Anonimen -> RE: rižota? (18.6.2006 22:50:10)
|
Jaz pa rižoto pripravim v pečici in je zelo slastna. Naredim pa takole: Na olju prepražim čebulo in česen, dodam na kocke narezano meso (svinjsko, telečje, piščančje ali puranje, lahko tudi gobe), pražim, dodam zelenjavo (korenček, grah, peteršilj, papriko, paradižnik) in to vse skupaj še malo pražim. Dodam paradižnikovo mezgo, sol, malo vegete, baziliko, dodam opran riž in dvakrat toliko vode kot riža. Pomešam, počakam, da zavre in vse skupaj v pokriti posodi dam v segreto pečico 200 stopinj in pečem približno dobre pol ure. Vmes nekajkrat premešam in seveda poskušam, če je riž kuhan in njamiiiii. Je pa res boljši riž, ki se nekoliko razkuha. Tako pripravljena rižota se ti ne bo nikoli prijela na posodo in je zelo dobra. Poskusi LP
|
|
|
|