Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrka Sita a sem potem jest tud alkoholik, ce si privoscim 0,5 l pivicke ob kosilu ali vecerji???? Lepo te prosim!!!!! Vse kar se pije v normalnih kolicinah je zdravo, celo piva, ker je dobra za ledvice, pa deci vina po kosilu.. celo dohtarji to priporocajo!!!!! Ce gdo spije vsak dan malo alkohola po mojem mnenju ze ni alkoholik. Trenutno hodim v šolo zdravega načina življenja. Ravno danes smo imeli predavanja in sem zdravnico vprašala o tem, kar trdiš, če je res zdravo spiti kak kozarček rdečega vina ali piva pri kosilu, kot zdravniki ponavadi priporočajo. Zdravnica mi je odgovorila, da le v primeru, če že ne moremo brez njega, se ga najbolj priporoča pri kosilu in izključno kak kozarček in ne več - že zato, ker je ob jedi, da ne piješ na prazen želodec. Torej to velja le za tiste, ki brez njega ne morejo tekom dneva (ki so dejansko že alkoholiki, - da se vsaj malo imajo pod kontrolo). Veliko bolje pa je, da ga sploh ne pijemo. Da pijemo vodo ali kaj brezalkoholnega. Potem sem vprašala, če je pivo res dobro za ledvice, a mi je odgovorila, da lahko pomaga ljudem, ki imajo težave z odvajanjem urina, vendar se isti učinek lahko doseže tudi s pitjem zadostnih količin brezalkoholnih tekočin (skratka kot lačen ne moreš kakat, tako tudi žejen ne moreš lulat). Zelo te lahko požene na vodo med drugim tudi lubenica, ki je pa je tudi veliko bolj zdrava. Potrebno je namreč dobiti 2-3 litre tekočine dnevno.