Kako se naj odločim??? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

saraja -> Kako se naj odločim??? (8.6.2006 9:17:42)

Lepo pozdravljene!

Včeraj sem bila na CSD, in sem imela namen se prijaviti kot samohranilka! Zdaj sem nezaposlena (sploh še nisem bila), rok imam 16.8.!
Svetovala mi je glede porodniške tako: da dobivam pač tisto najosnovnejši starševski dodatek, ki je 40 tisoč ali pa me kdo zaposli kot gospodinjsko pomočnico, ki pa bi naj prejemala 52.000!
Če se bom odločila za gosp.pomočnico bi me lahko zaposlil fant, potem bi se lahko prijavili skupaj
Če pa se bi prijavila kot samohranilka, pa bi živeli ločeno. Potem mi je ona tam govorila, ker pač naju pozna in ve da živiva skupaj, da so zdaj poostrili nadzor na CSD-ju kot na sodišču!

Kaj naj storim!In kakšen je postopek?

total -> RE: Kako se naj odločim??? (8.6.2006 9:50:08)

Med porodniško se prijavi kot pomočnica,če imaš možnost saj je kr malo več kot osnovna porodniška.Kasneje se boš pa odločila,ker so baje res poostrili nadzore nad samohranilkami in marsikoga odkrili in je izgubil podporo,zato ti svetujem,da razmisliš kako boš potem.

karmy -> RE: Kako se naj odločim??? (8.6.2006 10:04:09)

no jaz sem resnična samohranilka in se ne bojim strožjega nadzora.. še pozdravljam ga... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Mojca P. -> RE: Kako se naj odločim??? (8.6.2006 10:22:40)

Ce bos samohranilka, bosta morala urediti se prezivnino ali pa bos v vse vloge vrtec, otro. dodatek) mogla pisat tudi njegov dohodek.
Se mi zdi brez smisla pretvarjat, da si samohranilka, ce te bo strah nenapovedanih kontrol, pa se financno nisi na popolnoma nic boljsem.
Na tvojem mestu bi prosila fanta da te zaposli. SKoda, da se nista zmislila tega ze prej...vec plac bi imela, visja bi bila porodniska.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.6.2006 10:25:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

total -> RE: Kako se naj odločim??? (8.6.2006 10:38:25)

Radha,sama vem za kr nekaj primerov ki so jih nedavno odkrili,ampak sama menih da so to prijave na CSD,in sam center vse preveja od zdravstva,do preživnin,obiski nenadni na domi.......

saraja -> RE: Kako se naj odločim??? (8.6.2006 11:53:17)

A je kje kakšna stran, da bi se malo informirala kako in kaj?

Hvala!

Anonimen -> RE: Kako se naj odločim??? (15.6.2006 11:27:10)

kako te lahko fant zaposli kot družinsko pomočnico?Te lahko zaposlijo tudi starši?to sem prvič slišala in zato sem čisto nepoučena, ne mi zamerit. A mora biti fant kakšen samostojni podjetnika li kaj takega?

Stran: [1]