Sita -> RE: Intima, ko otrok spi v spalnici (9.6.2006 14:25:36)
|
Midva z možem sva mnenja, da otrok nima kaj delat v zakonski postelji, da ne sme spat zraven staršev, ne le zaradi tega, tudi zato, ker absolutno mora imeti svojo posteljo, da se vsi dobro spočijemo, da se ga ne pomečka in da zmeraj lahko zaspi sam, brez staršev neposredno ob sebi - da se navadi na samostojnost. Če že nima možnosti spati v svoji sobi, ker je nima, mora imeti vsaj svojo posteljo ali zibelko, če je še dojenček. Dokler je še dojenček (star tja maksimalno do 6 mesecev) po mojem ni problema, če se ljubita v istem prostoru kot otrok spi. Kasneje pa si jaz ne bi več upala. Intimnost med starši je stvar staršev, otrok nima tu kaj iskati. Lahko ga le prizadene (mene je, ko sem bila otrok), ker ne razume oziroma si po svoje razlaga in lahko negativno vpliva na njegov kasnejši odnos do spolnosti in celo ne spoštuje več svojih staršev. Torej, če morate spati vsi v isti sobi - zakaj se ne bi šla ljubit drugam? V kopalnico, na primer, ali v dnevo sobo ali kuhinjo ali kam ven .... pač drugam? Sama se ob pristnosti otroka, pa če je še tako majhen, ne bi mogla nikoli sprostiti. Če bi me zalotil kak odrasel človek, me še malo ne bi bilo tako sram kot pred otrokom, ki je nedolžno, nebogljeno bitje in vse vtise vase vsrkava in si marsikaj zapomni - če ne drugače, pa podzavestno. Seveda pa se ni problema objemati in poljubljati poleg otroka, s tem, da se zraven objame tudi njega ...
|
|
|
|