marija 773 -> Šum na srčku (14.6.2006 18:38:34)
|
Sem njen partner in se oglašam v njenem imenu, ker je Marija na otroški intenzivni z Dejančkom, ki se je rodil v petek zvečer ob 23h18 minut (09.06.)nedonošen ( teža okoli 1kg in 38cm), v 28 tednu nosečnosti z carskim rezom zaradi vnetja.Seveda sem bil v soboto že pri njima , da sem lahko videl svojega prvega otroka-sina, tako nebogljenega v inkubatorju priklopljenega na cevko in senzorje in nisem mogel zadržati solz sreče in žalosti obenem. Zelo sem se razveselil njegove živahnosti, saj je kar naprej nekaj telovadil z rokicami in nogicami, 7 tednov bo moral ostati v inkubatorju do 35 tedna, so dejali. Seveda sem sprejel to dejstvo in se s tem tudi sprijaznil. saj mi ne preostane drugega sem si dejal, tako sem začel zbirati razne informacije na internetu o nedonošenčkih. V ponedeljek sem zopet obiskal Marijo in Dejančka, kmalu po prihodu naja je poklicala njegova pediatrinja na razgovor in nama razložila da je pri Dejanu slišati šum na srčku, ki pa je zaradi prirojene napake na srčku. Na srček gre normalno 2 aorti-žili, dovodna in odvodna, pri njem pa je samo ena žila , oz. če sem je prav zastopil sta nekako zraščevi v eno, da pa sploh živi in da se kri nekako meša pa je zato ker ima luknjico v srčku skozi katero se pretaka kri in mu to za silo omogoča življenje.Povedala je da ga je kardiolog že pregledal in da bo potrebna operacija na srčku ampak šele ko se bo poredil na normalno težo, to pa naj bi bilo šele čez 2 meseca, saj je sedaj zagotovo ne bi preživel. Seveda naja je ob tem dejstvu zelo stisnilo v duši , najbolj pa naja skrbi če bo najin Dejanček do takrat sploh preživel, če bo sploh dočakal operacijo. Zanima naju če ima katera podobne izkušnje, oziroma če je sploh še kaj upanja za Dejančka in kakšne so možne posledice če preživi. Za komentarje se že vnaprej zahvaljujeva.
|
|
|
|