Bolečina ob prvem zobu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


AR -> Bolečina ob prvem zobu (8.6.2006 15:30:20)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara 7 mesecev in je še brez zobkov, kar ni nič narobe. Ampak ne vem kako naj ji pomagam, ker jo zadnjih 14 dni zelo bolijo spodnje dlesni. Ne pomaga noben Calgel, duda, njeni prstki... Boli jo tako, da se sredi noči zbudi in začne glasno kričati. Ko priletim do njene posteljice ima zaprte oči in si z dudo riba dlesni in klati z rokicami. Nič je ne pomiri.

Naj omenim, da je od 3 mesecev spala že 9 ur v kosu, do 6 meseca je bila polno dojena, sedaj pa že pridno okuša nove jedi. Sedaj spi 3 ure skupaj in jok, jo pomirim in zopet 3 ure in jok. Kot da bi imeli spet novorojenčka.

Ima katera podobne izkušnje? Kako naj ji pomagam, ker se mi namreč zelo smili. Jok in vpitje je večinoma ponoči, ko se v hiši vse umiri. Se je pa jokala tudi že podnevi in si jedla svoje roke.

Prosim pomoč! 




soncek&luna -> RE: Bolečina ob prvem zobu (8.6.2006 16:11:22)

ar, jaz mojemu skratu, ko nic drugega vec ne pomaga, dam pol zlicke (tiste prilozene) Calpola ... potem lahko naprej mirno spi.. prime pa hitro




tulip -> RE: Bolečina ob prvem zobu (8.6.2006 17:21:41)

Cartanje, poskusi jo zamotit, če je prav hudo paracetamol, da bolečina popusti. Naš je imel pogrizene prste in zapestje!!
Aja, pa reci si, da bo kmalu minilo!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




AR -> RE: Bolečina ob prvem zobu (8.6.2006 19:42:55)

Ali se paracetamol dobi v lekarni brez recepta?




mišelinka -> RE: Bolečina ob prvem zobu (8.6.2006 20:08:38)

Paracetamol dobiš v lekarni brez recepta, v obliki svečk ali pa sirupa (Daleron, Panadol, Lekadol,...). Priporočam svečke, saj hitreje primejo!




petra.horzi -> RE: Bolečina ob prvem zobu (9.6.2006 12:05:52)

baje zelo pomaga da ji daš za glodat kos mokre cunjice ki si jo dala v skrinjo da zmrzne al pa karkoli zmrznjenega da lahko gloda- delno omrtviči dlesni in ne boli tako zelo
čez dan ji pa lahko daš kakšno kašico iz hladilnika baje tud pomaga:)




Stran: [1]