Kdaj se neha jok? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lenika -> Kdaj se neha jok? (12.6.2006 11:54:55)

Mene pa zanima kdaj se otrok začne toliko zanimat za okolico, da ne joče vedno kadar je buden, torej kadar ne spi ali pa ne je? Naš enomesečnik se sam zabava približno 5 minut, nato se začne jok in moramo se zelo potrudit, da ga v budnem stanju animiramo in, da ne joče.
Hvala za odgovore.




Eva MT -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 12:13:40)

Najina punčka bo jutri stara dva meseca in že zelo rada opazuje vrtiljak nad posteljico in obešanko nad previjalno mizo. Nas tudi že posluša in včasih mislim, da bi že rada sodelovala pri pogovoru: nekaj cmoka, piska in opozarja nase. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Mislim, da ta budna stanja brez joka že trajajo kaka dva tedna, če ne več. Čas tako beži!!!  Je pa res, da ji moramo govoriti in ji opisovati stvari, ji peti, brati, če samo leži in gleda se hitro naveliča.




lenika -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 12:33:33)

O lepo, da tudi ta čas počasi prihaja. Ja se mi zdi logično, da se naveliča, če samo leži. Samo, da ne joče, kadar jo animiraš. Naš posluša, mogoče nekaj minut, potem pa že joče in pomiri ga samo joška. Ja resnično upam, da bo kmalu bolje, ker mi ga je težko gledat kako joče, na joški pa tudi ne more cel čas viset. To je še posebej utrujajoče, ker naš čez dan izredno malo spi.




kati* -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 12:41:55)

lenika, začenja se že po 1. mesecu ... opazna razlika pa je bila pri nas po 4m




tina104 -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 13:33:40)

Od dopolnjenega 3. meseca je bilo pri nas občutno bolje.




Anonimen -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 19:28:18)

Postopoma, vsak mesec je po nekaj minutk več zdržala sama v igralnici (blazina z loki in igračkami). Zdaj je stara 5 mesecev in se, kadar ima res dober dan igra sama tudi 1 uro, običajno pa tam do 20-30 minut, potem se naveliča.

Valda, da ji še zdaj ne pustimo, ampak; TV bi pa pomojem lahko cel dan gledala in to že od 1. meseca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Baucka -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 21:26:56)

Moja Ema zelo rada pleše z mamico in posluša pesmice. Tako jo malo zamotimo in to počnemo že od 2 tedna. Včasih tudi tako zaspi. Drugače pa tudi zelo pomaga, če jo na trebušček obrnjeno nosimo.




MajaPRO -> RE: Kdaj se neha jok? (12.6.2006 21:35:57)

Tudi naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je v prvih 2 mesecih potreboval pozornost in animacijo, tako da sem bila prepričana, da imamo zelo zahtevnega otroka.  Okrog 3. meseca pa si je ustvaril nek red (spanje čez dan ipd., pa še zaigrati se je znal sam za par minut), tako da je bilo vse lažje in lažje. No, izkazalo se je, da mali sploh ni zahteven otroček (razen ponoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]).




Anonimen -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 0:27:53)

Pri nas je bilo tudi od okrog 3. meseca občutno bolje.




tinkatonka -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 12:44:05)

lenika...tudi jaz sem bila podobno kot ti malo obupana, ko je Anej ogromno jokal (mi smo imeli grozovite probleme s krčki) in če je spal, sem likala, kuhala, pospravljala, spal je pa tako in tako bolj malo. Konec dneva sem bila popolnoma izčrpana, tako da še mož ni imel popolnoma nič od mene. No zdaj je stanje pri 3,5 mesečnemu otročičku veliko bolje. Več je odziva nazaj, veliko se smeje, pokomentira stvari, lepo prijemlje že igračke in se tako sam zamoti. Boš videla bolje bo. Zdaj tam okrog 1 meseca lahko relemo da so otročki pač "dolgočasni". Spijo, jokajo, jejo, se previjajo. Kasneje pa je vmes še igranje, smejanje, vriskanje,... Boš videla,da ni lepšega kor to, ko se otrok zbudi in se začne v posteljci oglašati, ti pa stopiš zraven in ga ogovoriš, on pa se ti nasmeje do ušesk, ker je srečen da te vidi. Meni vsako jutro stopijo solze v oči, ko to vidim.

Bolje bo...še malo...




Anonimen -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 13:57:35)

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

.... in če je spal, sem likala, kuhala, pospravljala, spal je pa tako in tako bolj malo...


Se pravi, da ste imeli stanovanje v razsulu, kup nezlikanih cunj in ocvrta jajca za kosilo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dory -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 16:38:13)

Moj se je skoz drl...tud ko bi lahko mal bolj gledal okol...nehal je tam pri cca.enem letu...se dober....aja najprej so bli krci, pol so bli zobje, pa vmes razvojne tezave...celo leto sem ga prenosila, zraven razvadla, zej pa mam :)




petra.horzi -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 16:51:40)

pr nas je tud od enga tretjega meseca dalje, da je lahko bil sam nekaj časa
če je bil naspan, sit in previt je bil lahkjo tudi pol ure sam, je ležal v posteljici, gledal vrtiljak in tlačil roke v usta:)
zdej pa noče več tok bit sam, je še zmeri ful priden, sam ga mam ponavadi na mizi v stolčku, ko kuham, pomivam... al pa v kopalnici na previjalni mizi ko dajem prat, sušit...
je pa res kot je rekla tinkatonka, najlepše je ko se ti smeje in takrat pozabiš vse težave in neprespane noči:)




natalia -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 17:02:27)

pri nas je majhna razlika, po mojem gre vedno na bolje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp




Pajaca -> RE: Kdaj se neha jok? (13.6.2006 21:36:42)

Pri nas sta se oba že zelo zgodaj sama zamotla, tko da ni bilo nobenega jokanja. Sem pa pri Pajacki ugotovila da rabi prostor, da ji košek ni všeč. Sem jo dala na tla, okoli nje igrače in ona jih je gledala in gledala in všeč ji je bilo da je nekje daleč videla mene in imela sem polno miru, ker tko se je zamotla tud celo uro. Jaz sem pa hodila okoli nje in lepo kaj pospravla, polikala al karkol, pa sva se ves čas pogovarjali. Imela je pa povsod ene male igralnice, da sem jo vlačila s sabo. Aja prvič je šla na tla pri 2 tednih. Lahko da je otroku preprosto dolgčas v postlci in da rabi prostor in je pač preprosto firbčen.

Drgač pa ja po 3 mesecu je dosti lažje, otrok se bolj zaveda okolice, všeč so mu viseče igračke in steguje roke k njim, pa če te opazuje je super, da ni tko sam nekje..... pa ja pri 3 mesecih ratajo otroci veliki firbci in jih je treba velik nosit okol, pa ne ker bi bili scrklani al kaj takega, ampak ker se sami seb zdijo nemočni ker pač nič ne vidijo, tako da takrat sledi dober mesec nošenja. Pri 4 mesecih se prekotalijo in pol jim je kakšen mesec to v veselje ko se kotalijo sem in tja in probavajo iti naprej. Pol okol 6m je spet panika ko pač hoče sedet pa ne more in ga je vsake tolko treba mal podržat... pol je pa spet mir dokler ne začenja hodit...... No ja pol pa nimaš več miru.... ha ha ha do enga 30 leta ko se otrok odseli.... če se.

Mal še počakaj, ampak def bo po 3 mescu dojenček kar naenkrat postal zabaven.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.6.2006 22:00:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lenika -> RE: Kdaj se neha jok? (9.7.2006 21:27:44)

Ja, sedaj je naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star 2 meseca in res je tega joka je sedaj že bistveno manj, tako kot ste rekle. Če je naspan, sit, previt in ga nič ne napenja ali zvija, se sam zamoti tudi do pol ure, če ga pa animiramo pa tudi 1 uro.
Ja očitno bo res vse bolje.




Anonimen -> RE: Kdaj se neha jok? (9.7.2006 21:31:53)

mislim pa da je to zelo od otroka odvisn. moje dve obedve nista nikol jokale. tut če sta ble budne sta mirno ležale v košku al pa ležalniku in gledale okol. jokale sta edino če sta ble lačne al pa če jih je kej napenal!




lenika -> RE: Kdaj se neha jok? (9.7.2006 21:34:57)

Ja Lara potem imaš pa res srečo. Samo jaz vseeno mislim, da je takšnih otrok, ki bi gledali naokrog tudi po 3 ure, pri 1, 2 mesecih zelo malo. Mogoče se pa motim, pa je samo naš tako naporen.




Anonimen -> RE: Kdaj se neha jok? (9.7.2006 21:39:54)

Lenika, ne se sekirat. Te razumem kaj preživljaš. Jaz sem ga nosila in gledala uro, kjer so minute tako počasi minevale. Ah ja. Pri nas se tudi ni znal zamotiti. Začelo se je nekje pri dveh mesecih in pol, ko je začel nabijati igrače pod trapezom pa še to ne dolgo časa. Okrog treh mesecev se, če so lačni prav histerično derejo, tako da malo še počakaj, ker ta jok sedaj še ni nič. Ni pri vseh tako hudo. Pri nas je postal dobrovoljček nekje pri štirih mesecih. Zdaj imamo sicer na sporedu zobke ali pa kaj drugega. Včasih nimam pojma, kaj mu je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sem tudi mislila, da bomo imeli vse po reglcih. Poklicna deformacija. Pa sta mi mami in tašča govorili, da so nas hranili v časovnih razmikih po 5x na dan pa spali smo vsi kar po cele dneve, medtem ko so oni zidali hiše. Nasvet, da ga pustim jokati, pa se pri našem ni obnesel. Ko je dal skozi hudo obdobje, se je čez noč vse spremenilo. Zdaj joka v vozičku, ko se naveliča vožnje (prej je zmeraj zaspal), v avtosedežu glasno protestira in je buden celo vožnjo - tudi, če se peljemo dve uri daleč in ob tem spet glasno protestira, ampak zamoti se pa sam z igračkami na tleh tudi po celo uro.




Anonimen -> RE: Kdaj se neha jok? (10.7.2006 21:42:11)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Ja Lara potem imaš pa res srečo. Samo jaz vseeno mislim, da je takšnih otrok, ki bi gledali naokrog tudi po 3 ure, pri 1, 2 mesecih zelo malo. Mogoče se pa motim, pa je samo naš tako naporen.


ja vrjetno res, ne vem kje sem js naše dobila. no moje dve nista po 3 ure skup nikol budne taprva je itak več al mn jedla in spala, zdej tadruga je pa mal več budna pa zato prespi celo noč skor. no čez dan pa recimo leži na ležalničku in gleda igračke in jih boksa - po nesreč seveda..pol pa kr mal zameditira - spi z napol odprtimi očmi??!! ampak jo vsak manjši šum predrami, pa spet mal gleda, mal pojamra pa ji dam dudo pa mal duda pa gleda okol pa spet pomeditira mal, pol ji počas ni več všeč to ležanje na ležalniku pa jo dam mal na tla kravice past. in to zdej počne lohk že kr neki časa, če jo prekmal okol obrnem se ful razburi tko da jo morm dat nazaj, pol leži mal na tleh pa gleda igračke k visijo iz mosta pa ful brca in krili z rokami zravn. no in so tri ure naokol, pa se greva mal previjat pa gleda pojoče sonce k visi zravn previjalne, pa jo pustim mal brez plenice in se pogovarjam z njo pa noge ji primem pa migam z njimi kukr da ona brca in se ful smeje zravn, ba biba leze po njej delam pa se ful smeje, pol lepo pomalcava pa jo spet odložim v košek pa mal zaspi, pa se zbudi pa gleda luno k ji visi iz koška, sem pa ke jo navijem in pol jo gleda s tavelkimi očmi. pol k ji ni več luna ok, jo dam pa mal v pojstlco ležat kjer ma vrtiljak pa tistga mal navijem pa spet gleda :) res joka konkretno samo če je lačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa ene parkrat jo je neki napel da j emal pojokala to je pa tut vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Mateja82 -> RE: Kdaj se neha jok? (10.7.2006 22:49:42)

pri treh mesecih je bilo veliko boljše, zdaj pri štirih mesecih še  vedno ne zdrži več kot 15 - 20 min sama, je pa tiho in ne joče več tako da je ni treba skoz na rokah  imet in hodit po stanovanju ( nisem smela sedet niti pri miru stat sem bila že čist [sm=smiley29.gif])  
če se z njo ukvarjam na polno zdrži tud kakšno uro,  igranje,  pogovarjanje  ali pa slikanice gleda obožuje slike uglavnem skoz se mora nekaj dogajat . Na srečo zdaj tud več spi dopoldne in popoldne po dve uri skupaj, prej pa  vsega skupaj mogoče dve uri.  Je pa vedno boljše.




Stran: [1]