A tudi vas kaj boli? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Jasmina25 -> A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 9:53:57)

Meni je kar malo nerodno kakšne stvari moram  spraševat[sm=smiley9.gif]. Sem v 36. tednu in me je že prejšnji teden začelo ful bolet v področju sramne kosti, presredka, v dimljah, tako da na momente komaj hodim. Je pa definitivno bolečina hujša na desni strani. Je res, da me že malo tišči navzdol, ampak a je to normalno, da me tak fejst boli? Če ležim in skušam obrnit je pa itak katastrofa, ker me zbada.
A je imela katera take probleme? Jaz si to vse razlagam kot pripravo telesa na porod. A je to to?

darjatimci -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 10:42:42)

Povsem pravilno si razlagaš,tvoje telo se počasi pripravlja na porod,bolečine lahko čutiš še nekaj časa po porodu,ko se telo vrača v prejšnje stanje.

bori1 -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 10:49:15)

Prav si razlagaš. Hormončki delajo in pripravljajo telo na porod. Mene so nekaj časa prav kolki pekli, ko se narazen lezli,... še vse sorte bo, boš vidla do konca,... Probaj počivat in ko se obračaš dihaj glogoko, da mišice dobivajo dovolj kisika - kot v porodni,...[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Bori1

tanci6 -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 10:49:36)

Tudi mene je bolelo v predelu sramne kosti kak mesec pred porodom. Potem pa je bolečina izginila. Ginekologinja mi je rekla, da je to povsem normalno, pač izraziteje pri nekaterih ženskah. da nekatere zaradi te bolečine ne morejo več hodit. Kot da se kosti mehčajo. Vem, da res boli. Jaz sem težko sedela, še težje pa hodila. 
Upam, da bo čim prej minilo.

Jasmina25 -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 11:40:18)

Hvala za tolažilne besede. Torej sem še ena v klubu teh, ki nas vse fejst boli in pač včasih hodimo kot race. Saj bo minilo, itak pa zdaj že brojim sitno do poroda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

saraja -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 12:48:00)

Ojla!

Tudi jaz imam takšne težave, sploh ne morem iz postelje vstati, težko hodim, no kot raca, kot ste omenile!
Jaz sem v 30t3d, a je to prehitro?

Lep dan!

SANDRA -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 13:34:50)

Hello!

Pol nas je pa več takih.......res da je to moja tretja nosečnost ampak me vse boli že nekje od 17t.....

BarbaraE -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 13:52:08)

Ojla,

nosečke - ja na žalost je to kar normalno, da začne bolet. Ajoj, če se spomnim, ko se nisem mogla več normalno obrnit s hrbta na bok in obratno. Ja, kdo bi si mislil da narava tako poskrbi za pripravo na porod. Aja, v materinski šoli so nam povedal, kako si olajšat bolečine pri prevračanju s hrbta na bok - upam, da se prav spomnim - kolena potisneš skupaj in se obrneš. Če sem se zmotila, naj me katera popravi.

Vse nosečkam želim še do konca nosečnosti lepo nosečnost in lahek porod.

Anonimen -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 18:18:05)

PUNCE A JE TO NORMALNO TUDI ZA 30 TEDEN NOSEČNOSTI. KER IMAM ENAKE PROBLEME. NAJHUJE JE PONOČI, KO SE ŽELIM PREOBRNITI NA DRUGO STRAN, IN SE MI ZDI DA MI NOGE NE GREJO NIKAMOR

altati -> RE: A tudi vas kaj boli? (9.6.2006 19:45:32)

vse to je normalno, tudi mene vse boli......pa sem komaj 21.teden:)

saraja -> RE: A tudi vas kaj boli? (10.6.2006 11:17:49)

Anonimna jaz sem teden in pol pred tabo pa tudi imam te težave, najbolj problematično je ponoči, pa če hodim!

Sicer mormo to vzet v zakup, saj bomo potem vse pozabile, a ne?

Alisa -> RE: A tudi vas kaj boli? (12.6.2006 19:09:17)

Punce očitno smo v tem času ko se začne res vse pripravljat na porod. Tudi meni je gin. rekla da je to normalno nekak za ta čas.

piscancek -> RE: A tudi vas kaj boli? (12.6.2006 21:22:44)

še  js se oglašam, noseča sem 30t in 1 dan, se pa že dober teden počutim kot da bi me traktor povozu. Prej je blo vse brez problemov, križ me že skoz boli, ampak je še šlo. To kar se pa z menoj zdaj dogaja je pa zoprno. Kolki, noge križ, vse se mi razteguje in me boli ko 100[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], js se tolažim da bo pa pol tok bolš, ko bomo dobili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], bolečine bodo pozabljene, vsaj tako mislim.
Pa še ponoči se zbudim, ker sem že parkrat imela lažne BH popadke, nč kaj fajn niso, no čeprav se verjetno s ta pravimi ne dajo primerjat. Sem pa zato že dihanje povadla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

čimmanj bolečin vam želim, pa čim manj nočnih sprehodov na wc

pearl -> RE: A tudi vas kaj boli? (18.6.2006 10:31:19)

Zakorakala sem v 36 t, doslej me ni nič bolelo. Nekajkrat sem začutila bolečino v bokih, samo ponoči, ko spim na njih. Podložila sem si blazino in je bilo mnogo boljše, to je bilo tam v 30 t. Sedaj   kakšna dva dni me spet bolijo boki samo ko dalj časa ležim - običajno proti jutru, pa že tudi čutim občasno bolečino v medeničnem delu, verjetno ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] premakne glavico. Drugih težav pa nimam, zaenkrat tudi ne zatekam in križ me ne boli. Sem pa bila pred nosečnostjo v dobri fizični kondiciji, seveda se tudi sedaj nisem zaležala in se zmerno gibam svojim fizičnim sposobnostim, včasih že tudi prav po polžje.

PDP 22.7.2006

Stran: [1]