eeeva -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (8.6.2006 7:36:05)
|
za mojega brata, ki bo avgusta star 26 let, so mami zabičali, naj pri ŠESTIH TEDNIH dobi žlico KUHANEGA RUMENJAKA na dan, tako da je do šestega mesece jedel že praktično vse. jaz pa nisem marala ničesar razen mleka in mlečnih izdelkov do svojega drugega leta, pa smo začeli z uvajanjem pri petih mesecih. po mojem mnenju je bilo to pogojeno tudi s takratnim trajanjem porodniškega dopusta, da so otroci pri šestih mesecih, ko je šla mama v službo, lahko del dneva preživeli v vrtcu brez njenega mleka, ob gosti hrani. tako da...se mi zdi, da je ta meja šestih mesecev kar neki. kar se alergij tiče...ne vem, no. a ni velika možnost, da jo dobiš, če se z določeno snovjo nikoli ne srečaš, potem pa kar naenkrat...? mogoče razmišljam napačno, ampak ravnam po principu, da se mora otrok utrdit. zato tudi med nosečnostjo nisem pretiravala s kakšno ekstra pazljivostjo pri hrani...s tem pa ne mislim, da se mora otrok po smeteh valjat in zbolevat, da ne bo pomote. če sebe pogledam, sem kot mula nesla v usta marsikaj, pa lahko danes pojem karkoli, tudi ne tako neoporečne stvari, pa me ne bo zvilo. sinu sem dala žličko frutka (jabolčni sok) kakih 14 dni nazaj...danes, ko ima tri mesece in tri dni, kar poskoči, če zavoha frutek in spije pol flaške s slastjo...nima nobenih težav ali alergij, še krčkov ne.
|
|
|
|