strah me je... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

milla -> strah me je... (12.6.2006 18:03:35)

prosim za nasvet:
že dve noči zapored čutim bolečino kot menstrualne krče, ki se počasi preseli v križ in po nekaj minutah popusti. Potem se pojavi približno še trikrat. Danes sem zato šla na pregled. Ginekolog je rekel, da sem še sicer zaprta, da pa ima otrok glavico že zelo nizko. Ko sem mu povedala za bolečine je rekel, da to ne pomeni nič dobrega in da moram strogo mirovati.
Mislite, da so ti popadki že pravi? Zraven tega čutim že par dni otrdevanje trebuha.
Sem v 32 2/7 tednu- ali je že vse to prezgodaj? Zjutraj, ko se zbudim me tudi obupno bolijo kolki.

Lana_s -> RE: strah me je... (12.6.2006 18:08:02)

Jaz sem prve popadke res čutila kot menstrualne krče. Upoštevaj nasvet ginekologa in res počivaj. 
Upam, da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še malo počakal in se mu ne bo tako mudilo na svet.  Če ne pa so tudi z 28-timi tedni že rodile ali še celo prej pa je bilo vse vredu. Ti samo počivaj in misli na vse najboljše. Držim pesti[sm=miska.gif][sm=miska.gif]

Anonimen -> RE: strah me je... (12.6.2006 18:41:35)

Kdaj imaš pa ponoven pregled? Jaz bi na tvojem mestu šla kar čez kakšen dan ali dva nazaj, pa rekla, da mi pogosto otrdeva trebuh, tudi če mi ne bi. Naj pogledajo, kaj se dogaja. Ker če boš rodila kmalu, ti morajo dati verjetno injekcijo za razvoj otrokovih pljučk. Vprašaj spotoma, ko boš tam, kako je s tem.

Alisa -> RE: strah me je... (12.6.2006 19:03:55)

Milla tudi jaz sem imela oz. še kar čutim te krče že dobre 2 dni pa sem bila danes na pregledu pa mi je rekel podobno kot tebi. Se pa maternica intenzivno počasi pripravlja in bomo očitno to nekatere čutile bolj kot druge.
Počivaj tko kot so ti naročili pa zdrži čim dlje.

lelaval -> RE: strah me je... (12.6.2006 22:02:17)

Jaz sem tako čutila popadke. A ne tako dolgo, kot navajata.
Baje pa se telo cel 9. mesec pripravlja na porod, ki se kaže v obliki lažnih popadkov - verjetno tako, kot vidve navajata. Morda pa res ene tega sploh ne čutimo, druge pa zelo. [sm=zmeden2.gif]
Jaz bi šla čim prej nazaj k G, če bi se še ponavljalo - da vaju vsaj pomiri. Če pa je svetoval čim več počivanja, pa se tega le držita (govorim iz lastnih izkušenj).
Držim pesti, da bo vse vredu. [sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif]

Jasmina25 -> RE: strah me je... (13.6.2006 10:27:11)

Ojoj!
Join the club! Jaz sem na istem. Noseča sem 36. tednov in se ta mali tudi po mojem že intenizivno pripravlja. Na momente imam trebuh kot prenapihnjeno košarkaško žogo, da o krčih, ki jih imam včasih sploh ne govorim. Sicer pa gremo jutri na CTG in pregled pogledat kaj se dogaja.
Punce, samo zdržat moramo, saj nas je vse po mojem malo strah. Sicer pa, saj ne gremo na žur, ampak rodit :)

milla -> RE: strah me je... (13.6.2006 11:25:08)

Hvala punce za nasvete!
Alisa v katerem tednu pa si?

anne -> RE: strah me je... (15.6.2006 20:51:03)

Tudi jaz sem med nosečnostjo točno v tem tednu ko si ti sedaj čutila kot nekakšne menstrualne krče. Nisem si delala skrbi ker so bili zelo rahli, pa trebuh mi je tudi mal otrdeval. Pol sem pa 1 dan 33 tedna rodila.

Jan še ni imel popolnoma razvitih pljučk in ni mogel samostojno dihat. Ampak so ga porihtali in je vse  bilo ok.

Če ti pravi zdravnik počivat, ti intenzivno počivaj, leži. Pa ne bi bilo slabo kakšnega ctg- je naredit.

Srečno!

Stran: [1]