pajčolanka -> RE: Krst za drugega otroka koruznikov? (10.6.2006 16:19:22)
|
v tej fari kjer sem sedaj župnik nič kaj ne komplicira glede krsta, komplicira pa tisti v kateri fari kjer sm bla prej, menda ne krsti otroka četudi mata starša napovedano poroko ne vem maja bi krstil, novembra bi se pa unadva poročila. niti takrat ne krsti. zase vem da bm prej mamica kot pa bom poročena. in se bm poročila, samo čez nekaj let ko bom mela faks pod kapo-čist izi zakaj-ker mam kot neporočena veliko več ugodnosti. se mi pa ne zdi fer da mi nebi krstil otroka ker ni nč kriv če midva nisva tok pametna da bi se poročila. in kolikor vem krst ni kr en zakrament, je otrokova vstopnica za v nebesa, čist tako če nekrščen otrok umre ne more v nebesa ker ni krščen. enostavno ni fer do otroka...ker ni čist nič kriv. je pa tudi tako, jst sm lahka cerkveno poročena pa ne vem kaj še vse, če mi ni, pol otroka nem vzgajala v veri če pa mi je to ok, ga bm vzgajala lih tako pa če sm poročena al pa ne... ne vem , meni se zdi da župniki ki nočejo krstit otroka strašev ki niso poročeni delajo velikoooo krivico otroku-nedolžno bitje ki ni nč krivo, ostane pa brez nekaj zame zelooo velikega in pomembnega, samo zato ker starša nista poročena.
|
|
|
|