Gina -> RE: Kako ga odvaditi pelenic ponoči. (14.7.2006 23:09:00)
|
Moji trije so bili vsi suhi podnevi in ponoči pri 2. letih in enem mesecu. Le kako to? Jaz mislim, da se to odloči mami, ne pa otrok. V modernih časih imamo pamperske in te nas naredijo malce lene. Če bi morali otroka vsakič, ko se polula in pokaka komplet preobleči in če bi morali biti reveži še vedno v navadnih plenicah, kot smo bili mi, bi bila večina otrok suhih mnooooogo prej, kot današnji otroci. Zato se mi zdijo neumesne teorije, kako mora otrok dozoret. Zakaj pa naj bi bili moderni otroci bolj neumni, kot smo bili mi? Pa večina nas je bila suhih do 2. leta, ta najbolj pozni pa so bili do 3. (pustimo redke primere, ki so imeli bolezenske vzroke, npr. kakšne punčke imajo zelo majhne mehur ali kaj drugega). Otrok skoraj nima motiva, zakaj naj bi bil suh. Edini motiv je želja ustreči staršem ali probati kaj novega. Drugega motiva jaz ne vidim. Kaj pa če ga prva dva motiva ne ganeta, ker je luštno biti neodgovoren in lulati v pleničko? Hmmm, nimam pojma. Najbrž ga moraš ti navdušiti za kakšen motiv, če se že sam ne bo. O nočnem lulanju imam pa tudi teorijo. Ko je otrok suh podnevi, smo čisto veseli. Tisto ni kaj pretirano riskantna zadeva. Imaš pač s sabo za preobleči, če kaj uide, pa je. Ampak že podnevi pustit otroka brez plenice spat, vzbuja pri starših strah. O nočnem pa sploh ne bi. Bog ne daj, da se polula v posteljo, potem bi moker spal. Jaz pa menim, da ko otrok začne zavestno razmišljat o tem, da se lula samo na stranišče oz. v kahlo, da mora to počet cel dan in on to v resnici naredi večinoma. Preklopi na : brez pleničke in je zelo pozoren na to prve dni. Vendar starši v mnogih primerih zamudijo ta trenutek. Saj je podnevi dovolj, če je suh. Otrok je pa pameten. Pogrunta, da mora biti suh samo takrat, ko nima pleničke. In začne ponovno lulat v pleničko, kadar jo ima na sebi. Ugotovi, da mu starši ne zaupajo za ponoči in da mu ponoči ni treba biti suh - saj ima pleničko, plenička je pa temu namenjena, a ne. Skratka, če zamudiš ta trenutek, si naredil škodo. Kako potem odvadit, nimam pojma. Jaz sem vse tri tisti teden, ko sem snela pleničko podnevi, snela tudi ponoči. In je delovalo. Sem prepričana, da bi pri zelo veliko otrocih tudi, pa so starši zamudili. Aja, ta velika dva sta tudi ponoči pila, pa je samo bejba šla res redko ponoči lulat - sama. Nikogar nisem dvigovala, sem pa res pazila, da sta šla zvečer pred spanjem.
|
|
|
|