|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: alkohol
14.6.2006 17:40:25   
natalia
"neozdravljiv alkoholik"

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.6.2006 19:13:51   
Anonimen
Anonimna - žal ZS anonimnost ne omogoča.

Torej:

(01) 587 49 18 - center za mentalno zdravje na UKC v Ljubljani.
(01) 300 34 75 - oddelek za alkoholizem

Na eno izmed teh številk se naročiš za 'sestanek'. Brez problema te sprejmejo tudi brez partnerja in načeloma lahk hodiš na seanse tudi sama. Če ne drugega ti pomagajo soočit se z alkoholikom in ravnanjem z njim. Pol al se odloči za zdravljenje ali ne je pač nejgova stvar. Če tisti, ki ima probleme z alkoholom ne ponotranji želje po spremembi ne bo nikoli nič.

Tako, da jaz osebno ti svetujem eno seanso, da boš videla kaj in kako. Lahko si pa še vedno rečeš, da ni tako hudo in furate 'normalen' lajf dalje. Najtežje je sprejeti dejstvo, da ima nekdo težave z zasvojenostjo, pa naj bo to alkohol, cigareti ali droge ali kaj drugega (RRuser posted image ). Edina stvar, ki loči te stvari je njihova družbena sprejemljivost.

Držim pesti za vas, da se bo izšlo tako, da bo kul za vse.

srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
16.6.2006 0:15:15   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

Sita a sem potem jest tud alkoholik, ce si privoscim 0,5 l pivicke ob kosilu ali vecerji???? Lepo te prosim!!!!! Vse kar se pije v normalnih kolicinah je zdravo, celo piva, ker je dobra za ledvice, pa deci vina po kosilu.. celo dohtarji to priporocajo!!!!! Ce gdo spije vsak dan malo alkohola po mojem mnenju ze ni alkoholik.

Trenutno hodim v šolo zdravega načina življenja. Ravno danes smo imeli predavanja in sem zdravnico vprašala o tem, kar trdiš, če je res zdravo spiti kak kozarček rdečega vina ali piva pri kosilu, kot zdravniki ponavadi priporočajo.
Zdravnica mi je odgovorila, da le v primeru, če že ne moremo brez njega, se ga najbolj priporoča pri kosilu in izključno kak kozarček in ne več - že zato, ker je ob jedi, da ne piješ na prazen želodec. Torej to velja le za tiste, ki brez njega ne morejo tekom dneva (ki so dejansko že alkoholiki, user posted image  - da se vsaj malo imajo pod kontrolo).
Veliko bolje pa je, da ga sploh ne pijemo. Da pijemo vodo ali kaj brezalkoholnega.

Potem sem vprašala, če je pivo res dobro za ledvice, a mi je odgovorila, da lahko pomaga ljudem, ki imajo težave z odvajanjem urina, vendar se isti učinek lahko doseže tudi  s pitjem zadostnih količin brezalkoholnih tekočin (skratka kot lačen ne moreš kakat, tako tudi žejen ne moreš lulat). Zelo te lahko požene na vodo med drugim tudi lubenica, ki je pa je tudi veliko bolj zdrava. Potrebno je namreč dobiti 2-3 litre tekočine dnevno.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
16.6.2006 7:15:28   
Marogica
ANonimna, tvoj mož JE alkoholik. Spiti dnevno 2,5 l piva, pa še kakšno žganje, pa res ni v mejah normale. NA začetku so vsi alkoholiki prijazni in v redu ljudje, predvsem tako dolgo, dokler dobijo dnevno "svojo" dozo. Najbolje boš to ugotovila, če mu kakšen dan ne boš dala teh njegovih 5 pirov.  Njegovareakcija bo takšna, kot je pri odvsinikih: bo nervozen, razdražljiv in bo na vsak način hotel svojo dozo. In ne bo nič več prijazen.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.6.2006 8:29:37   
Anonimen
Še enkrat havala za vaše nasvete in mnenja, se strinjam z vami in vem da rabi nujno pomoč, če se hoče zvlečt iz tega dreka. Pred dvemi dnevi sva imela obadva pregled pri zdravniku za medicino in delo, jst za podaljšanje vozniške on pa pregled za zmožnost za delo in sva imela istega zdravnika. Prva sem bila na vrsti in sem prosila zdravnika naj mu malo razloži nevarnost in posledice pitja alkohola, sploh če ima težave z želodcem itd., omenil mi je celo da s takim početjem lahko pride do raka in podobno... Kakšen pogovor sta potem imela ne vem, vem pa da se včeri  alohola ni dotaknil in da je pil samo vodo. Probala ga bom spodbujat k temu, da ostane tako naprej, ker kot se meni zdi se je mal prestrašu zase..in res prosim boga da ga spametuje za vedno...Če se hoče se more...samo volja mora bit pa odločnost...
Sigurno mu bo težko a upam da se mu bo znal upret...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
16.6.2006 8:46:08   
Sita
Lepo, prijazno ga spodbujaj, nikoli na silo, se pravi brez ostrih besed. Kajti to bi rodilo upor in bi se zopet vrnil na stara pota.
in kadar se čemu odečemo, moramo to ponavadi nadomestiti s čim drugim. Kaj ima rad? Kaj ga veseli? Morda bi začela hoditi na sprehode ali izlete, se pogosteje ljubiti ali kaj drugega .... razmisli, kaj bi ga veselilo.  
In morda bi alkohol nadomestila s kakšno drugo dobro brezalkoholno pijačo, če ima pa rad vodo, je pa sploh hvalevredno.
Držim pesti, da se odvadi.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
16.6.2006 14:57:35   
Nasy
se pridružujem mnenju večine, po mojem je to, kar tvoj možek spije, krepko preveč..moj bivši je imel pivske vikende, pa ni priznal, da je že alkoholik..nisi v nič kaj zavidljivi situaciji, ker prvo moraš sebi priznati, da je alkoholik in se ne smeš tolažit, da pa saj ni tako hudo, da so drugi še slabši..to sem delala jaz, tako dela veliko žensk.. kot drugo bi bilo zelo fino, da bi možek končno odprl oči, da bi sam spoznal, da ni prav, kar počne..do tega pa zna bit težka potuser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.6.2006 15:16:40   
kapica
Jaz tudi drzim pesti, da mu bo uspelo in da bos ti imela seveda dovolj mocne volje in vzpodbudnih besed na zalogi.

Vse drugo so pa ze drugi povedali. Ce ne bo boljse, bos videla, na koncu bojo najbolj otroci trpeli, ko starsi mislijo, eh, saj ne slisijo, so se premali da bi razumeli ali dojeli. A tako razumejo, da si mislit ne mores, vem iz svojih izkusenj.

Glede tega da je malo pivo na dan, ali kozarcek vina v redu, meni se to zdi zasvojenost, ne bom rekla da je nekdo taksen alkoholik. Ker ce en cigaret na dan pokadis, si tudi kadilec, s tem zasvojen, ali ne?

Anonimna veliko srece!

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.6.2006 18:11:45   
Anonimen
Vsekakor je alkoholik. Vse ostalo je zatiskanje oči. Kakšen pirček na dan je morda že normalno, pa tudi ni treba da ga pije vsak dan, to kar pa počne tvoj mož, je pa sorry res čez vsako mejo.

Joj kak ultimat bi mu jaz postavila, tak, da tudi besedice PIVO ne bi znal več črkovat.user posted image

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
16.6.2006 22:16:48   
kentaver
Žal se moram pridružit mnenju večine: tvoj mož je alkoholik. In če do vas ni fizično nasilen, še ne pomeni, da ni nasilen! Pišem predvsem zato, ker mi je žal tvojih otrok, ker vem, kaj se jim dogaja. Moj dedek je bil hud alkoholik. Bil je tudi fiz. nasilen do babice in mojega očeta (hvala bogu vem to le iz pripovedovanja). Alkohol je bil vzrok njegove smrti. Moj oče ima zato še dandanes hude čustvene blokade, s katerimi bo najbrž umrl. Tudi on je vedno po malem pil, ni pa bil fiz. nasilen. Kljub temu, da je bil skrben oče in se je vedno trudil zame na nek svoj način, mi nikoli ni znal pokazati, da me ima rad. Ker je zame želel le najboljše, me je vedno forsiral in kritiziral, nikoli  pohvalil. V mojih najstniških letih se je začel zapijati tudi on. Kadar je bil pijan, so pri njemu popustile vse blokade in je želel nadomestiti vse zamujeno. Takrat bi se pogovarjal, stiskal, vse bi mi dal... meni pa se je dokončno uprl. Še vedno mu nisem odpustila tega, da z lastno hčerjo nikoli ni bil v stanju komunicirati trezen. In to boli. Hvala bogu ga je streznila bolezen - že leta ne pije ničesar. Razumeva se še vedno ne, nekako pa se tolerirava. ALKOHOL UNIČUJE ODNOSE NA DOLGI ROK.
Se opravičujem, če sem tole preveč direkt napisala. Če ti uspe ga prepričat, obstaja skupina za samopomoč Anonimni alkoholiki, imajo pa tudi skupino za svojce. Kolikor vem iz pripovedovanja, pomaga, če sodeluješ. 

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 35
16.6.2006 22:32:53   
kentaver
Aja, najbrž bi blo smiselno dodat tudi to, da sem sama potrebovala leta in leta, da sem se rešila svoje lastne čustvene zavrtosti in se nehala ukvarjati s krivdami in strahovi, ki jih je nehote prenesel name. Najbolj pa je pomagalo to, da sem se odselila daleč stran od doma in si ustvarila popolnoma nov krog ljudi. Takšna je moja izkušnja, koliko je še veliko hujših, pa rajši ne razmišljam.

Želim ti vse dobro!

(odgovor članu kentaver)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.6.2006 20:50:31   
Anonimen
oprosti ampak po mojem mnenju je tvoj mož alkoholik! upam da bo sam to kmal dojel in da se bo odločil za zdravljenje! da bi mu kdo drug odprl oči je malo vrjetno ker bo itak vse zanikal, ti pa boš tanaumna kakor že praviš da si!

aja pa še to...kje pa pije pir doma? pa žganje? kdo ga pa prinese iz trgovine? če ga ti nehej to počet! pri nas doma ni nikol pira, žganje se pa prej pokvari preden ga popijemo!

pa še neki, če ne bo vztrajal pri abstinenci oz zmernem uživanju alkohola bi mu js zagrozila z odhodom, ker z alkoholikom pa dejansko ne bi želela živet!

< Sporočilo je popravil LARA -- 17.6.2006 20:53:07 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
17.6.2006 22:28:07   
kentaver
Lara, pri alkoholiku (tudi ozdravljenemu) zmerno uživanje ni mogoče. Ali bo abstiniral v nulo do konca življenja ali pa se nalival do smrti. Druge variante ni. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.6.2006 15:27:08   
digi
Težko je to... Moj oče je bil oziroma je alkoholik, star pa je 62 let. Spomnim se, ko sem se lahko kot otrok z njim pogovarjala normalno zgolj zjutraj ob 6-ih, ker potem pa se je začelo nabirati. Vedno sem govorila, da ne bom imela takšnega moškega in ga recimo, da nimam, ali pa sem preobčutljiva na te zadeve. Sprva, ko sva z mojim prišla skupaj je bil gostilniški dečko, kar pomeni da je bil neprestano s kolegi in ga žungal- razen, ko je bil v službi.... No, s časom se je to spremenilo, tudi zato ker ni bil več sam, vendar sem pri sebi opazila, da mi nikoli ni bilo dovolj in če me vprašate je prav tako. To pomeni, d ami ni bilo dovolj, da je vse zreduciral na vikend in sedaj pričakujeva otroka pa mi več ni dovolj, da mogoče 1x ali 2x na mesec spije kakšno pivičko.... To so občutljive teme, ampak ker vem kako je bilo pri moji družini, lahko vsem samo svetujem, da če moški niti zreducirat ne more stvari na minimum in mu je alkohol več kot vse ostalo- pustite ga... Moja mati že 26 let živi z besedamI: "odšla bom...." PUNCE; 26 LET!!!!!!

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu kentaver)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.6.2006 19:37:52   
*Karmen*
Anonimna, izpeljala si kar zavidanja vredno "hitro terapijo" s tem, ko si zdravnika seznanila z njegovim početjem. Ja, strah pred hudimi boleznimi zna biti včasih kar precej zdravilen.

Večina ti je tudi povedala, da se alkoholik lahko uspešno pozdravi le, če se za to sam odloči. In ta trenutek, ko je še ves prestrašen, je kar pravi, da bi mu omenila možnost zdravljenja. Nikoli ne veš, mogoče bo pa tokrat prošnja uslišana. Pa pri vsem tem ne pozabi nase. Tudi ti si potrebna psihičnega počitka, tudi ti potrebuješ čas zase, tudi ti se moraš ozdraviti strahov. Včasih so žene alkoholikov bolj potrebne zdravljenja kot alkoholik sam saj jim partnerjev alkoholizem kar dobro načne živce, samozavest in zaupanje v ljudi. Zato v vsakem primeru (če bo šel na zdravljenje ali ne) poskrbi zase. Začni se zavedati, da sta oba polnoletna, da imata vsak svoje telo in da mora za svoje telo vsak odrasel človek skrbeti sam. Če ga uničuje, je pa to čisto njegov problem. Ti mu lahko nudiš samo dobre nasvete. Če jih bo sprejel pa je odvisno samo in zgolj od njega samega. Srečno!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.6.2006 9:56:12   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Odvisnik - tudi alkoholik - si takrat, ko brez tega več ne moreš živet in normalno funkcionirat.

Tudi če potrebuješ le merico 0,3 zjutraj, da se zbudiš, si odvisnik. Ker pač brez te merice ne moreš živet.

Se povsem strinjam. Če pa kdaj pa kdaj popiješ malo pivca, ker ti paše grenko ali malo vinca, pa nisi odvisnik.
Ampak le, če ne čutiš potrebe po tem.

Zdravo? Ja, eni pravijo, da je zdravo malo po kosilu, vendar še bolj zdravo je NIČ. Alkohol povzroča odmiranje možganskih celic.
So države, kjer je prepovedan vsak alkohol - in zagotavljam vam, tam ni gorja in neumnega obnašanja.
Torej so živali, ki ne pijejo alkohola manj zdrave od človeka, ki si ga privošči kozarček ali dva po kosilu? Pa na primer Indijci, ki ga nikoli ne pijejo, pa živijo do 100 in več let?

Ti si pa hud optimist, da v državah, kjer je prepovedan vsak alkohol ni pijancev...draga moja, veliko več, kot si lahko misliš.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.6.2006 10:09:46   
kalbo
Zdej pa še moje mnenje. Anonimna tvoj mož je definitivno alkoholik, oziroma odvisnik od alkohola, poizkusi mu pomagati, oziroma nadaljuj to, kar si začela.

Kar se pa tiče tistih teorij, češ da je tudi eno pivo na dan preveč in da si alkoholik...poserjem se na te treorije. Naša dohtarca za medicino dela je tko debela, da rab dva stola, da lahko sploh sedi, pa gre ona men predavat o škodljivosti tistih par pirčkov, k jih spijem na teden. če sem zaradi tega alkoholik, pa tud prav.

Tyazy, a si ti mogoče v dobri fizični kondiciji, ko si tko prekleto pameten...da nisi tko k naša dohtarca za medicino dela. Širš k dalš, pol pa men govori, da moram shujšat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.6.2006 10:59:42   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ti si pa hud optimist, da v državah, kjer je prepovedan vsak alkohol ni pijancev...draga moja, veliko več, kot si lahko misliš.

Govorim za Indijo - ki jo resnično dobro poznam (so tudi predeli Indije, kjer alkohol legalno prodajajo, na primer Diu v državi Gujarat - tudi tam sem bila, a sem videla le turiste in arabce, ki so si ga privoščili), za nekatere arabske države, na primer Iran, pa dobro vem, da se NEKATERI (tisti, ki lahko) hodijo opijat drugam - v države, kjer je alkohol dovoljen.

Ni prepoved tista, ki bi varovala ljudi pred alkoholom, da ne bo pomote. Prepovedan sad je včasih najslajši. Gre za prepričanje v glavi posameznika... to je povezano tako z religijo kot načinom življenja. Indijci ga na sploh niso vajeni, kot so tudi iz navade in močnega spoštovanja do vseh živih bitij večinoma vegetarijanci. Govorim za hindujce, katerim pa so po načinuživljenja tudi drugi podobni (kristjani, sikhi in muslimani).
To vem, ker imam tam prijatelje in zato precej poznam njihovo kulturo.
Tudi drugih pijač - sadnih, brezalkoholnih večinoma ne pijejo. Pijejo pa vroč indijski čaj, tudi v hudi vročini, nikoli mrzle pijače.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.6.2006 11:40:33   
Anonimen
da nisi tko k naša dohtarca za medicino dela. Širš k dalš, pol pa men govori, da moram shujšat.

Zakaj pa ti tega ne bi smela rečt, če je debela, kalbo? A mogoče misliš, da bi ti škodovalo, če bi poslušal njene nasvete?

Kar se tiče pa Anonimne, itak smo že ugotovili, da je njen mož alkoholik. Jaz bi še dodala, da  - prvič - Ozdravljenih alkoholikov ni, so samo Zdravljeni, in drugič, zame je vsak, ki spije več kot eno pivo ali en kozarec vina na dan, alkoholik. Moj oče je zdravljeni alkoholik in sem zato naravnost alergična na te stvari.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
19.6.2006 13:50:30   
kalbo
Meta, moja debela dohtarca je dobesedno tko debela, da na enmu stolu niti sedet ne more več, men, ki imam pa pri 180 cm 85 kil pa tečnari, da moram shujšat. Ne svetuje, ampak te napizdi.
Nisem ti pa jest kriv, če si mela očeta alkoholika. Ni treba pol posledično vseh ljudi, ki zmerno uživajo alkohol označit za pijance. Nismo vsi kot tvoj oče.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 19.6.2006 13:51:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?