animiranje dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> animiranje dojenčka (9.6.2006 14:18:52)

Lep pozdrav!
Imam 4-mesečnika in mu seveda že ponujam igračke (ropotuljice, plišeki, žive barve, itd..), ampak ga nekako nič kaj ne interesira. Včasih ga dam pod most z igračami, se na veliko smeji obrazkom...ampak ga tudi kmalu neha zanimat.
Kake dva dni opažam, da se dostikrat kam "zagleda", kot se mi odrasli in nekako mi včasih deluje kot da je zdolgočasen.
Recimo na veliko se smeji, ko se gleda v ogledalo, pa še to mu je zdaj že dolgočasno.
Sploh ne vem kako ga naj animiram, izgubljam voljo, ker imam kar občutek krivde, če ga enostavno pustim, da gleda v zrak.
Kaj menite.
Lp

muki1 -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 14:28:27)

jAZ SEM NEKJE V TEM ČASU, MORDA MALO POZNEJE, NAREDILA FUL SLIKIC. čE POZNAŠ TISTE PISANE OKVIRČKE IZ iKEJE, KO STA DVA PO DVA SKUPAJ PAKIRANA...NO, IMELA SEM JIH KAR VELIKO RDEČIH, PA SEM RAZREZALA DARILNE VREČKE..... joj oprostite za pisavo. Šele zdaj sem ugotovila, da so velike črke, pa se mi ne da popravljat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
No, skratka, v te okvirčke sem dala slikice izrezane iz darilnih vrečk, ki so res pisane in vseh sort, pa sem ji to včasih nastavila, da je malo gledala. Pa ta otroški mostiček je fina zadeva, moja se je ful z igračami na tem mostičku pogovarjala.
Sicer pa ko mu bo dolgčas, se bo dojenček itak jokal, brez skrbi. Taki mali se ful zatopijo že v opazovanje svojih rokic.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.6.2006 14:31:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 14:45:57)

Mala Mič se niti pod razno ni igrala s tistimi igračami, ki so 3+ pri tej starosti...."Potegnile" so ji šele kakšna dva meseca kasneje....

Pri tej starosti smo jo dajali v lupinico:
Oboževala je copatke oz. čevlje na svojih nogah.
Na nosilo od lupinice smo ji obesili po eno različno igračo.

Pred ogledalom se je pa menjala cela naša družina (razen nje), tako navdušena je bila.

trdozimc -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 18:13:39)

Poskusi ga dati k sebi v naročje in mu kaži revije (kake z živimi barvami ali obrazi), ali pa ga z vozičkom postavi pod drevo, ker ful uživajo, ko gledajo listke. Drugače pa je naš tudi zelo nezadovoljen, če se skozi nekaj ne dogaja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] LP

tina104 -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 20:30:42)

Ljudje so v tej starosti dojenčku veliko bolj zanimivi kot igrače. Če je zadovoljen, da gleda v strop ipd., potem ga pač pusti, da gleda tja. Če pa joče in vidiš, da bi rad nekaj več, potem pa ga lahko nosiš in mu razlagaš, kaj vidita, pa v naročju lahko z njim sediš tako, da ti leži na kolenih, ti imaš kolena rahlo privzdignjena, on gleda tebe (upam, da razumeš, kako mislim), pa mu kažeš kake igrače ali pa mu poješ, se pogovarjaš z njim. Lahko tudi plešeš z njim.

Od igrač so jim ponavadi v tej starosti najbolj zanimive igrače, ki se svetijo in ki oddajajo zvoke. Naš je bil star 4 mesece okrog božiča in mu je bilo najbolj zanimivo opazovat lučke na smrečici.

renan -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 20:54:07)

Saj se vendar ne more nonstop smejat. ti ga kar pusti, če se zagleda. Pomeni, da počiva. naš je po takem mirovanju ponavadi zaspal. pred enim mesecem je večkrat tako mirno opazoval svet, zdaj pa le še včasih. sčasoma bodo tudi tvojega začele zanimati ropotuljice, boš videla.

lp, Renan

irena111 -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 21:41:32)

tudi moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se velikokrat zagleda ali pa le mirno lezi in opazuje okolico. ce ne jokca pomeni da je zadovoljen in rabi tudi malo svojega miro. jaz sem z njim najraje veni, s prijatelji vsak mu kaj govori ga malo pocarta in pozgecka in je ful zadovoljen. a kmalu postane utrujen in se zacne s svojimi rokicami ukvarjat. v glavnem jaz sem z njim najraje zunaj.

natalia -> RE: animiranje dojenčka (9.6.2006 21:44:35)

moja tudi včasih samo zamišljeno gleda, pa jo pustim, ji že paše. ko pa bi rada akcijo, pa tak rabi 10 ljudi okrog sebe, da jo animirajo in se delajo norca iz sebe.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

najraje gleda knjigice, pisane, revije, obraze, vrečke, copatke in nogavičke...

lp

Stran: [1]