porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

sonček* -> porodniška (12.6.2006 13:55:22)

Zanima me koliko časa je potrebno delati, da imaš polno porodniško? Nekje sem slišala, da 10 mesecev, ali je to res?

Lp

Anonimen -> RE: porodniška (12.6.2006 14:50:14)

Če si zaposlena mislim da 1 leto.
Če pa ti med porodniško poteče pogodba, ali pa tik pred porodniško pa moraš imeti tri leta neprekinjene delovne dobe.

sazi -> RE: porodniška (12.6.2006 18:32:00)

V teoriji 12 mesecev, v praksi pa 13 ali 14, ker se ti vpišejo plače, prejete v zadnjih 12 mesecih - torej odvisno kdaj nastopiš porodniško in kdaj v mesecu ti je kadrovnica pripravljena vpisati tudi dohodek tistega meseca - npr. na porodniško sem šla v januarju, v porodniško osnovo se mi je štela zadnja plača, izplačana v decembru, kar je v bistvu novembrska plača - upam, da sem dovolj jasno napisala.
Če si ob nastopu porodniške v delovnem razmerju, potem ti za manjkajoče mesece (do 12 nazaj) pripada, kot da bi takrat prejemala zajamčeno (ali minimalno, ne vem na pamet) plačo, zato je potem porodniška temu ustrezno manjša - pač odvisno, koliko mesecev ti manjka.
Moja prijateljica, je bila pred nastopom porodniške zaposlena 2 meseca, v osnovo pa ji je šel samo 1 mesec, ostalo pa tisti minimalec. Zdaj prejema nekaj manj kot 60.000 porodniške.

sonček* -> RE: porodniška (12.6.2006 21:09:44)

Sem razumela, najlepša hvala za odgovor, obema.

Lp

gtr -> RE: porodniška (14.6.2006 12:29:47)

Vse kar želiš vedeti imaš na: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Stran: [1]