SelmaC -> kaj mi svetujete? (19.6.2006 15:45:48)
|
Pozdravljene, Moj sinek je star en mesec. Rojen je bil skoraj v 37 tednu. Ob rojstvu je tehtal 3050 g. V porodnišnici je veliko zgubil na teži, čeprav sva se dojila. 3. dan sem dobila mastitis in ugotovili so, da sesa prešibko. Svetovali so mi naj se najprej dojiva (dojila sem z nastavkom, ker bradavice ni zgrabil) in potem naj mu po brizgi dodam izčrpano mleko. Ko sva prišla domov je patronažna rekla, da lahko brizgo zamenjava za stekleničko, kar sem predhodno strorila, ker na brizgo je komaj komaj popil 20 ml, s stekleničko pa občutno več. Tako smo nadaljevali hranjenje cel mesec po tem vzorcu: dojenje z nastavkom + steklenička na vsake 3 ure. Zbujala sem ga jaz in ga pred hranjenjem previla. Dojenje sem ponavadi prekinila še preden je trdno zaspal, da je vsaj normalno spil po steklenički (zadnje tedne po 100 ml na obrok). Kakšen obrok dnevno je bil le po steklenički. Pred 4 dnevi sem kar odstranila nastavek in z veseljem je zgrabil bradavico. Še vedno sva sledila ustaljenemu vzorcu hranjenja, dokler nisem dobila mastitis na desni dojki. Dežurni zdravnik mi je predpisal Hiconcil, vendar ga ne jemljem, ker nisem zaupala njegovi presoji. Z dojko je boljše, le zatrdlin se ne morem še povsem rešiti in posledično izčrpam iz te dojke manj. Danes pa sem opazila da sinek leve dojke ne sprejme (jok in odmikanje), desno "bolno" pa ja. Je kriva količina mleka (v povprečju načrpam 200 ml na 3 ure iz obeh dojk)? Je mogoče ima sesalno zmedo, čeprav mislim, da ne ker brez problema pije iz aventovih in nukovih stekleničk? Seveda bi rada dojila, pa še vedno ne vem ali sesa dovolj močno ali se samo crklja, ker do danes je bil zelo rad na dojki. Kako naj se obnašam? Naj odstranim stekleničko? Samo se bojim, da bo potem zgubil na teži? Lepo vas prosim, kaj nama svetujete? Hvala za odgovor in lp
|
|
|
|