nosečnost-odpoved pogodbe (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ALJA75 -> nosečnost-odpoved pogodbe (12.6.2006 8:07:07)

Zanima me, kaj se zgodi v primeru, če je delavka v času bolezni- rizične nosečnosti poslana na zavod za zaposlovanje (bodisi zaradi odpovedi iz posl. razloga, bodisi zaradi stečaja podjetja). Ali se ji bolniška prekine,  ali jo plačuje ZZZS; zanima me tudi, kako se potem obračuna porodniška.
Nekje sem prebrala, da če si enkrat na zavodu za zaposlovanje, da potem dobiš neko minimalno socialno pomoč, pa še ta je odvisna od plače partnerja.
Jaz razmišljam o [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], na drugi strani pa je ravno v petek direktorica nekaj omenjala, da več ne bo šlo naprej in da nas bo morala dati na zavod.
Prosim, če poveste svoje izkušnje. Hvala.

Lunca1 -> RE: nosečnost-odpoved pogodbe (12.6.2006 8:11:45)

Jaz sem imela zaposlitev za DČ in proti koncu dela sem šla na bolniško. Nato sem bila še en mesec na bolniški, plača ti Zavod za zdravstvo. Znesek je tak kot če bi bila na bolniški v svoji službi. Potem greš pa na Zavod za zaposlovanje, kjer prejmeš nadomestilo (samo če si bila prej zaposlena eno leto ali več, nisem prepričana ali je 1 leto delovne dobe v treh letih). Do 5 let delovne dobe so to 3 meseci, naprej pa 6 mesecev in več.

asso -> RE: nosečnost-odpoved pogodbe (12.6.2006 8:46:44)

Načeloma med bolniško ti ne smejo dati odpovedi, edino, če ti pogodba (za določen čas) takrat poteče. Ti moraš dobivati naprej plačo...

ALJA75 -> RE: nosečnost-odpoved pogodbe (12.6.2006 18:03:35)

hvala za odgovor.....

Anonimen -> RE: nosečnost-odpoved pogodbe (12.6.2006 21:39:29)

En mesec ti plačuje še zzzs in potem če imaš zadostn  razlog bolniške ti ga preko zavoda plačuje zzs bolniško do PDP . Tako si jaz sedaj urejam tako da to je preverjeno...

l.p.

ALJA75 -> RE: nosečnost-odpoved pogodbe (13.6.2006 8:23:11)

Hvala tudi za tvoj odgovor.
Rizična nosečnost je po moje že zadosten razlog, danes pa se mi zdi, da jo ima polovica nosečnic, ker so takšni čudni časi.
Želim ti, da dobro urediš. Aja, pa javi, če je tako uspelo. V katerem mesecu pa si? Iz kakšnega razloga si pristala na zavodu za zaposlovanje?
Lep pozdrav!

Stran: [1]