Dlaka pri mladiču (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

anabanana -> Dlaka pri mladiču (9.6.2006 7:53:52)

Spet rabim en nasvetek in sicer:

Moj Maxo (pinč) je v zadnjih dneh "spremenil" barvo dlake iz  svetlo rjave v bolj čokoladno rjavo, kar je ok. Zdaj je dlaka bolj močna in se zelo lepo sveti, je pa še en problem - ob straneh in po vrhovih tačk so ostale še majhne pikice  kjer je manj dlak - a je to normalno v tem procesu? (Max bo 13.06. star 3 mesece) Od strani zgleda malo oskubljen - nič groznega.

Anonimen -> RE: Dlaka pri mladiču (9.6.2006 8:12:28)

Če se prav spomnim, si to kuža kupila pri enem "kao" kinološkem društvu z obale. Veš, višavci, kupljeni pri Matoši, so tudi oskubljeni. Tako da po moje je glede na to, kje je kupljen, to več ali manj običajno.

anabanana -> RE: Dlaka pri mladiču (9.6.2006 11:27:57)

"Oskubljen" je zadnji teden odkar menja dlako, prej ni bil + ni oskubljen, ampak ima par pikic, kjer je manj dlake.

+ Psa nisem kupila nikjer na obali, ampak na štajerskem + ta tema je bila že krepko obdelana
+ vprašala sem za nasvet, čisto enostaven, ne vem kje se je SPET razvila ta 100x predelana debata???!!!
+ Kaj ima moj pinč veze z višavci od Matoše??!!!

Prosim vse, ki mi lahko dajo kakšen konkreten podatek, kako naj mu pomagam:
- bo to samo minilo?
- gremo k vetu?
- lahko kaj pomagam s hrano? (jomo brikete Hills, konzerve Animonda, kuhano)

Naj še enkrat povdarim, da se to dogaja samo zadnji teden, razen teh nekaj pikic ima pes zelo močno in lepo svetleču dlako.

Pmaxi -> RE: Dlaka pri mladiču (10.6.2006 14:52:05)

žal ti čisto točno ne morem svetovati, so pa možnosti lahko sledeče:
- lise so od menjave dlake - najboljverjetna
- demodeks - to je zelo pogosta pasja kožja bolezen (zdravnik jo s pomočjo mikroskopa ugotovi zelo hitro=
- mikrosporija - bog ne daj, toda žal glede na to, od kod je kuža bi bilo tudi to možno. Več o tem si preberi tule http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=4357&highlight=mikrosporija 

anabanana -> RE: Dlaka pri mladiču (12.6.2006 12:03:47)

Pmaxi (spet) hvala,

se mi zdi, da je stanje nekoliko izboljšano, ga bom opazovala ta teden in če ne bo vidnega napredka greva k vetu. Ampak tako ko ga pogledam se mi zdi, da je vsak dan malo boljše, verjetno bo res od menjave dlake (upam vsaj).

Kakšni so drugi znaki pri mikrosporiji? On ima samo teh par luknjic po straneh in vrhih tačk pa to niso goli krogci, ampak samo manj poraščeni, nisem pa opazila nobenih drugim sprememb pri njem. Sem si prebrala link, ampak tam piše bolj o posledicah oz. o ukrepih če pes to ima.

Drugi teden pa greva tako ali tako do veterinarke, ker se morava cepit.

anabanana -> RE: Dlaka pri mladiču (12.6.2006 12:28:39)

Pmaxi, sem se prenaglila, zdaj sem boljše pregledala link o mikrosporiji in slikice in vidim, da piše čisto vse. Pri nas niti približno ne izgleda tako, tako da sem 90% da ni to.

Bom ga pa opazovala.

Anonimen -> RE: Dlaka pri mladiču (13.6.2006 21:44:31)

Kaj pa paraziti? Luna je kar naenkrat sredi hrbta (no ja, ob strani, kjer se ji dlaka iz temne spremeni v belo) dobila en flekec brez dlake. Najprej sem mislila, da se je kej zunaj podrgnila, ker ji je to ene dvakrat ze uspelo (se mi valja po mrtvim, smrdljivih zadevah in ne opazim, pa jo vlecem za sabo kake dva metra ponavadi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Potem pa ni in ni nehalo in smo sli k vetu - dboila 3 injkecije (3 tedne) in vitamine. Je pa prvi beagle pri nasem vetu s tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Baje je to bolj ''znacilno'' za mladice.

Anonimen -> RE: Dlaka pri mladiču (13.6.2006 22:00:44)

Ja, če se valja po mrhovini, lahko dobi garje ali nekaj trakega in to potem izgleda tako, da so predeli brez dlake. To sem že slišala.
Drugače pa se mi nekako ni zdelo, da bi se ob enem odgvooru razvila debata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Ni pa bistvene razlike v tem, o čemer je bila poanta odgovora v tistem delu, ki se tiče kupovanja psa pri preprodajalcih, ali je bil kuža kupljen na Obali ali na Štajerskem ali v Indiji Koromandiji, pa tudi v pasmi ne. Sploh pa nisem hotela s tem povedati ničesar drugega kot to, da opisano stanje dlake pri tako kupljenih kužkih res ni nič posebnega. Precej je takih, ki so malo slabše odlakani. Pa ne samo višavci, jaz pač te bolj opazim, ker ga imam sama.

anabanana -> RE: Dlaka pri mladiču (14.6.2006 11:36:54)

Splišni sori, če je bilo preostro.

Z Maxom sva bila včeraj pri vetu in je rekla, da ima najverjetneje alergijo na določeno hrano, zato ga srbi koža in se z gobčkom grize, zato si naredi te luknjice. Zdaj smo na dietni Eukanubi oz. tisti za občutljivo kožo + eno olje bomo dobili jutri (nam je vet naročila). Je rekla, da je skoraj prepričana, da bo zdaj ok.

Splišni popolnoma razumem, kaj mi hočeš povedat in tisto o preprodajalcih se moram strinjat s tamo, ampak kuža je res imel lepo dlako ko je prišel k nam, na videz je bil res lepo negovan.

Na začetku sem ga silila z Eukanuba briketi, pa jih ni preveč maral in pol smo prešaltali na Hillsa in konzervice in res se je dlaka začela takrat slabšati (zdaj ko pomislim). Dokler je bil na briketih je bilo vse ok.

Upam, da se stvar poboljša, če ugotovimo, da je alergija bo verjetno moral iti na kakšne teste ne?

Pmaxi -> RE: Dlaka pri mladiču (15.6.2006 22:21:41)

Velikokrat se alergije popravijo že s tem ko zamenjamo hrano. Npr. moj kitajček ne prenese lososa. Sedaj, ko ima piščanca ProPlan puppy (by the way - piščanček je najmanj alergogen) je pa vse ok.
Saj boš počasi ugotovila kaj psu paše, pa se boš potem držala tistega.

anabanana -> RE: Dlaka pri mladiču (16.6.2006 7:45:32)

Pmaxi, Max ima ful rad to hrano Eukanuba dermatologica, ki je na bazi ribe, tudi te brikete hrusta kot zmešan pa drugače noče briketov niti povohat!! Mu pa zelo lepo diši iz gobčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Smo dobili tudi eno olje (Dermatologic...nekaj podobnega), ki ga enkrat na dan dodajamo hrani in je že po par dnevih dnevih boljše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]