GK - Leonišče (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Katja* -> GK - Leonišče (7.6.2006 13:26:29)

Če katera ve, kako je s tem, naj mi prosim odgovori. Zanima me to: zakaj ginekološke preglede v Leonišču plačaš, če pa je to klinični center oz. ginekološka klinika, zdravniki pa so tudi zaposleni v KC, oprema od KC...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

V primeru nosečnosti pa naj bi plačala samo prvi pregled, vodenje v nosečnosti je zastonj. Kaj pa prvi pregled 6. tednov po porodu?

Za tiste, ki hodite tja: ste zadovoljne? Katerega ginekologa priporočate?






Snoopika -> RE: GK - Leonišče (7.6.2006 14:02:04)

Nadstandard - zdravniki specialisti delajo izven " svojega delovnega časa"... Jaz hodim k dr. Megliču in sem zelo zelo zelo zadovoljna.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sazi -> RE: GK - Leonišče (7.6.2006 14:07:09)

V Leonišču imajo kot povsod popoldansko samolačniško (oz. za doplačilo). Itak je večinoma tako (tudi pri drugih specializacija v zdravstvu), da je oprema ista, doktorji isti, le da se v dopoldanskem času ne plačuje, popoldan pa.
V nosečnosti sem jaz imela 1. pregled popoldan (torej z doplačilom), ostale dopoldan (zastonj), 1. pregled po porodu pa zopet popoldan z doplačilom.
Z mojim G nisem čisto zadovoljna, saj sem poslušala od drugih nosečnic, da so bile marsikje deležne bolj pogostih pregledov, več UZ-jev in podobno. V Leonišču so zaradi mase pacientov toliko bolj prisiljeni šparati. Moja sestra pa je s svojo G tam zelo zadovoljna, pa na žalost odhaja v penzijo.
Je bilo pa tako, da dokler me je pregledoval moj G, se ni dogajalo nič posebnega - precej na hitro me je vedno odpravil (vedno sem poslušala srček otročka, to pa je bilo tudi vse), ko pa se je proti koncu malo zakompliciralo zaradi visokega pritiska, sem pa itak prišla k drugim G (ker je bil moj zaseden), ti pa so me kar precej pošiljali na dodatne preglede in mi v končni fazi tudi predčasno sprožili porod. Zadnji 2, ki sta me jemali malo bolj resno, sta se pisali Bizjak in Smrkolj. Žal pa sem bila pri njiju le 1x, sicer sta takrat pustili dober vtis, kako pa je pri njiju drugače, pa ne vem.




katarina j. -> RE: GK - Leonišče (7.6.2006 16:07:44)

Ja, tudi mene je to ujezilo, da prvi pregled v nosenosti plačaš- pa četudi je dopoldan!! Pa tudi prvega po porodu sem doplačala, češ da to ni več zdravljenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]! Glede tega je vse fujjjjj, pa tudi načakala sem se tam med nosečnostjo, tako da sem korenine tam poganjala(vsakič 2 uri ali več)! Sem imela obvezno knjigo sabo. Drugače pa sem zadovoljna s svojo ginekologinjo dr. Pintar. Je pa tako, da tudi ona naredi vse tako na hitro, nič kaj dosti se ne posveča in ne meni s tabo- no je pa vse naredila ok. v obeh mojih nosečnostih.




ursulina -> RE: GK - Leonišče (1.7.2007 20:31:15)

pozdravljene!
zamenjala sem G in sicer sem pri dr. kavšku v leonišču. ali mi lahko katera pomaga, prosim?

14 dni nazaj sem imela prvi pregled v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], vzel mi je tudi bris.
dobila sem navodila, da naj pridem čez 14 dni z nekimi belimi listi po rezultate in naj pred naslednjim pregledom dam kri v laboratoriju.  meni se sicer zdi že malo pozno, ampak dobro.

kam naj torej grem po te rezultate in kam dat kri? katera je to že dala skozi? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




natasarobi -> RE: GK - Leonišče (1.7.2007 20:38:13)

ursulina - Kam naj greš po rezultate ne vem - meni ni bilo nikoli potrebno iskat rezultatov - so bili v katroteki. Laboratorij je pa v drugem nadstropju (tam počakaš tudi za izvide).

Moram se pa navezat še na zgornjo temo. Jaz sem bila pri pregledih čisto odvisna od svoje ginekologinje v nosečnosti. Nisem plačala samo prvega pregleda, ampak še naslednje 3, nato pa se je moja g. odločila,k da se me naročii zjutraj. Sem pa slišala, da je prvi za doplačilo nato pa vsi naslednji zastonj - no, pri meni ni bilo tako.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.7.2007 20:42:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tinaaja -> RE: GK - Leonišče (1.7.2007 21:46:13)

V leoniscu delajo ginekologi specialisti, ki so drugace zaposleni v porodnisnici. V kolikor zelis hoditi k njim, moras hoditi samoplacnisko popoldne.
Prvi pregled v nosecnosti in prvi po porodu sta placljiva. Ostali pregledi v nosecnosti so brezplacni.
Rezultati preiskav pridejo h G, v primeru posebnosti te obvestijo.
Laboratorij je v 2. nad levo, kjer na policko oddas napotnice in te potem poklicejo. Rezultate za kri in urin, ki ju delas pred pregledom, dobis takoj (10min pocakas), sifilis, toxa,.. pa pride h G.
Ce zelis G, ki ti je na voljo vse dni v tednu, potem leonisce ni prava odlocitev. Ce ne zelis cakat pred pregledom, potem spet raje drugam. Cakanje je predvsem odvisno od tega, da so G zaposleni v P in se jim tam zadeve zavlecejo - sem med 3 dnevnim bivanjem tam spoznala njihov ritem in je grozen. Takrat sem sele sprejela dejstvo, da je pac treba cakat.  Jaz sem zadovoljna s svojo G, je pa ful obremenjena in polno zaposlena - dr. Sajina.




Putka -> RE: GK - Leonišče (1.7.2007 22:24:45)

Ena prednost Leonišča oz. izbranega ginekologa (če je porodničar), je ta, da imajo izkušnje s porodi, cr, pri mojem porodu je bil celo zraven (bil je slučajno razpisan). Res je, da so zaradi zavarovalnice omejeni in naredijo le 2 UZ, vendar če je potrebno jih opravijo več.
Jaz sem zadnji mesec hodila na preglede v porodnišnico, tako da sem bila že navajena celotnega postopka. Moj ginekolog je dr.Rončevič, res malo manj zgovoren, ampak ko sem ga sama začela malo več spraševat se je razgovoril in vse podrobno razložil.




ursulina -> RE: GK - Leonišče (4.7.2007 9:03:24)

no, se bom že znašla :)

je pa res, če imaš zasebnega G, potem lahko kadarkoli pokličeš in vprašaš, če te kaj teži, tako v leonišču, pa nimam pojma, kam naj pokličem...

imam namreč mal izcedka, ki mi ni všeč, kam naj grem, moj izbrani G ima ambulante ob četrtkih dopoldne in vsak drug torek popoldne, se mi zdi... naj se najavim za jutri oz. kaj nareditit če je kaj nujnega?
moraš it naravnost v porodnišnico ali kako? pol pa ne bo nič takega in me bodo nadrli, kaj paničarim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tinaaja -> RE: GK - Leonišče (4.7.2007 12:11:07)

ce je nujno gres
ali na dan, ko ima tvoj G v leonisce, gres k sestri in poves, da je nujno in ti da en listek s katerim gres v sprejemno

ali pa gres na dan problema v leonisce in te dajo k nadomestnemu G.




Stran: [1]