|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: koruzništvo ali poroka...????????
18.6.2006 9:53:04   
iva01
Ma sej ne da mi poroka ne pomeni veliko sej mi in spoštujem tiste ki se poročijo, sam enostavno nevem zakaj, mislim da ni to to če ti poroka veliko pomeni se poročiš če ti ne se pač ne, sam enostavno nevem.... Bomo vidli kaj bo čes prinesel, drugač pa se mi zdi da tista fora z istim priimkom nima nič kaj dost z poroko, ker je poroka sveti zakrament ki menda dve duši poveže v eno (tako pravijo) in to nima nič z istim priimkom.
Konec koncev se lahk zbere 50 ljudi in si gre zamenjat priimke v istega potem bo pa cel avtobus ljudi ki se isto pišejo... mal se hecam(nič slabega nisem mislila -da nebo zamere)

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.6.2006 10:09:15   
Anonimen
Oboje sem dala čez, poroko in koruzništvo, tako, da...
Poročila sem se kot 18-letna naivka, (očitno) polna holywoodskih zgodbic o tem, da poroka je pa tista pika na i, ki pomeni, da bosta dva za vedno srečna skupaj, da se bosta imela vedno rada, da ni sile na tem svetu, ki bi ju spravila narazen in podobno.
No, življenje me je na realna tla postavilo prej kakor 6 mesecev po poroki. Ko sem ugotovila, da sem se poročila premlada, prehitro in z napačnim človekom. Ki je v samem začetku sicer bil zaljubljen vame, ampak ga je to minilo tako hitro, kakor ga je tudi prijelo. In ko ga je minilo, je bil že poročen in imel nosečo ženo. Vsaj za nosečnost mi ni bilo nikoli žal, no.  Bivši pa je svojo jezo nad samim sabo (kako sem si mogel to narediti, mater?!) začel stresati name in na otroka (vidva sta kriva, ti si me prepričala v to itd.).
Da to ni peljalo nikamor, je jasno. Jaz sem (predolgo) to prenašala še nekaj let, ampak šla sva vsak po svoje s svojimi življenji. On je imel svoj samski način življenja, kamor spadajo prijatelji, druge ženske in hobiji, jaz sem imela na grbi preživetje družine, zagotavljanje stanovanja in otroka. Ni šlo.
Po sedmih letih sem se z otrokom vred pobrala stran in vložila tožbo za ločitev. Kar je bila za bivšega še en udarec, saj je mislil, da poročni list in prstan pomenita, da ga ne bom nikoli zapustila, ne glede na vse, kar bo počel meni in otroku. Ker se "kao" ne spodobi, da ženska z otrokom odide. Ja, seveda...

Danes je dve leti in pol, odkar imam novo zvezo. Novega partnerja. In sva koruznika. Čeprav mi ta izraz ni niti najmanj všeč. Z otrokom iz prve zveze in z otrokom, ki ga imam sedaj s tem partnerjem, živimo skupaj kot družina. Brez birokracije, ki bi potrjevala obstoj naše družine. Pravzaprav nas birokracija kot družino zavrača - ja, mi pa v jok, ja, hehehe...

O poroki sem pravzaprav pisala pred kratkim... Poročni list in poročni prstan mi ne pomenita nič več, ker vem, da mi ne zagotavljata dobrega razmerja. Najlažje je reči "ja" in se nekam podpisati, potem pa vse skupaj prepustiti usodi in si misliti - saj sva poročena, saj bo vse OK. Midva trenutno nimava popolnoma nobenih poročnih načrtov. Kot prvo zato, ker sva popolnoma v redu tudi neporočena. Kot drugo zato, ker sva mnenja, da morava v svojih življenjih prej urediti še marsikaj pomembnejšega kot to. Streha nad glavo, izobrazba, dva stabilni službi, še en otrok,... Poroka naju pri tem sicer ne bi ovirala, ampak so nama pa te stvari pomembnejše od poroke. Ko bova imela pa vse to urejeno in če bova takrat še skupaj (nič ni večnega, pravijo, in midva sva realna), potem pa... mogoče... kdo bi vedel... Takrat bodo najini otroci že veliki in midva bi si poroko lahko privoščila kot piko na i uspešni ureditvi življenja. Kot zabavo, kot luksuz, kot potrditev kajpajazvemčesa. Veren ni nobeden od naju, tako, da tudi potrditve pred Bogom ne potrebujeva.

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
18.6.2006 10:30:50   
digi
Kako za koga.... Midva ne vem, če se bova poročila, vendar jaz si tega resnično želim.... Seveda, ko diplomiram, ker prej preprosto ni ekonomske računice za redno študentko dveh fakultet.... Sem pa včeraj gledala čez okno, ker živiva zraven cerkve in je bila poroka... Kar solze so mi stopile v oči... Zame pač ima to nek pomen- lepa poroka, ni nujno, da je cerkvena, vendar mora pa biti res romantična, šege in anvede itd.... Mislim, da bom morala začeti mojga gnjavit, ker diploma bo slej kot prej tukaj.... user posted image

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.6.2006 11:19:10   
Minka Pobalinka
Meni poroka ne pomeni nič.. nisva poročena in se ne nameravava poročiti.. za ta denar si raje kaj "pametnega" privoščim. Glede priimka pa - jaz bom v kratkem svojemu dodala še priimek od user posted image , pa še to zato, da ne bom imela težav, ker se moj user posted image  piše po njem. Glede predstavljanja pa.. jaz ga vedno predstavim kot moža, on mene kot ženo.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.6.2006 19:53:38   
April
No jaz se pa lahko kar pod Minko Pobalinko podpišem. Poročena nisva, vendar ga naslavljam kot moža in on mene kot ženo. Imava sina, zato smo družina. Da bi pa imela isti priimek kot sin, bom najbrž kar prevzela njegov priimek ali pa ga bom samo dodala svojemu.

Tako da meni poroka predstavlja bolj eno velko fešto za sorodnike in prijatelje. En dogodek skratka, in nič več.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.6.2006 22:47:43   
Anonimen
Se že od včeri odpravlam napisat...no pa bom.

No z enim moškim sem dala skozi obe fazi. In koruzništvo in zakon.
Na kratko, ko sva se preselila skupaj po devetih al osmih letih skupne 'hoje' (zanimiv izraz) sva začela resno urejat življenje. Pri prvi večerji v najinem prvem skupnem stanovanju (ki ni bilo študent) mi je prijavil: 'Da ne boš čakala poroke. Js sem se odločil da preživim življenje s tabo in to je to  - v poroko ne verjamem in se ne boim poročil.' Kako so te besede zabolele upam, da ne bom doživela nikoli več. Vsa leta do tistega trenutka sem upala, sanjala in verjela, da bom lahko hodila ob njem skozi življenje kot njegova ŽENA, ne kot spremljevalka, punca, partnerica ampak kot ena in edina ŽENA. Priznana pred svetom in pred Bogom. Saj vem da je težko razumet, konec koncev mi tudi meni ni poroka pomenila tooooooooooooliko, vsaj ne tista fešta. Ampak enostavno to, da bi me pred drugimi priznal kot ženo. Predstavljal me je vedno: 'to je pa Pikec0, ona spada zraven' (ne moja punca, partnerka...bilošto)...in zato mi je to, da bi rekel 'to je moja žena' in jaz 'to je moj mož' toliko pomenilo. No sej po poroki se tudi to ni spremenilo, še vedno sem samo spadala zraven.

No zakaj sva se poročila, je druga zgodba. Ampak zame je bil to najlepši dan, dan ki ga nikoli nisem pričakovala. In zato je bil ta dan tak čudež. Meni je ta dan resnično spremenil življenje. Zavedla sem se, da zdaj gre zares, če je prej bila možnost, da grem, da obstaja emergency exit, se mi je po poroki zdelo to popolnoma nemogoče. Sama sebi, bi se zdela kot podgana ki zapušča potapljajočo se ladjo, če bi ga zapustila iz biklokaterega razloga. Vedela sem da je to ZA VEDNO.  V dobrem in slabem v bolezni in zdravju. In nikoli ga ne bi zapustila, neglede na to kako hudo bi bilo. Zakon bi vedno poskuila reševat.

In meni je poroka pomenila točno to. Zavedanje tega čemur se reče ODGOVORNO PARTNERSTVO. To da je ne popihaš ob prvem problemu, ob prvi kikli ki se sprehodi skozi zakon, ampak nekaj kar pomeni: midva skupaj korakakava drug ob drugem skozi življenje - ne drug za drugim, ali drug čez drugega ali eden breu drugega. Zavedanje tega, da sedaj nisi več sam, da ni samo tvoj užitek tista gonilna sila, ki te vleče ampak da se ta dva jaza zlijeta v en midva. DVOJINA - nekaj najlepšega kar premore slovenski jezik. In meni je bilo zavedanje tega največ kar sem s poroko pridobila. Zavedanje, da nisem odgovorna več sama zase, da nisem zgolj in samo jaz, ampak da od tistega dne naprej sva midva. Da ne obstaja več jaz in ti ampak samo midva. Ampak ne spet v smislu, da pozabiš biti jaz, da vse podrediš tistemu midva ampak enostavno, da ta dva samostojna JAZA sestavljata en sam MIDVA. Takrat je moja matematika postala 1+1=1.
Meni je bilo to največja vrednota. In jaz bi ostala, dokler bi se čutila vsaj spoštovano in zaželeno. Zaljubljenost mine, ljubezen ima vzpone in padce, če pa ostane spoštovanje in prijateljstvo...tudi v kriznih trenutkih zakon ostaja in obstane.

Danes sem ločena. Tako da poznam tudi to plat - ampak niti za trenutek mi ni žal za leta preživeta z njim, za poroko in to kar sem z njo spoznala o sebi.
Dvomim, da se bom še kdaj poročila - pravzaprav se itak ne morem, vsaj ne tako kot si nekje na dnu duše želim. Vem pa, da je vseeno poroka nekaj najlepšega. S svati ali brez njih. Najpomembnejše je kaj partnerja oz. mladoporočenca čutita ob tem. Če je to samo list papirja - pol je pač vse zastonj. ZANJU je to brez veze, NJIMA nič ne pomeni, torej je brez veze. Meni je pomenila ogromno.

Meni je bilo najlepše, ko sem na poročno noč zaspala pod XXX in pomislila: 'to je moški, ki mu lahko rečem MOŽ. Danes in za vedno.'

No tist za vedno je bil samo tri letauser posted image ....ampak življenje piše čudne romane...

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
19.6.2006 8:45:11   
frrrr
menporoka ne pomeni kaj dost... pa se bova vseeno poročila ta teden user posted image
v bistvu bova le formalno uredila zadeve, ki so nama že sedaj jasne. menjava priimka in naslova hkrati in s tem manj birokracije ob prihodu otročka. živiva pa že 7 let skupaj in sva na "zakonsko" življenje že navajena user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.6.2006 19:36:04   
koala
Dobro vprašanje. Poroka ali koruzništvo??? Kaj je bolje, ugodneje?
Kakor komu.
Ja pa prisegam na zakon, pa ne zato, ker bi živela v utvari, da zdaj ko sem poročena da zdaj pa lahko spim na lovorikah. Ne tako kot za vsako stvar se je tudi za dober zakon treba potruditi. Poročila sva se ker je bila to želja obeh, in ne zato da nebi kdo rekel da zakaj pa nisva poročena. Če miporoka nebi nič pomenila, se nebi poročila pa pika.
Je pa občutek definitivno drugačen, se mi zdi da sva bolj povezana, da bolj čutiva drug drugega.

Pa poroka ne rabi biti draga.
Je pa res, da vsaka deklica sanja svoj poročni dan in da je zakon nekaj povesm drugega.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 33
21.6.2006 14:57:24   
Babaloo
Poroka nič ne spremeni. Če se imaš rad, se imaš lahko tudi brez prstana in poročnega lista v predalu!!
Midva sva poročena. Sva bila dokaj kratko skupaj, ko sva se poročila!
Sva bila še čisto zatreskana. Se nama je takrat zdelo tisto tapravo.
In nama ni žal. Otrok je prišel šele kasneje.
Smešno je bilo, ker so vsi mislili, da sem noseča in me spraševali, kdaj bomo pa zibali...
Enkrat je vprašal, če bi se poročila, pa sem rekla ja. Tk to gre.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?