NOVALAC-specialni formuli (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


DEJANA -> NOVALAC-specialni formuli (7.6.2006 10:41:12)

Dekleta, ima katera izkušnje s specialnima formulama Novalaca proti kolikam in polivanju? Slišala sem, da je mleko precej gosto in hranjenje dolgo traja, vendar če je učinkovito, se verjetno splača....




Maleal -> RE: NOVALAC-specialni formuli (7.6.2006 10:50:29)

Mi smo imeli NOVALAC IT 1,pred tem je trdo kakal na pet dni,po IT-ju pa lepo mehko vsak dan,dobil pa je bolj krče.Ni pa kaj bolj gosto,lepo teče po steklenički.




fricka -> RE: NOVALAC-specialni formuli (7.6.2006 12:33:00)

Mi smo uprabljali Novolac proti krčem v obdobju do 3 mesecev. Zelo sem bila zadovoljna, krče smo imeli samo dvakrat na začetku. Da bi bilo bolj gosto? Nisem opazila razlike z Aptamilom, ki smo ga dobivali v porodnišnici.




sazi -> RE: NOVALAC-specialni formuli (7.6.2006 13:03:58)

Smo uporabljali Novolac AC 1 proti krčem. Krči so seveda še bili, ampak se mi zdi, da manj hudi kot prej. Enkrat sem potem zamenjala mleko za Comformil - katastrofa - je imel krče cel dan, je pa res, da je potem bolj mehko kakal, po Novolacu AC1 pa se je vsakič kar namatral - blato je bilo trdo, kakal pa je 1x na dan. Zdaj (4 meseci) nimamo več krčev, uporabljamo navadni Novolac 1, kaka 1x na dan razmeroma mehko in brez večjega napora.
Zgoraj naštete formule niso nič kaj bolj goste (verjetno je tisti proti polivanju, ampak tega pa ne poznam). Zdaj mu pa ponoči že 2 tedna najem Novolac NF, za daljšo sitost - to mleko pa je bolj gosto, zato ga pije skozi cucelj s spremenljivim pretokom (Avent), ker čez navadnega skoraj ni šlo (se je že po polovici tako utrudil, da je takoj zaspal in pojedel premalo).




karla 04 -> RE: NOVALAC-specialni formuli (9.6.2006 9:30:34)

Cau!

Jaz sem od zacetka uporabljala NOVALAC AC1 , ker je imela nasa hude krce. Po tem mleku jih ni bilo zal nic manj. Po 3 mesecih, pa jo je mleko zacelo zelo zapirati in je naprej pila navaden NOVALAC 1. Po tem je lepo kakala. Kar pa se tice NOVALAC AR1 je enako gost. Nasa po njem ni nic manj polivala. Ima namrec reflux. Sedaj sva na APTAMILU AR. Stara je 6,5 m in tudi kaka lepo, ker ze veliko je ostale hrane. Mleko pije le 3x dnevno.
Vmes pa sem ji probala dati tudi NOVALAC NF in jo je spet hudo zvijalo. Postavila sem vprasanje po mailu na medis, ki je uvoznik za Novalac in so mi odgovorili, da je mozno, da jo napenja zaradi mleka NF, ker vsebuje vec skroba, da je bolj nasiten. Tako, da s tem nisva vec nadaljevali.

CELA ZNANOST SO TE MLEKI A NE??????
Predno ugotovis kateri mu ustreza ze skoraj doktoriras:)))))


LP, K




mufi -> RE: NOVALAC-specialni formuli (9.6.2006 13:43:38)

hoj, nas tamauc je star en mesec in en teden. ne dojim ga zarad krčev. patronažna mi je priporočala samo uporabo Novalaca AC 1 in zdej pijemo le to v kombinaciji s čajčkom. res nima več tako močnim krčev, so pa še vedno. ampak očitno je to mleko precej lahko, ker mali pije na dve uri in spije od 100 do 120 ml. danes gremo prvič po Novalac nočna formula, da vidmo, če bo spal več kot dve uri. upam, da ne bo spet večjih krčev.
lp




marty5 -> RE: NOVALAC-specialni formuli (9.6.2006 13:57:08)

Mis mo tudi kmalu po rojstvu prešli z aptamila na Novalac proti krčem. Mislim, da je pomagal, čeprav s krči nismo imeli hudih težav. Ga pa je formula AC1 res nekoliko zaprla in zdaj, ko smo prešli na navadno formulo je prebava spet super!

Na splošno pa sem z Novalacom super zadovoljna!




DEJANA -> RE: NOVALAC-specialni formuli (10.6.2006 9:36:52)

A obstaja tudi Novalac nočna formula?? No, poskusila sem z Novalac proti kolikam in moram reči, da so krčki manj pogosti, prav tako vetrovi. Sem pa tudi jaz opazila, da poje ogromno in pogosto, tako da mleko res deluje lahko. Kaka sicer po dvakrat, trikrat na dan, vendar je včasih blato čudno zelene barve. Tudi bruha še vedno, ampak je bruhal tudi na začetku dojenja, tako da upam, da se bo uravnalo, ko se navadimo na mleko.




maja979 -> RE: NOVALAC-specialni formuli (10.6.2006 12:15:50)

mi imamo novalac ar1 proti polivanju, naš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] manj poliva, pa tudi krčev nima nič več kot pred uporabo novalaca - sicer pa se dobi super zadeva proti krčem v lekarni arnika v škofji loki - pozanimaj se pri januarskih mamicah. jaz sicer ne mešam po navodilih ampak dajem 1 merico na 50 ml vode in je čist ok.
pozdravček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mufi -> RE: NOVALAC-specialni formuli (12.6.2006 11:21:25)

dejana, zeleno blato pomeni krče. Tako mi je razložila naša patronažna.




DEJANA -> RE: NOVALAC-specialni formuli (12.6.2006 11:29:40)

Ja, očitno res - hvala Mufi. Povej - si kupila nočno formulo, o kateri si pisala zgoraj?




Stran: [1]