rainbow -> RE: ko dojenje ni več (samo) hrana (8.6.2006 13:47:31)
|
Z možem sva pač spet poskusila bolj na trši način. jaz sem jo podojila, potem pa jo je on odnesel v posteljo, malo jo je še pocartal. Seveda je jokala, ampak ne hudo. Drugače jaz nimam pojma, kako bi se to rešilo, dolgo sem upala na čudež [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa valda ga ni bilo, jaz pa živčnega skoraj dobila, ko mi zvečer niti na zizi ni hotela zaspat. No, nikakor nisem hotela, da bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] hudo jokala, ampak res ni, je bolj klicala in po ene pol ure zaspala. Vmes je mož šel še parkrat k njej, jo malo vzel ven, pa spet not, pa protest... Po dveh urah se je prvo noč spet zbudila, je šel spet mož k njej, ponoči sem jo pa jaz podojila in dala takoj nazaj v posteljo in je spala do jutra. Drugi večer je bilo že dosti manj upiranja, spet eno dojenje ponoči in spet spanje do jutra. Tretjo noč je spala skozi, nisem moga verjet, in to v najini spalnici. Četrto noč sva jo že selila v otroško sobo. Nekateri otroci se potem ravno tako zbujajo, ampak Enja dosti bolje zdaj spi. Finta je v tem, da se navadi zaspat brez sesanja oziroma dojenja torej prisotnosti mame. Ima dva medvedka, ki ju stisne k sebi, jaz jo zvečer odnesem v otroško, malo zapleševa, da se umiri, na CD, jo budno dam v posteljo, medota , rečem lahko noč, lupčka in hitro grem iz sobe. Pač probata, ne zdaj na silo, ampak zgleda, da otrok pač rabi nekaj časa, da se navadi na novo rutino in v tem obdobju, stara je 14,5 mesecev že ve, da mami obstaja, tudi če me ni zraven (okoli 10tega nam ni uspelo), pa takoj zjutraj se dojiva in čez dan še kakih 4 krat najmanj. Aja, zvečer poje večerjo, večinoma mlečne zadeve, gris, žganci, to ima ful rada, mleka ji ne dajem, ker se tako še dosti dojiva, pa tudi mlečnega dovolj poje (jogurti, skuta, mlečne večerje) V glavnem, sem ful happy, spim po dobrem letu brez nočnega kšihta (razen ekstremni primeri-bolezni). Upam, da vam uspe ob pravem času in brez velikega napora[sm=smiley20.gif]
|
|
|
|