fiona apple -> RE: januarke2006 (6.6.2007 15:16:29)
|
Tašonka, te čist razumem, da ti gre naživce, ko nekdo podira, kar ti gradiš. Je imela moja prijateljica enak problem. Tamalemu ni dovolila čokolade pred kosilom, pa je tašča rekla sej malo pa lahko. In tako dan na dan. Mali je ful izkoriščal.Je tožil babici:"mami mi pa ne pusti." Na žalost živijo zelo blizu. Otrok mora imet občutek, kdo je starš, da imajo starši prav, ko mu ne dovolijo določenih stvari in da dela tisto, kar mu starši dovolijo. Drugač se lahko ti še tolk trudiš, ampak da nekdo stalno to podira, je tvoj trud zaman. Ampak niso samo tašče take; tudi drugi ljudje, ki govorijo, kaj lahko moj otok počne mi včasih dvignejo tlak. Ko smo pri komu na obisku, pa hoče mala predale odpirat, po pečici stikat..., pa ti pravijo:" Pusti jo, saj lahko". ni šans- men je vseeno, kako majo to urejeno, jaz mojemu otroku ne pustim da to dela, hkrati pa ne želim, da moj otrok sliši, da se te stvari lahko počnejo in da eni to dovolijo. Če jaz punudim piškote na mizo, vedno upštevam, če mamica reče da je dovolj je dovoj- ji ne skačem v besedo in ne degradiram.... No kar se pa moje tašče in mame tiče se pa res ne vtikata v naše življenje. Mi pa vedno, ko ju rabim priskočita na pomoč. Srečica:škoda, da se tvoj ne razume s tvojo mamo, je še meni hudo, ker se mi zdi, da si ena nežna in občutljiva duša... Je ful težko gledat dva človeka, ki jih imaš rad, da se stalno mulata eden na drugega... Vrtci: Mi smo malo imeli privat, letos septembra gre pa tudi v vrtec. Pri varuški se je sedaj kar navadila, na začetku je bilo pa res hudo. bomo videli, kako bo jeseni v vrtcu. Liju: Ni mi prav, da ti vzgojiteljica v vrtcu reče, da je tvoj otrok pravi razvajenec. Tudi mene bi to zelo bolelo- tudi jaz ne vem, če ne bi od presenečenja čist onemela (tako, da vsaka čast, da si sploh lahko odreagirala in se postavila za svojega otročka) Cunje: mi kupujemo H&M, (zdaj nosi št 80) in skorajda nikjer drugje. Sadje: Varuška pravi, da je vse (ful ma rada sadje in zelenjavo) in ogromno. Jaz očitno vzamem domov enega drugega otroka, ker ta ne je nič sadja in zelenjave ( oz. kar že poje je to s strašnimi mukami- moram zraven vse sveto počet). Ko bom imela čas, bom še mal slikic nalepla, zdaj pa se mi mudi... lp/petra
|
|
|
|