Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 20.6.2006 7:58:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: April "Ne vem, kako so stvari glede spolnega napada na mladoletno osebo urejene drugje po Evropi". A lahko to vprašaš na faksu?
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 20.6.2006 8:07:28
|
|
|
|
April
|
No problem. Samo še ta mesec so govorilne ure, tako da bi se bilo potrebno kar osebno zglasit pri gospodih. Na maile načeloma ne odgovarjajo. Bi bilo pa fajn, da gre ena z mano. Se kdo javi?
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 20.6.2006 8:39:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Jst sem ta mesec še mal bolj daleč.... A maš mogoče kakšen fajn link za te "evropske zadeve"
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji 20.6.2006 14:33:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem prebrala zakon do konca.... Obstaja še hitrejša varianta od referenduma: 5 tisoč volivcev (podpisov) lahko predloži državnemu zboru predlog za spremembo zakona. To je precej manj od 40 tisoč Ampak tudi "reklame" je v tem primeru manj....in se mi zdi, da bi bilo treba poleg zakona spremeniti tudi družbeno klimo, to je precej visoko toleranco tega pojava....
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 20.6.2006 14:41:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: April No problem. Samo še ta mesec so govorilne ure, tako da bi se bilo potrebno kar osebno zglasit pri gospodih. Na maile načeloma ne odgovarjajo. Bi bilo pa fajn, da gre ena z mano. Se kdo javi? April a to si v LJ al v MB na PF? meni je Lj malo daleč, za MB pa ni problema.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 20.6.2006 19:38:41
|
|
|
|
April
|
Sem na ljubljanski. Sem pa premišljala, da v takih primerih, če se že uspe kazen zvišati je to zvišanje zaradi pravne varnosti minimalno. Pedofili so pa bolniki, ki bi po mije morali biti trajno izolirani od družbe, da ne bi več povzročali škode. Napadov ne bi bilo zaradi višje kazni nič več, mogoče bi edino svoj "pohod" malenkost preložili dokler ne pridejo ven. Potem bi pa spet začeli z nadlegovanjem. Če že nismo taka družba, ki bi kot edino pravično kazen sprejemala trajno izolacijo, je treba najmanj opozoriti ljudi in okolico, v katero se podofili vrnejo po prestani kazni, da so taki osebki med nami. Da bomo lahko pozorni. Pedofili otroku uničijo življenje, mu vzamejo tistih nekaj sladkih otrošlih let. Jaz bi jim naložila še doživljensko plačevanje odškodnine za vse prestale duševne bolečine. Sicer, pa kot vidite, kaj bi pomagale visoke kazni, če sodniki izrekajo minimalno zagroženo kazen ali celo pogojno obsodbo Če bi kdo mojemu otroku storil kaj žalega, se ne bi preveč zanašala na pravni sistem. Zato ker tukaj ni pravice. Na sodišče tak ne bi prišel v enem kosu. Saj bolj kot razmišljam, bolj sem jezna na družbo v kateri živim. Da toleriramo take prasce. Eno do osem let zapora za uničeno življenje nedolžnega bitja!
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 20.6.2006 19:41:34
|
|
|
|
April
|
No pa saj vidite koliko nas sodeluje na tej temi. Kot da se nekaterih to ne tiče. Ne si zatiskat oči! A bomo stopil skupaj al ne? Da se te usrane riti vsaj malo prestrašijo,če nič drugega.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.6.2006 21:37:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 21.6.2006 11:52:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Nalin a veš da sem tud jaz razmišljala o veljavnosti takšnega podpisa. ker po moje ni... saj lahko vsakdo natipka 1000 imen, brez vednosti vseh teh 1000 ljudi.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - referendum! 21.6.2006 11:58:42
|
|
|
|
modrooka
|
Na moj podpis lahko računate...! Pa na moževega tudi!
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 12:58:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede na to, da zdaj vemo, koliko podpisov je treba zbrati, Vam dam konkreten predlog. Naprintala Vam bom obrazce, kamor vpišete svoje ime, priimek, naslov in podpis (tako mora biti na peticijah, da se lahko preveri istovetnost). Tista, ki ta obrazec želi, naj mi pošlje ZS, pa ji ga bom poslala. Zberite v svojem okolju toliko podpisov, kolikor lahko. Obrazec si po potrebi tudi fotokopirajte v več izvodov. Zbirajte do konca avgusta (vmes so tako ali tako dopusti in počitnice), potem pa mi še pred 1.9. pošljite vse izpolnjeno nazaj. Ostalo (skakanje po uradnih ustanovah in podobno) prepustite meni. Imam občutek, da sem že stara mačka v tem, ko imam toliko vsega drugega za reševat. Pa naj bo še to. Če ste za - veste, kje me najdete. Lahko mi pošljete ZS (GSM je objavljen pri Marcelčkovi temi). Jaz pa pridem nazaj na RR zvečer, ko bom na šihtu.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.6.2006 13:08:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 13:11:04
|
|
|
|
Anonimen
|
No, če katera ve, ali obstaja rok za zbiranje podpisov, naj se javi. Jaz vem samo to, da mora biti dovolj podpisov, preden se vloži pobudo za spremembo zakona. In preden jih bomo zbrale, bom pa tudi jaz sestavila osnutek spremembe zakona.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 13:31:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Rok za zbiranje podpisov je od 45 do 60 dni v primeru pobude za eferendum. 60 dni v primeru pobude za spremembo zakona. Kerensa-če rabiš, mam skrajšano verzijo zakona v Wordu.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 13:34:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Je zakonito, če zbiraš podpise pred oddajo pobude, ali moraš pobudo obvezno oddati prej? Mič, kar pošlji.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 13:42:25
|
|
|
|
Anonimen
|
ČE sem prav razumela-pri referendumu zbereš 2000 podpisev za pobudo prej, 40 tisoč potem. Pri spremembi zakona pa 5 tisoč prej. Ti pošiljam krajšo vezijo in original.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.6.2006 13:59:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 14:09:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, pri zbiranju 40 tisoč podpisev v "drugem krogu" je treba na obrazcu navesti "zahtevo".... V prvem krogu (prvih 200 in 2000 kot se mi je zatipkalo zgoraj) pa v zakonu ne najdem, da bi bilo treba kaj posebnega navajati, razen osebnih podatkov podpisnika in seveda podpisa.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 17:48:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Kerensa jaz bi bila boj za to, da s podpisi še malo počakamo. Ne moremo kar tako pobirati podise ne da bi utemeljile s kakšnim razlogom. vsaj zase vem, da ne bi podpisala, če ne bi na listu pisalo za kakšno stvar podpisujem. Bolje bo, da najprej preštudiramo (tiste, ki to nameravamo oz, tiste, ki so iz "foha") zadeve, se pozanimamo kako imajo to urejeno druge države v EU, in povprašamo še strokovnjake za mnenje oz. jih prosimo za pomoč pri oblikovanju osnutka. Ni dovolj dober namen, če nimaš ene podlage na katero se lahko zagovarjaš. Pa še neresno bi izpadle. kar pa ni ravno v našem interesu, a ne?
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 18:22:32
|
|
|
|
April
|
jaz isto mislim kot matovilcica.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 19:49:48
|
|
|
|
KIRA
|
tud jaz se strinjam z matovilčico. če ne bo to resno izpeljano, pa povprašano pri strokovnjakih - nam podpisi nič ne pomagajo. laikov ne bojo poslušal. rabimo DOBRE argumente, DOBRO besedilo - predlog spremembe zakona, ter dovolj prostovoljcev, da bo zbralo toliko podpisov. Zanima me še nekaj. A obstaja kakšen način, da BREZ referenduma spremenimo zakon???? A je res dovolj 2000 podpisov za spremembo zakona? pol bi zakone vsak spreminjal. So tle gor kakšne pravnice, ki se spoznajo na ustavno pravo, ter postopek sprejemanja zakonov v vladi???
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 20:15:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Da se "naredit" tudi s 5 tisoč podpisi. Zakon je tak (ne znam "po domače povedat...): "najmanj pet tisoč volivcev lahko predloži državnemu zboru predlog zakona" Meni se zdi, da je to zelo kratko napisano (samo še en stavek), tko da je verjetno zadaj skrita kakšna finta. Ja, kakšen pravnik je toplo dobrodošel . Še rajši pa kdo, ki je imel izkušnjo z referendumom
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 20:27:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA Zanima me še nekaj. A obstaja kakšen način, da BREZ referenduma spremenimo zakon???? A je res dovolj 2000 podpisov za spremembo zakona? pol bi zakone vsak spreminjal. So tle gor kakšne pravnice, ki se spoznajo na ustavno pravo, ter postopek sprejemanja zakonov v vladi??? Kira kolikor jaz vem, uspeli referendum še ne pomeni nujno, da bodo zakon sprejeli v parlamentu. kar spomni se na tisti "trgovinski referendum" za delo ob nedeljah. Smo tudi izglasovali, da smo proti (oz je bila večina proti), pa so (zaradi kapitala, ki se zadaj obrača) izničili ta referendum. Brez referenduma pa pojma nimam a se da kaj naredit.
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 20:55:38
|
|
|
|
KIRA
|
saj... ker refetendume itak noben ne upošteva, pa še na tone denarja sfučkamo z njimi. zato pa sprašujem, če se da kaj naredit brez referenduma.... LP
|
|
|
|
RE: Proti pedofiliji - obrazec za podpise! 21.6.2006 21:00:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Se pravi se moramo tudi glede tega pozanimat.
|
|
|
IME ZA PUNČKOamaliaKATERO VAM JE LJUBŠE?MAJA (
14%)
NEŽA (
21%)
ANA (
13%)
ANJA (
16%)
LEA (
16%)
JULIJA (
21%)
Število vseh glasov: 595Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!