regres (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

chips -> regres (14.6.2006 13:36:38)

Kako je z njim v porodniški.Baje pripada.Mi smo ga vedno dobili 15.junija ,to je torej jutri.
Upam da bo.Aja pa nekaj ga dobimo v bonih ,upam da jih bodo poslali.No saj bom videla juri če bo.[sm=kuza.gif]

BarbaraO -> RE: regres (14.6.2006 14:22:48)

Kolikor je meni znano je regres vezan na dopust. Če so ti priznali celoten dopust za leto 2006, naj bi ti pripadal tudi celoten regres. Ne vem pa natančno, kako sovpadata izraba dopusta z izplačilom regresa.

ona -> RE: regres (14.6.2006 22:06:51)

Pripada vam vse regres in dopust!

1ŽOGICA -> RE: regres (22.6.2006 13:15:13)

Prosim za pomoč glede dopusta za leto 2006. Porodniško zaključim 21.07.2006. Ko sem klicala v podjetje so rekli, da mi pripada sorazmerni delež; v mojem primeru 11 dni. Zakon o delov. razmerjih razumem drugače in sicer, če v tem letu izkoristim vsaj 14 dni letošnjega dopusta mi pripada celoten dopust. Na koga naj se obrnem, saj dopusta nebi rada šenkala.

soncek&luna -> RE: regres (22.6.2006 13:58:47)

1zogica, ce zakljucis porodnisko 21.7.2006, ti pripada celoten dopust za leto 2006 in tudi celoten regres!!!!

do konca letosnjega leta, ga moras izkoristiti vsaj polovico, druga neporabljena polovica pa se ti prenese v naslednje leto, katero pa moras izkoristiti najkasneje do 30.6.2007 - drugace ti zapade.

Tasika -> RE: regres (22.6.2006 21:40:11)

Ali po koncu porodniške ostaneš v podjetju? Če da, potem ti pripada polni dopust in polni regres. Od tega moraš 10 dni koristiti letos (ti jih mora tudi delodajalec omogočiti, in to v enem kosu), ostalo lahko preneseš v l.2007, do 30.6.
Če pa ti poteče pogodba, pa 'načeloma' tudi. Zakaj načeloma je pa že bolj kompleksno vprašanje. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala na polnem dopustu in regresu, zagrozila z inšpekcijo in zahtevala pisno pojasnilo zakaj samo sorazmerni del. Mislim da jih bo to prepričalo.
Nasvet ostalim, vedno pisno (magari priporočeno s povratnico) zahtevajte pisni odgovor, zakj tako kot trdijo. Ponavadi se po prejemu takšne zahteve premislijo, saj ne želijo dajati pisnih pojasnil, ki niso v skladu z zakonom.

Barči78 -> RE: regres (23.6.2006 21:42:15)

Jaz sem ga ravno danes dobila, nekaj čez 150.000.

1ŽOGICA -> RE: regres (26.6.2006 13:38:26)

Klicala sem v podjetje kot ste mi svetovali, pa je bil odgovor naslednji in sicer da mi pripada samo sorazmerni delež ( 11 dni ), da piše to v novem spremenjenem zakonu o del razmerjih če pa ne verjamem pa naj grem delat v tisto firmo, kjer mi bodo priznali celoten dopust.[sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif] Po zaklučeni porodniški naj bi ostala v podjetju. Kako gre to z inšpekcijo oz. z inšpektoratom? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Službe nebi rada izgubila, nove pa tudi ni na vidiku.

Anonimen -> RE: regres (26.6.2006 14:06:53)

v novem spremenjenem zakonu o del razmerjih

Ne obstaja.

Tasika -> RE: regres (26.6.2006 22:26:38)

Zahtevaj pisno odločbo s pojasnilom.
Sicer pa, če boš šla na inšpekcijo, bo prijava anonimna. Mislim pa, da se jim bo v firmi dozdevalo, kdo je podal prijavo, zato... Jaz sem bolj pri zoprnih, pa bi verjetno takoj klicala, ti pa se moraš sama odločit.

Še enkrat, zahtevaj pisno pojasnilo, zakaj samo sorazmerni del, oz odločbo o dopustu. Za sigurno tega v zakonu ni.

Stran: [1]