Kaj zna 4-m,esečnik? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Darči76 -> Kaj zna 4-m,esečnik? (7.6.2006 15:04:45)

Kaj mora znat 4-mesečnik?
Kdaj se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] obrnejo sami s hrbta na trebuh in nazaj?
Kdaj se kotalijo?
Kdaj si sami nesejo nogice v usta?

Z mojim sončkom delava vaje za obračanje že 3 tedne in se še vedno ne obrne sam na trebuh. S trebuha na hrbet mu včasih celo uspe....tudi stopal si še sam ne prime, samo ko mu jih ponudim. Dotika pa se kolen....

Kaj znajo / so znali vaši sončki pri tej starosti?




Anonimen -> RE: Kaj zna 4-m,esečnik? (7.6.2006 15:13:33)

Naš se je kotalil in dajal noge v usta.

In kaj boš imela od tega? Sekirala se boš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




nana 27 -> RE: Kaj zna 4-m,esečnik? (7.6.2006 16:03:58)

Če znaš hrvaško http://www.iskon.hr/bebe/page/2002/12/06/0623006.html  Drugače pa se vsak otrok razvija drugače. V enem obdobju se lahko več oglaša oz. dobiva na komunikacijskih sposobnostih, v drugem pa se giba. Jaz se ne spomnim, kaj je takrat znal. Prevalit se še zdaj ne mara pa je star skoraj osem mesecev. Nogice je zelo zgodaj dajal v usta, potem je na to pozabil in zdaj spet to počne. Poskuša se plazit tako, da s celim telesom puza po tleh in to nazaj. Meni se zdi glede na tvoj opis, da je več kot super za njegovo starost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] tako da nič ne skrbi.  




Anonimen -> RE: Kaj zna 4-m,esečnik? (7.6.2006 16:30:41)

Če se že drži za kolena, se bo kaj hitro tudi za stopala začel. In ko se bo držal stopal (vlekel nogavičke dol) bo kmalu ugotovil, da so tudi nogice njami...  Če bi ga rada vzpodbudila, mu kupi mogoče barvaste nogavičke, ali nogavičke z zvončki.

Naša je včeraj dopolnila 5. mesec, pa si že kake 14 dni vleče nogavičke z nogic ali pa se drži za prstke na nogi. Prejšnji teden se ji je tudi posrečilo iz trebuha nazaj na hrbet prevaliti. To ji je do danes upelo šele ene 3x...pomoje bolj po sreči. Iz hrbta na trebušček pa niti pod razno še ne zna. Se sicer obrača na bok in daje nogico čez, kot da bi hotela na trebuh, vendar ji še ni uspelo.

Ne obremenjuj se, kaj morajo znati pri določeni starosti. Opazuj ga, vzpodbujaj (ne sili) in boš videla, da skoraj vsak dan ugotovi kaj novega.




Nyah* -> RE: Kaj zna 4-m,esečnik? (8.6.2006 22:36:24)

Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim.

Jaz se naprimer sploh ne obremenjujem z merili. Vsak dan jo opazujem in sem ponosna na vsako novo stvar, gib, glas, ki jo opazim prvic in jo ona poskusa narediti ali pa ji celo ze uspe.

Nekateri dojencki so pravi telovadci pri teh mesecih, spet drugi so govorci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Nasa je bolj to drugo, po meni....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Neobremenjeno uzivaj v skupnih trenutkih, brez skrbi, merila in primerjava z drugimi pridejo se prehitro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




MajaPRO -> RE: Kaj zna 4-m,esečnik? (9.6.2006 9:26:38)

Jaz sem si vsak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] podvig zapisala, šlo je pa takole:
  • nogo je spravil v usta pri 4 mesecih 24 dneh
  • s hrbta se je prekobalil na trebuh pri 5 m
  • s trebuha na hrbet pri 6 m 10 d
  • na vse štiri se je postavil pri 7 m
  • plaziti je začel pri 8 m, tudi samostojno sedeti
  • ob opori se je dvignil pri 8 m 19 d in tu smo še danes (stari skoraj 10 m).
Kot vidiš, se pri 4 m ni dogajalo nič posebnega. Je pa vsekakor dobro, da ga spodbujaš. Ko je bil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star 6 m, sva šla na handling (v center Štorklja), kjer nam je fizioterapevtka pokazala, kako spodbujati otrokov razvoj - ti toplo priporočam.

Pa še nekaj... težko boš nasla 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki sta izbrala enako razvojno pot.




Stran: [1]