Marogica -> RE: na pomoč!!!! (11.6.2006 20:48:15)
|
Jaz pač nisem tip, ki bi iskala "tuje" varuške, torej sem se za večere v dvoje obrnila na svojo mamo ali prijateljico/prijatelja, ki ga je otrok poznal. Je pa res, da sem jih zaprosila šele takrat, ko sta mi otroka celo noč spala, torej po 6 mesecu, tako, da je bil v bistvu samo nekdo tam, če bi se pač zbudila, mu dala dudo ali ga potolažila, če bi bilo potrebno. Sem zagovornica vrtca/jasli, tako, da je bil za naju tako jasno, kako bo z otroci po porodniški. Oba sta se tudi lepo navadaila. Res, da nekaj časa traja(ca 1 mesec), da se tudi starš počuti zadovoljnega-otrok se počuti prijetno že prej, pa na bolezni ne smeš pozabiti, ker so na začetku otročki radi bolani-slaba lastnost vrtca/jasli. Vendar vse to mine in sedaj imam občutek, da oba (5-letnik in 1,5 letnik) enostavno nočeta iz vrtca, kar je zame najboljši znak, da se tam počutita super. Nobena varianta (varuška ali vrtec) pa ni idealna, to je dejstvo, važno je, kako je starš v glavi "usmerjen", temu primerno se tudi otrok obnaša. Za variante v tvojem kraju pa na žalost ne vem, ker sem iz MB. Dosti sreče in pravilno odločitev želim
|
|
|
|