|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tudi naše pupike ni več
14.6.2006 15:05:05   
tinaaja
Milamay,
toook mi je hudo, da spet berem tako zgodbo. Jaz sem sla cez to v 13 tednu - trisomija 13... Nas je kar nekaj, ki smo se soocale s pobodno situacijo in zato razumemo, kako se pocutis in da je tvoje glavno vprsanje: zakaj jaz, midva, zakaaajjj.. na zalost ti nobena ne mogla odgovorit in bosta morama slej ko prej nekako pomiriti s to zalostno zgodbo - ampak vse ob svojem casu. Vzamita si ga, predvsem bodita si v uteho. in jokajta.. mene so solze oblike v isti sekundi, ko sem se zbudila in tako je bilo cel teden.. pol sem se pocasi zacela spravljat k sebi. user posted image user posted image  mah, tezka izkusnja je za vsako, res boleca. zavedaj pa se, da bosta sla naprej in da bo nekega dne spet nasmeh na vajinih obrazih.
glede mleka so rekli,da cim bolj pri miru pusti, in NIKAKOR si ne stiskaj mleka, ker se ga bo pol samo se vec delalo. 
verjetno bo sledil genetski posvet, midva ga imava julija, kjer ti bodo povedali se vse podrobnsoti. jaz bom lahko vsako naslednjo nosecnost delala brezplacno AC zaradi izvida trisomije 13.
ne vem, kaj naj recem, ce rabis tolazilno besedo, se javi.. napisi nam kako si, kako se prebijas... zelim ti, da se ti cim prej uspe pomiriti in sprejeti tako kruto usodo. user posted image  drzi se

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.6.2006 15:19:12   
Tosa
Sočustvujem z vama.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.6.2006 16:51:45   
Milamay
Hvala tebi in vsem za vse spodbune besede. Težko je ... Ko se moraš soočiti s tem in dati vse to skozi ... res ni lahko. Zdaj se mi zdi, da mi je največja opora mož, ki joka z mano in me nekako drži gor. On je po naravi bolj optimmist, jaz sem bolj pesmistka. Vsi ostali ljudje se mni zdijo malo odmaknjeni od vsega tega. Rečejo ti, bolje tako ali pa saj bosta še imela, a to ni to. Midva sva si močno želela ravno tega otročička. Saj ga ne moreš kar tako nadomestiti. Pa vsi ti plani in načrtovanje, kako bomo doživeli jesen (18. 10. sem imela rok).

Ja, nekako bova že morala skozi vse to. Druga opora mi je sin, ki je star 2 leti in me tudi ves čas stiska k sebi in lubčka ... KO se ti nekaj takega zgodi, res vidiš, koliko si lahko srečen, da imaš doma zdravega otroka. Prva nosečnost je bila brez nekih posebnih težav, zdaj pa to ...
Ja, tudi meni so rekli, da so kromosomske napake čisto slučajne in naj se ne bi ponavljale, a vseeno me nekje zadaj razjeda, kaj pa če ... MOram to odmisliti, saj vem.

Glede navala mleka si tudi jaz dajem gor tisti gel v vrečki, ki ga daš zamrznit. Saj se mi zdi, da je tisti čas, ko imam to gor malo bolje, a ko vzamem dol, potem kmalu spet začne tako boleti. Zdi se mi, da mi bo razneslo prsa. Praviš, da je bilo po 4 dneh bolje. Kar tako je potem izginil ta pritisk in mleko? Upam, da bo res tako. Prav težko spim, saj se nikakor ne morem vleči na bok, na hrbtu pa tako težko spim.

Lana, ja sem prebrala tvojo zgodbo in je res kar podobna moji. Torej sva prestajali kar podobne muke. Berem, da se že trudita za novega člana?! Super! MOčno stiskam pesti in upam, da vama uspe in da bo vse dobro. Kdaj se je to tebi zgodilo? Koliko časa so rekli, da moraš počakati, preden ponovno poskusiš?

Lep dan

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.6.2006 17:03:22   
Milamay
Hvala ti! Grozno mi je hudo, da se je moralo tako končati. A žal to vse ni odvisno od nas. Kromosomi gredo včasih po napačni poti ...

Samo dojeti kar ne morem, da se to dogaja ravno meni. Pa zakaj meni? Komu sem kdaj koli v življenju kaj slabega storila?! Ampak to vse nima veze. Lahko si največja baraba, pa imaš zdrave otroke in to ravno takrat, ko si jih zaželiš. Meni pa se zdi, da me življenje kar naprej postavlja na takšne grozne preizkušnje. Za vse se moram tako truditi!!! Že za prvo nosečnsot sva se z možem tako dogao trudila in dajala skozi vse možne preiskave, bila na operaciji zaradi maternične pregrade, no potem pa je ratalo. V prvi nosečnosti si niti zamišljala nisem, da lahko gre kaj narobe s kromosomi. Rodil se nama je zdrav krepak fantek. Tudi zdaj o tem nisem premišljevala. Potem pa te zadane ...

Saj vem, da bova z možem tudi to prestala. MOrava!

Hvala, da si mislila name.

LP
M. 

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.6.2006 17:14:48   
Milamay
To sporočilo zgoraj sem napisala Jerneji, a očitno sem nekaj narobe kliknila.

Hvala vsem za spodbudne in tolažilne besede. Vem, da nisem edina, ki je morala to vse prestati. Žal mi je res vsake in vsakega deteca, ki mu ni bilo usojeno, da bi živel dostojno življenje oz. da bi sploh živel.

MOje počutje tako grozno niha. Kak trenutek sem malo bolje, potem pa me spet zvije. Včeraj sva z možem oba jokala dolgo v noč, a vem, da si morava vse povedati in dati vse iz sebe, da bova lahko to prestala. Ko sem prišla iz bolnišnice pa sem se samo drla. NIsem se mogla zadržati, kar kričala sem brez potrebe na moža. Nič ni naredil prav. Če me je kaj vprašal, sem kar eksplodirala in jokala. A izgleda,da so to vse faze, ki jih je treba prestati.

Malo prej je prišel bratranec povedat, da je pred nekaj urami dobil sinčka. Saj sem bila zelo vesela, a obenem tako žalostna.

Usoda ... zakaj se z nami tako igraš?

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.6.2006 17:18:40   
Seven*
Milamay, tako kot na forumu o Dojenju pomagam mladim mamicam k dojenju, tako bom pomagala tebi, da se cimprej znebis mleka, ki te zdaj samo spominja na tvojo zalost. Drzi se, grem brskat za podatki in kontaktirat svetovalko za dojenje.. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.6.2006 17:47:25   
Seven*
Milamay, odgovor imas na zasebnem sporocilu!

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.6.2006 19:14:07   
Milamay
Seven,

hvala za sporočilo. Dojke so res grozno trde in napete, vroče. Vsake toliko časa tudi malo mleka izteče. Včeraj sem bila v bolnišnici, kjer so mi rekli, naj si dajem gor le mrzle obkladke in naj vzamam nekaj proti bolečinam. Tistega zdravila mi niso predpisali, ker ima baje grozno dosti stranskih učinkov.
Bom res poskušala delati vse v tej smeri, da ne bi prišlo do mastitisa (tega me je tudi najbolj strah), a je res vse to zelo mučno. Grozno je, ker ni tistega malega deteca, ki bi mi prinesel olajšanje, ko bi ga dojila. Zdaj pa se moram postaviti po robu telesu, ki je rodilo in je pripravljeno na novo malo bitje. Vse telo dela v tej smeri. Jaz pa se borim proti in ga prpričujem, naj ne proizvaja mleka, ker ga ne potrebujem ... Grozno je.

Hvala še enkrat.

M.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.6.2006 20:42:20   
Marogica
Moje sožalje in upam, da bo tudi pri vas kaj kmalu zopet posijalo sonce. user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.6.2006 21:11:34   
Dejča
Zelo mi je hudo, ko to berem. Sreča pa imaš takšno oporo v možu user posted image . Želim vama vse dobro.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.6.2006 14:09:28   
petra*
Tudi jaz v srcu čutim s tabo in tvojo družino.Veš, ti ZAKAJ-i in iskanje odgovorov bodo čez čas "zbledeli" .In tudi bolelo več ne bo tako hudo kot sedaj.Navadila se boš živeti z bolečino in navadila se boš živeti z otročkom v srčku kjer je dobil prav posebno mesto. Vem, da to ni tolažba - pa saj , kaj pa sploh je tolažba ?!?!?!?! Vendar iz lastnih izkušenj ti povem, da mi je toplo in lepo pri srcu, ko se spomnim naše deklice.Kar se tiče mleka. Res obstajajo tablete, ki jih dobiš pri ginekologu. Sama sem to težavo reševala kar nekaj časa a se je nisem rešila. Da ne pride do mastitisa je v redu, da greš v čimbolj vročo vodo. Veš, čeprav si dopoveduješ, da ne potrebuješ mleka ... telo vseeno odreagira drugače. Jaz sem dojila deklico. In mleka sem imela potem še dolgo in veliko. In danes vem, da sem potiho si kar želela nek spomin, nek dokaz, da je živela, da je bila z nami... In to je bilo ravno mleko. In ob prvih obletnicah, "datumih spominov" sem imela prsi vedno trše kot ponavadi in polne mleka. A nekako je potem kasenje šlo. Je pa tudi res, da sem dojila tandemsko. Starejšo in mlajšo dokler ni umrla. draga mamica, želim ti veliko poguma in moči na poti proti mavrici in soncu,objem,

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.6.2006 11:46:52   
Jasnina
Milamay!

Solze mi tečejo po licu, ker točno vem kako se počutiš in hkrati so se odprle tudi moje rane v srčku. Malo več kot mesec dni sem dala na forum naslov: Tudi mojega baby-a ni več... Res je hudo, ko pomisliš, da bi to moral biti najsrečnejši čas v vsej zgodovini tvojega življenja, je pa žal ravno obratno. Ne bom ti lagala, bolečina bo še huda. Meni je najbolj grozno, ko sem sama in zvečer ko ležem v posteljo in se spomnim kako zelo sem se veselila, si gledala trebušček in živela samo še za november, ko bi morala svojo bebico držati v naročju. Sedaj si malo po malo sestavljam podrt svet in upam, da bova obe kmalu spet srečni.

Držim ti pesti in zelo, zelo mislilm nate v teh dneh!!!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.6.2006 12:32:10   
Milamay
Hvala ti, da misliš name. Mislim, da res lahko samo nekdo, ki je dal kaj takega skozi, res čuti, kaj zdaj doživljam oz. doživljamo. Tudi meni je čas, ko sem sama, najbolj hud. Ja, trebuščka, ki je nosil malo bitje, ni več, ni brc, ni obračanja ... Vse to grozno pogrešam.
Mož pravi, da se mu zdi, da so vse skupaj samo grozne sanje in da bi se že morala zbuditi iz teh groznih sanj. Pa niso sanje. Se oba še preveč zavedava, da je vse skupaj resnično.
Vem, pobrati se je treba in iti naprej. Lahko reči, a težje narediti, kajne? Globoko v srcu upam, da bo tudi za vse nas posijal sonček in bomo srečni.

(odgovor članu Jasnina)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.6.2006 14:26:23   
sonchek
Verjemi, da bo posijal sonček za vse nas....
...tudi jaz nisem dolgo verjela, kaj se mi dogaja, in v resnici se ti dogaja kot v nekih hudih nočnih morah, samo da se iz tega ne zbudiš in da ostane za vekomaj z nami...
...Rodila sem mrtvo bitje v 22.tednu...ja, je ni hujše stvari kot zgubit otroka, pa čeprav nedonošenega....
Žalujem s tabo in čutim s tabo...žal mi je, žal mi je za vse nas, ker se nam to dogaja...
Težko je in prišli bodo trenutki ko bo še težje...počasi se boš sprijaznila s tem in v tvojem srčku bo vedno živelo malo drobno bitjece, katero srce si nosila pod svojim srčkom....

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.6.2006 21:05:36   
natalia
sožalje.user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.6.2006 22:21:49   
PBJ
Grozno me stiska pri srcuuser posted image  ... drži se.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

tampon ponoči?
muška

pri šibki menstruaciji

da (26%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 400

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!