policistični jajčniki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> policistični jajčniki (14.6.2006 11:12:28)

Lep pozdrav vsem! zanima me kako veš, da imaš policistične jajčnike oz. a ti to lahko ugotovi ginekolog na rutinskem pregledu ali moraš na bolj podrobne raziskave. A so pri policističnih jajčnikih menstruacije redne?
                    [sm=smiley24.gif] lep pzdrav še naprej

ALJA75 -> RE: policistični jajčniki (14.6.2006 11:32:08)

Ja, policistične jajčnike ti vidi ginekolog z UZ. Vsaj meni je on povedal in nisem imela dodatnih preiskav. Menstruacij ob policističnih jajčnikih običajno nimaš rednih, ker se folikli ne razpočijo, (kar pomeni, da ne prihaja do ovulacije) ampak kopičijo na jajčniku.
No, jaz sem bila najprej na Dabrostonu, da sem sploh dobila menstruacijo, potem pa sem tri cikluse jedla Klomifen in ginekolog mi je rekel, da več ne vidi policističnih jajčnikov, ker je telo očitno odreagiralo na tablete. Zdaj bomo pa videli kako bo naprej.

Anonimen -> RE: policistični jajčniki (14.6.2006 11:57:07)

zaradi česa pride do policističnih jajčnikov? a so posledica vnetij jajčnikov? a so taki jajčniki prehodni?

Tia-na -> RE: policistični jajčniki (14.6.2006 14:17:35)

Jačniki niso prehodni, prehodni so lahko jajcevodi. :)
To pa običajno preverijo s preiskavo HSG.

ALJA75 -> RE: policistični jajčniki (14.6.2006 14:34:12)

...ne vem, če so posledica vnetja, jaz namreč vnetja nisem nikoli imela, meni je ginekolog razložil, da je to posledica kontracepcijskih tablet....

Anonimen -> RE: policistični jajčniki (14.6.2006 15:29:41)

Pozdravljene!

Sama imam policisticne jajcnike pa imam redne menstruacije in nisem nikoli jedla kontracepcijskih tabletk.
Sedaj skusam zanosit pa sva sele prvi mesec probala in ne vem kaksen je rezultat...se cakava.

Bomo videli !

dulcinea -> RE: policistični jajčniki (14.6.2006 17:54:18)

Jst mam tud policistične jajčnike. G mi je ugotovila u UZ. Nikoli nisem jedla KT, pač pa mi jih je za izboljšanje predlagala ravno ona. Moje M pa so bile redno redne. Vedno so bile na od 34 - 38 dni. Mogoče je bila kdaj izjema. 

Stran: [1]