Brezkofeinska kava (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

alenkat -> Brezkofeinska kava (14.6.2006 10:09:20)

Mame pozdravljene,
zanima me, če katera od vas pije brezkofeinsko kavo? In koliko skodelic na dan?
Lep sončen dan

kaja11 -> RE: Brezkofeinska kava (14.6.2006 10:46:09)

Jaz spijem kakšno belo brezkofeinsko kavo na dan... poleg običajne. Men je kava toook dobra, da kr trpim brez nje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

BarbaraO -> RE: Brezkofeinska kava (14.6.2006 12:10:40)

Jaz spijem zjutraj v službi kofeinsko (turško) z mlekom, nato pa še okrog 12 ure brezkofeinsko (včasih le kot kavo z mlekom, včasih pa kot belo kavo). Doma si običajno naredim Nesscafe zjutraj (s kofeinom), včasih pa še opoldan turško z mlekom. Vendar ne gromozanske skodelice. Se pa zgodi, da tudi nobene.

Anonimen -> RE: Brezkofeinska kava (15.6.2006 4:24:00)

Alenkat, jz sem taprava kofetkarica, med nosečnostjo sem sploh trpela, ker ni priporočljivo popiti veliko prave kave. Prakticirala sem tako, da sem zjutraj popila pravo kavo, čez dan pa sem pila brezkofeinske. Tam okoli 3 brezkofenske in ena kofeinska na dan. Vedeti pa moraš, da ima tudi brezkofeinska kava en mali odstotek kofeina,  zato tudi s to kavo med nosečnostjo ni priporočljivo pretiravati.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.6.2006 20:35:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Pobalami -> RE: Brezkofeinska kava (1.7.2006 21:47:48)

Tudi brezkofeinska kava ni tako nedolžna saj za njeno izdelavo uporabijo več kemije, ki ostane v kafetu.

Jaz sem prakticirala 1-2 pravi šfoh kavi na dan in sem ter tja brezkofeinsko.

Anonimen -> RE: Brezkofeinska kava (1.7.2006 21:59:19)

no js sem pa dietetika zdrvnika iz jeseniške bolnišnice k nam je pršu v orodnišnico predavat vprašala kako je s to brezkofeinsko kavo a je res čist brez kofeina al ne in je reku da brezkofeinske kave so 100% brez kofeina k ga z nekim posebnim postopkom izločjo iz kavnih zrn. tako brezkofeinska kava postane navaden napitek ki ga lahko popiješ kukr ga hočeš brez posledic! če mi je to reku dohtar v porodnišnici k je to razlagov doječim materam mislm da mu je za vrjet

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.7.2006 21:35:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]