Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 21:35:34)

Malo prej sem spraševala za metode za zbijanje vročine, saj ima moja 9 mesečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] visoko vročino že cel dan, kljub paracetamol svečkam in kopelim (krvni izvidi in urina kao OK). Jutri zvečer imamo let v Bruselj in ni mogoče več ničesar spreminajti - ne hotela, ne leta, v glavnem nič.

Sedaj res ne vem kaj narediti. Ravno sva bili10 dni pri babici in dedku in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je ful uživala. Mama mi je predlagala naj jo pustim doma, saj se v ponedeljek že vračamo. Sedaj res ne vem kaj narediti? Še nikoli je nesem več kot kakšno urico pustila babici ali očiju. Je katera že pustila tako majhnega dojenčka pri starih starših na katere je otrok navezan? Ali ne bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] to razumela, kot da sem jo zapustila. Sicer me "baje" ne pogreša tako kot mislim jaz, kadar me ni, vendar se meni trga srce.
Prosim za kakršenkoli nasvet ali bolje izkušnjo.





Anonimen -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 21:38:38)

Uf, jaz je tako zelo bolane niti pod razno ne bi pustila.




cmokec -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 21:41:19)

Se strinjam s Splišni.




Magi* -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 21:45:08)

absolutno se strinjam s Splišni. bolane je ne bi za nič na svetu in nikdar pustila same.




sarazan -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 21:46:44)

Jaz je tudi ne bi pustila doma. Raje bi odpovedala potovanje.




mamči -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 21:46:58)

Moje mnenje: bolan otrok rabi mamo !




lelaval -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 22:00:24)

Moje mnenje: bolan otrok rabi mamo !

Se popolnoma strinjam.
Jaz že zdravega ne bi upala pustiti, kaj šele bolanega. Sploh, če mu ne moreš niti vročine zbit.




Anonimen -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 22:01:27)

Ufff, če je bolna, bo skoraj sigurno hotela samo tebe.
Čisto drugače je, kot če je zdrava. Jaz je ne bi pustila (pa drugače nimam čisto nič slabe vesti, ko jo pustim v varstvu), res ne.

Saj tudi če greš, kaj boš imela od tega? Verjetno samo astronomski račun za telefon....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.6.2006 22:06:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




simona2 -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 22:16:41)

Ne mislila sem v primeru, če bi vročina padla in bi bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] boljše. Normalno, da je ne bi pustila bolno z visoko vročino, za nič na svetu, saj je še zdrave nisem, tako da mi že tako ali tako očitajo, da malo pretiravam z "materinsko ljubeznijo". Pediatrinja mi je rekla, da če pade vročina, da jo lahko vzamem s seboj, vendar sem jaz v dvomih ali ne bi bilo bolje, da kljub vsemu ostane doma, v primeru, da bi se vročina ponovila ali kaj podobnega. No sedaj sem še bolj razdvojena.

Saj ni da je potovanje nujno, sem pa jaz organizator vsega in nas gre več in bo če ne grem vse padlo v vodo. Pa tudi nobenih možnosti ni da bi dobili nazaj kakršenkoli denar za hotel, avionske karte nič. Jaz prepričujem moža, naj gre sam, čeprav niti slišati noče.

No še vedno pa upam, da bo jutri zjutraj vse OK, da bo vročina padla in da bo pediatrinaj dala zeleno luč in bomo šli, bomo pač malo bolj previdni - sama pa imam zelo dobre izkušnje z zdravniki v Belgiji.




Anonimen -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 22:20:33)

Pusti jo pri babici, če vročina pade. To se mi zdi bolje kot potovanje z otrokom, ki le ni popolnoma zdrav.




babylove -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 22:20:38)

Jaz bi ali ostala doma ali vzela otroka s seboj.




Magi* -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (8.6.2006 22:28:48)

mogoče jaz res pretiravam, ampak otroka z ravno upadlo vročino jaz nikdar ne bi vlekla na potovanje tako daleč. če je bila vročina, je najbrž bila z razlogom. pa kaj pol, če vse skupaj v vodo pade, pa kaj pol, če ne dobiš nazaj denarja... četudi bi bilo z otrokom vse v redu na potovanju in četudi imajo v Belgiji najsijajnejše zdravnike, bi otroka matrala, ker ni čisto zdrav in fit. predstavljaj si, da imaš danes visoko vročino in ti je jutri sicer malo boljše, pa te odvlečejo nekam daleč, v neke hladne hotele, z nekimi letali. meni že ne bi bilo fino.




skuštrana -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 7:49:44)

Jaz ne bi šla. Ostala bi doma, zdravje otroka bi mi bilo pomembnejše od vsega drugega. Glede puščanja pri babici - tako male je jaz ne bi pustila še zdrave ne, vsaj ne za 3 dni, kak dan že več pa ne.




Magi* -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 8:34:15)

simona2, vidim, da si tu gori. kako je tamala? a ste se odločili ostati?




Anonimen -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 8:37:11)

Ne bi šla ni pod razno.




Naja31 -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 8:51:08)

Res neprijetna situacija, ampak pri meni ne bi bilo dileme.
Otrok ima prednost, bolan ali zdrav.

Če je imela včeraj visoko vročino, potem danes nikakor ne more biti zdrava.
Bolanega otroka pa ne bi pustila pri babici.

Zato pa moraš pri rezervaciji potovanj upoštevati tudi to možnost.




piščanc -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 9:13:31)

jaz pa bi jo pustila doma, če bi imela vročino (ampak res visoko), pri starih starših, če pa bi ji vročina padla pod 38° bi jo vzela s sabo

glede na rezultate krvi, je mogoče samo izraščanje zob ali kakšen virus

pri nas je bilo dvakrat tako. pri tjaši sem celo paniko naredila dan preden smo šli na morje, ker je imela vročino, ampak smo se potem vseeno odločili za odhod. vročina je padla, na vožnji je spala, na morju je dobila pa 4 zobe. in žiga enako - tisti dan, ko bi morali na pot je dobil vročino, vseeno smo šli ko mu je padla, na dopustu je bilo vse OK, je imel še vedno vročino, ampak je pač bolezen prebolel na dopustu.

in pri obeh paracetamol ni pomagal nič, ko so izrašali zobki - nenavadno visoka vročina brez vidnega razloga, potem pa zobki v povezavi s kakšnim blagim virusom




Maleal -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 10:29:16)

Jaz bi ostala doma,najprej mi je otrok,potem pa vse ostalo.




rija -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 11:01:29)

Če bi bilo to vprašanje postavljeno lani, bi rekla, da bom šla.
Ker pa je letos, ko imam svojega piškotka ob sebi, bom rekla: niti pod točko razno. Ne vem kaj bi bilo v Bruslju in vseh sodelujočih več vrednega od mojega otroka?

Pa mož naj ne bo tak otrok: verjetno je polnoleten in bo že prevzel tvojo vlogo ta dva dni....




tulip -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 11:47:13)

tUDI JAZ BI OSTALA Z NJO DOMA.




viv_ -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 11:53:26)

Midva sva imela letos januarja kupljene karte za letalo in še za eno prireditev v Londonu in tamala, ko zakleto, je ravno tisto jutro, ko bi mogla it, bruhala. Na srečo je bil let popoldan. Potem ves dan o bruhanju ni bilo niti duha niti sluha, pa živahna je bila, ampak sva se odločala, ali bi šla ali ne.

Če bi še bruhala, bi sigurno ostala doma, kljub temu, da je moja mami vztrajala, da greva in da bojo že. Bolanega otroka je težko pustiti kot prvo zaradi otroka samega, kot drugo je pa to še večja odgovornost za tistega, ki ga pazi. Aja, takrat je bila stara že dobri dve leti.

Jaz sicer zagovarjam to, da otroka kdaj pustim pri starih starših, tudi po več dni. Ampak prvič sem jo pustila, za več dni,  pri letu in pol.

Jaz bi na tvojem mestu ostala doma, pa zvečer bi se zjokala in mal smilila sama sebi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




TVN -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 13:01:00)

Moje mnenje, pa prosim brez zamere. Pri rezervaciji potovanj VEDNO naredim tudi riziko odpovedi, kajti pri malih otrocih se kaj hitro zakomplicira in je pot odpovedana (prestavljena). Seveda je malce drugače, če gre za službeno pot.

Torej, jaz bi na tvojem mestu ostala doma pri otročku, mož pa naj gre z ostalimi potniki. Ja, pa res ne razumem, da ti ne more (noče) priskočiti na pomoč in vskočiti namesto tebe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




simona2 -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 16:06:05)

No najlepša hvala za vse nasvete. Jaz sem bila včeraj v takšni stiski, da sem izgubila kar 2kg v enem dnevu. No [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je imela zvečer še 38 temperature in je ob 22 zaspala in spala do treh in se zbudila brez temparature. Malo sva se crkljale, potem sem jo previla in je nato spala do sedmih zjutraj, tako kot da nič ne bi bilo.

Še enkrat sem klicala pediatrinjo in rezultati pregleda krvi in urina so bili popolnoma normalni, tako da mi je sama svetovala naj gremo, čeprav sem jaz načelno že vse odpovedala včeraj zvečer. Čez dan se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] obnaša popolnoma normalnom,  temperatura p aj ebila najvišja čez dan 37,2 v ritki, kar naj bi bilo manj kot 37. Tudi jedla je čisto normalno.

No in jaz sem se sedaj odločila da gremo. Opremila sem se z vsemi zdravili in če bi bilo krkoli narobe bova pač jaz in mož s [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v hotelu in se malo crkljali. Let imamo ob 19.45 in upam, da bo vse OK.

Vem, da me bo večina vas obsojalo. Jaz sem se že tako ali tako dovolj preživcirala in se bom poskušala sedaj sprostiti in lepo uživati, saj je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako vesela, kot da ji nikoli nič ni bilo.

Aja šesto bolezen je že imela. Ima pa zelo napeto zgornjo dlesen in mogoče so celo zobki, čeprav vem, da obstaja teorija, da vročina ni povezana z izraščanjem zob.   




tulip -> RE: Pomagajte kaj narediti - pustiti otroka doma? (9.6.2006 16:12:06)

Simona, srečno, upajmo da ne bo hujšega!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>