spet spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


soncicaT -> spet spanje (10.6.2006 13:57:00)

Mene zanima ena stvar. Ja, naše dete je odkrilo, da če se premika, si lahko super položaj izbori.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Malo heca.

Ponoči če ga dam na bok, je že toliko močan, da se nekako obrne na hrbet - sicer ga fajn podložim in vse, ampak tako dolgo ordinira, da je kmalu na hrbtu. In zdaj me zanima, a ga naj kar pustim tako ponoči?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker da mi spi na hrbtu, ni najbolj fajn, saj vstopamo komaj v 4. mesec.

Kaj menite?




Anonimen -> RE: spet spanje (10.6.2006 14:08:38)

naša se že od prvega meseca prevali na hrbet in smo jo nekaj časa zalagal pa ni nič pomagal, nekako je to vedno stran odrinala in ko se je zbudila je bla vedno na hrbtu. Tako da sem jo tud tako pustila in zdaj že skoraj dva meseca spi na hrbtu. Res je da ne poliva. oz. bruha. Če [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] to počne pa mislim da ni dobro če je na hrbtu.




Anonimen -> RE: spet spanje (10.6.2006 14:27:27)

Če  se sam tako obrne, ga tako tudi pusti! Zakaj pa ne na hrbet? Saj pediatri svetujejo ležanje na boku ALI na hrbtu. Ležanje zgolj na boku je primerno za otročke ki so nagnjeni k polivanju. Če mu paše na hrbtu, ga tako tudi pusti. Jz imam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že od 2. meseca na hrbtu, ker ji tako najbolj paše.




katjandraž -> RE: spet spanje (10.6.2006 14:30:24)

Ana že več kot en mesec in pol spi na hrbtu. Jo sicer dam na bok, jo podložim, vendar se zelo hitro zvali na hrbet. Pa naj spi tako, če ji paše. Je pa res, da je pridelala krasno plešo zadaj na glavici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!




natalia -> RE: spet spanje (10.6.2006 15:40:16)

naša ista!! jo lahko ne vem kako obračam, zjutraj bo obrnjena na hrbet, plešica pa je že konkretna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bobek05 -> RE: spet spanje (10.6.2006 17:44:57)

imate dvignjeno (vzglavje) postelje?




mml -> RE: spet spanje (10.6.2006 17:57:33)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je tudi nekje od dopolnjenega 2. meseca ugotovila, da se zna prevalit z boka na hrbet in je tako spala ponoči, jaz je nisem nikoli podlagala. Je pa res, da ni polivala. Od 4. meseca dalje jo pa zvečer položim spat na trebuh, potem se pa ponavadi sama obrne na bok. Tako da jaz bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pustila spat na hrbtu, če mu tako bolj odgovarja. Kar se tiče nenadne smrti dojenčka je pa tako ocenjeno, da je za to najmanjše tveganje, če spi otrok na hrbtu, sledi bok in najnevarnejši naj bi bil trebuh




SaaS -> RE: spet spanje (11.6.2006 11:07:08)

Tudi moj se je kmalu začel obračati na hrbet. In tudi jaz sem se trudila in ga zadelala od strani, da se ne bi. V porodnišnici vedno pravijo bok, na hrbet sploh ne omenjajo in zato sem se jaz izogibala temu položaju nekaj časa.
Potem pa sem slišala od prijateljice, ki živi v Londonu, da tam pa novoroječke že v porodnišnici dajejo spat na hrbet. Torej ne more biti narobe.   




tinkatonka -> RE: spet spanje (11.6.2006 13:10:47)

Pusti ga naj spi kot hoče. Bok je priporočljiv predvsem na začetku dokler otrok še ni sposoben obrniti glavice, če bruhne. Zdaj pa to že znajo in lahko spijo na hrbtu in tudi na trebuhu. Naj spi tako kot mu paše. Moj se je pa zdaj ko že malo obvlada tudi premik iz hrbta na bok, začel tudi ponoči sam obračati na bok. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače pa večino časa prespi na trebuščku.




Anonimen -> RE: spet spanje (11.6.2006 22:06:49)

moja prva in zdej druga se od dopolnjenega 1. mesca znata kljub zažokanmu kovtro prevalit na hrbet in še na misu mi ne pride da bi jo šla popravlat sred spanja al pa se zarad tega sekirat. nej spi kukr ji paše




Tosa -> RE: spet spanje (18.6.2006 20:51:25)

Moj sonček se je začel obračati na hrbet prec cca 14 dnevi. Prav tako  vstopamo v 4. mesec.
Jaz ga pustim, da spi kakor mu ustreza, vendar pa mora preden gre spat podreti kupčka, včasih ne podre enega ampak kar tri.





lenika -> RE: spet spanje (18.6.2006 21:52:44)

Naš se že nakaj dni obrača. Stari smo pa komaj dober mesec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mucica1 -> RE: spet spanje (19.6.2006 22:50:54)

Mi smo danes stari 3 mesece, pa že nekje od sredi prvega spi na hrbtu. Ga lahko zalagam z vsemogočimi rečmi, pa bo tako "rital", da bo čez slabo minuto že na hrbtu. Tako kot drugi dojenčki imamo tudi mi lepo plešico. Pa se pohecamo, da ima vsaj nekaj po dediju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Zadnje čase se nam dogaja celo to, da ne spreminja zgolj položaja iz boka na hrbet, ampak zraven dela že polni obrat. Ponavadi ga najdem zjutraj obrnjenega za 180 stopinj - tam kjer je bila zvečer glavica, so zjutraj nogice. Zdaj si pa pomagaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]