trdozimc -> RE: mlečna dieta???? (8.7.2006 1:01:46)
|
Jaz sem imela tudi dieto brez mleka, jajc, svinjskega mesa, soje, ... Glede kruha je tako, da je najbolje, da ga pečeš kar sama, če pa ga kupuješ, kupi takega, na katerem so izrecno navedene sestavine in med njimi ni mleka. Pazi tudi na razne namaze, hrenovke, salame, paštete, margarine!!!!, ... Skoraj vse vsebujejo mlečne beljakovine. Jaz sem si črtala iz jedilnika tudi sojo, ker sem nekje zasledila podatek, da cca. 40% otrok alergičnih na kravje mleko postane preobčutljivih tudi na sojo in ga nisem hotela dražit, a to je bila izključno moja odločitev. Pametno pa se je tudi izogibat vsem aidtivom v hrani in čimveč začimbam (predvsem paprika in paradižnik sta prepovedana). Naš je bil na testiranju (kožnem in krvi) pri 3. mesecih, ker je imel atopijski dermatitis, pa ne vem, če je bila taka sila, ker baje pri teh malih pogosto ni jasnega rezultata (pri našem je potem le koža reagirala na jajce, protiteles v krvi pa ni bilo), jaz sem morala ostati na dieti, ker je očitno pomagala, malega pa smo dohranjevali s Pregominom (ker smo se že od rojstva kombinirano hranili). Držite se, vse se da, če je volja - in za otroka je vedno!
|
|
|
|