Seven* -> Za vse, ki boste zagotovo rodile s carskim rezom.. (15.6.2006 16:52:10)
|
Pred parimi dnevi sem imela operacijo kolena in so mi zaradi dojenja svetovali anestezijo tipa "spinalni blok". Med samo operacijo sem razmisljala, da bi si, ce bi morala roditi s carskim rezom, zazelela tocno to!! Kako je to potekalo.. Vsedla sem se na mizo, anestezistka me je dvakrat picila v hrbtenico. Ni bolelo, le neprijetno je bilo. Po parih minutah sem zacela v nogah cutiti rahlo scemenje. Vlegla sem se. Noge so postajale tople in kmalu spodnji del telesa ni bil vec moj. Cuden obcutek, ampak... In kaj je dobra stran tega? Pred obraz so mi namestili rjuho, da me ne bi bilo strah. Kaj delajo z mojim spodnjim delom nisem vedela, a sem se vseeno lahko hecala z ekipo, kirurg mi je pa na monitorju pokazal cisto vse do potankosti. Bila sem prisotna! To mi je bilo zelo vsec. Lahko sem videla kaj pocnejo z mano.. Po koncani operaciji se nekaj ur nisem cutila nog, drugace sem pa popolnoma dobro funkcionirala. Nisem bila zaspana. Najbrz bi kar takoj lahko tudi dojila, ce bi hotela.. Hkrati pa mi je bila za naslednjih nekaj ur odvzeta bolecina, kar pa se pri splosni narkozi ne zgodi.. Torej, v cem jaz vidim prednost? - celoten cas si pri stvari. Takoj vidis otroka... - zadeva je dana lokalno (v hrbtenico) in zato ne prizadene toliko matere in otroka.. -po operaciji nisi "zadet" (vecina jih po carskem rezu jamra, da so normalno funkcionirale sele naslednji dan" - takoj lahko dojis - manj bolecin, ker zadeva se nekaj casa traja da popusti.. Je pa res. Zadevo ne dajo prevec radi. Sploh pri urgentnih posegih. Najbrz se jim ne ljubi, ker je potrebno par minut vec, da se anestezist pripravi.. Zato je potrebno tezit in tezit. Menda se je Vitaa Mavric nemarno skregala z vsemi, da so ji potem priskrbeli anestezista... :) Morala sem to izkusnjo deliti z vami, ce bi mogoce katero zanimalo.. Lep pozdrav!
|
|
|
|