Anonimen -> Koliko mi pripada v katerem primeru? (12.6.2006 10:05:27)
|
Pozdravljene, imam dve varianti in sicer: 1. varanta sem študentka,dve leti breza statusa,starejša od 26 let in noseča.Pdp imam februarja 06.Delam na črno v gostinstvu(ker ne morem več delat preko napotnice),predvidevam da bom delala vsaj do konca oktobra.Če mi septembra ne rata narediti 2 izpita in se vpisat nazaj na faks,bom ostala oktobra brez vseh dohodkov in brez kakršnekoli delovne dobe.Zanima ma,kakšna finančna pomoč,porodniška,otroški dodatek.... mi pripadajo v tem primeru,PREDVSEM ZNESEK ME ZANIMA,od kdaj naprej mi to pripada in za kako dolgo?Na zavodu sem sicer prijavljena,vendar imam knjižico doma,ker nisem aktivna iskalka zaposlitve. 2. varianta veliko boljša seveda:)Naredim 2 izpita in se oktobra spet vpišem redno na faks.Kaj pa mi pripada v primeru,da sem noseča študentka?Ali tudi prejmem porodniško in v kolikšnem znesku?Kako je s štipendijo,do sedaj je namreč nisem nikoli imela,ker imajo starši "previsoke" dohodke,sedaj bi se pa moj položaj spremenil in jih nebo veš zanimali dohodki mojih staršev ampak dohodki nove družinice,torej moji (ki jih ni) in od fanta,ki je redno zaposlen.Koliko štipendije bi mi pripadalo in kdaj za njo zaprosim?Že septembra ali šele februarja,ko rodim in se naš položaj spremeni?Ali dobim februarja denar tudi za nazaj ali samo od fabruarja naprej?Ali sem v tem primeru tudi upravičena do otroških dodatkov in koliko je to? Hvala vam za odgovore.
|
|
|
|