov imaš z otrokom mesečno (za hrano, stanovanje, vrtec, obleko...), priložiti je treba dokazila o plači od obeh, potem pa čakaš, da te pokličejo na razpravo, kjer sodnik potrdi ( ali zviša/zniža)predlagano preživnino. z obiski je pa podobno.so pa kar mamicam naklonjeni, zato le pogumno.vso srečo!

ona -> RE: Preživnina in ostalo (19.6.2006 23:14:10)

Ada2,najprej se gre reševat na socialno,kjer se določi stike,preživnino in vse kar spada zraven.Potem se gre šele na sodišče s pomočjo kakšnega dobrega odvetnika!
anonimna,da bi očetu prepovedala videvanje z otrokom je malo težje izvedljivo,se boš mogla zanašat na to,da mogoče očetu ne bo do stikov,ker prepovedat ne moreš,saj sta po zakonu oba enaka starša,prepoveš edino lahko.če dokažeš,da je ful neprimeren oče,npr.drogeraš.
Moj bivši je stalno hotel videvat otroka in dokler je bil majhen je hodil k njemu,zdaj pa ima sin 7,5 let in noče več fotra niti videt in fotr ga pusti pri miru.
žalostno,ampak včasih morajo otroci zrasti,da oče ugotovi,da z njim nekaj ne štima!
drugače pa ti je prvi korak socialno,kamor gresta oba in vse uredita.Če bosta vse sporazumno rešila,niti ne bo treba na sodišče!
upam,da ti bo še katera kaj svetovala,pri meni urejava vse na socialnem!

Anonimen -> RE: Preživnina in ostalo (20.6.2006 9:25:40)

Ona, nič več se tone ureja na CSD, ada2 ima prav.

anonimna 2

Anonimen -> RE: Preživnina in ostalo (20.6.2006 12:00:01)

A če sporazumno določita preživnino, se tudi nič več ne ureja na csd, sam na sodišču?

Anonimen -> RE: Preživnina in ostalo (20.6.2006 12:17:43)

Tretja anonimna sem in odgovarjam:

ja, vse urediš na sodišču, dobiš šimelj, po katerem spišeš  "svojo zgodbo" in to je to, dobiš datum za narok, to je na Slovenski 41, kjer je družinsko sodišče in tam sodnica sprašuje, vidva odgovarjata, seveda se morata med seboj strinjati, pri kom bodo otroci živeli, koliko bo On plačeval na otroka, in potem sodnica presodi, ali je znesek preživnine tam nekje pravšnji glede na njegov OD in tudi glede na tvoje stroške. To je to, dobiš pravnomočen začasen sklep, kasneje še unega ta pravega.

No, ampak moj je potem zunaj, ko sva čakala itak rekel, da jaz pa vem, da mi toliko kot je tam zapisano ne bo mogel plačevati, da bo manj, da bova drugače kompenzirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] - in kaj zdej, nimam časa za tožbo, nimam živcev za to, čeprav gre za najina fantka.

Dobro uredi, ker tako kot se bosta zmenila, tako naj bi potem tudi bilo...

Jaz sem bila vseno pred tem na CSD, pa tebi ni več treba tja...samo blebetanje in prežvekovanje že vsega izrečenega, lepega in slabega...

Stran: [1]