Samo dojenje do 6. meseca?? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


ribica. -> Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 9:42:50)

Včeraj smo bili prvič v posvetovalnici, kjer so mi rekli,da naj bi bil otrok do 6. meseca samo dojen. Sem mislila, da se šalijo, saj imam že eno pupo doma in 2003.leta ni bilo tako. Takrat sva začeli z uvajanjem goste hrane pri četrtem mesecu. Zdaj je pa spet neka nova moda. Vsaj v MB.  A so vam vaši pediatri oz.  sestre tudi tako rekli?




Seven* -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 9:49:35)

Moja pediatrinja je rekla isto in tudi priporocila so taksna, ce ne zelis alergije svojemu otroku. Jaz sem prakticno polno dojila do 8 meseca, ker ni hotela nic jest, pa je dobro rejena. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ne delaj si dela in upostevaj pediatra, razen ce bos imela obcutek, da otrok res potrebuje se kaj za zraven.




Anonimen -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 9:51:50)

Najmanj od leta 2002 "propagirajo" polno dojenje do šestega meseca. Vsaj v Novem mestu.




katarina j. -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 9:52:18)

ja, tudi v Lj so tako rekli! To je zaradi tega, ker je toliko alergij, pa so ugotovili, da kasneje ko začneš uvajati katerokoli hrano pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bolje je. Jaz se s tem kar strinjam in sem svojega drugega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dojila 6 mesecev, potem pa sem začela počasi uvajati. Saj če dojiš in ješ raznoliko, je tvoje mleko različnega okusa in malček že malo menjava okuse. Če pa je samo na adaptiranem mleku..no mogoče se pol mal prej naveliča istega okusa, pa bi jaz mogoče že prej začela z malo dodatka..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




renan -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 9:58:44)

pri nas v ms mi je rekla da lahko začnem z uvajanjem pri 5,5 mesecih s sadnimi sokovi iz korenčka, jabolke, ali pese. Jaz sem začela pri 5 mesecih, ker mi je mali nehal spati celo noč, in sem dobila občutek, da rabi več od cice. Tudi sesalni refleks ima vse manjši, ker ga je, ko sesa, začelo zanimati vse drugo, kar se dogaja okrog njega. v nemški literaturi pišejo, da naj ne začneš pred petim mescom in naj pri tem slediš svojemu notranjemu glasu.

Lp, Renan




natalia -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 10:01:38)

kaj pa tiste, ki ne dojimo? tudi do 6. meseca samo adapt.mleko?


lp




Seven* -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 10:03:12)

natalia, mislim da je v primeru dodajanja priporocljivo uvajanje po 4 mesecu.




Seven* -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 10:04:54)

Clanek o uvajanju goste hrane

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/uvajanje_goste_hrane.php




flecker1 -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 10:09:08)

Se strinjam s tabo, tudi meni je rekla, da naj začnem uvajati gosto hrano pri dopolnjenem 6.mesecu, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pri prvi sem dala že pri 4. mesecu, sedaj pa pri drugi naj bi izključno dojila 6 mesecov. Mislim, da tega ne bom držala, v 5. mesecu bom jo uvajala. Ker sama ne dojim, mleka samo črpam (moja mala noče moje zize) ter dajem po flaški, in da bi črpala še 4 mesece...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  Sicer imam zdaj mleka dovolj, kaj bo pa potem pa bom vidla.




Naja31 -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 10:42:11)

Ja, moj je bil polno dojen do 6 meseca in pol. Potem smo začeli postopoma.
Ampak midva z dojenjem nisva imela težav, že samo od tega se je lepo redil in napredoval.

To je zdaj res nova moda.





Katrin -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 12:12:59)

Tudi midve sva se prvih 6 mescev le dojili, nato pa počasi pričeli z uvajanjem goste prehrane.

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ribica. -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 12:33:41)

V bistvu sem zastavila to vprašanje tako malo iz radovednosti, ker se mi zdi kr mal smesno, da se tud glede dojenja tolk spreminjajo "pravila".Sicer pa z dojenjem na srečo nimam težav. Bomo pač samo dojili do 6. meseca. Upam,da bo mlekarna še naprej tako zanesljivo delala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bini -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 13:20:44)

jest sem pa dojila in mal dodajal res do 6. meseca, ampak tam pri 5. mesecu sem uvedla večerno mlečno kašico, ker je bila enostavno lačna..
pri drugem sedaj pa je začetek podoben - dojimo, dodajamo, dojimo..no, pretežno hvala bogu še vedno dojimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tincci -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 14:07:11)

Jaz sem začela dodajat po 4m, ker je imela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že 8.5 kg in sva prišli na to, da sva se skos dojili. Pa sem ji začela dajat zvečer po žlički riževo kašico, pa kmalu zatem tudi dopoldan kuhano jabolko. Niti slučajno ne bi zdržala njenega tempa za dojenje do 6m! Zdaj je stara dobrih 7m in sem vesela, da sem začela takrat že dodajat, ker gre tole uvajanje počasi in sva sedaj na 2 obrokih goste.




rainbow -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (7.6.2006 20:42:04)

Ja, tudi meni so tako priporočali, mb zdravstveni dom.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.6.2006 0:10:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Marogica -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (8.6.2006 5:42:06)

Meni je pediatrinja povedala, do so "pravila" uvajanja goste hrane v 12 letihi spremenili že 4x. Tako, da....najbrž ni ravno nekih pravil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




eeeva -> RE: Samo dojenje do 6. meseca?? (8.6.2006 7:36:05)

za mojega brata, ki bo avgusta star 26 let, so mami zabičali, naj pri ŠESTIH TEDNIH dobi žlico KUHANEGA RUMENJAKA na dan, tako da je do šestega mesece jedel že praktično vse. jaz pa nisem marala ničesar razen mleka in mlečnih izdelkov do svojega drugega leta, pa smo začeli z uvajanjem pri petih mesecih. po mojem mnenju je bilo to pogojeno tudi s takratnim trajanjem porodniškega dopusta, da so otroci pri šestih mesecih, ko je šla mama v službo, lahko del dneva preživeli v vrtcu brez njenega mleka, ob gosti hrani.

tako da...se mi zdi, da je ta meja šestih mesecev kar neki. kar se alergij tiče...ne vem, no. a ni velika možnost, da jo dobiš, če se z določeno snovjo nikoli ne srečaš, potem pa kar naenkrat...? mogoče razmišljam napačno, ampak ravnam po principu, da se mora otrok utrdit. zato tudi med nosečnostjo nisem pretiravala s kakšno ekstra pazljivostjo pri hrani...s tem pa ne mislim, da se mora otrok po smeteh valjat in zbolevat, da ne bo pomote. če sebe pogledam, sem kot mula nesla v usta marsikaj, pa lahko danes pojem karkoli, tudi ne tako neoporečne stvari, pa me ne bo zvilo.

sinu sem dala žličko frutka (jabolčni sok) kakih 14 dni nazaj...danes, ko ima tri mesece in tri dni, kar poskoči, če zavoha frutek in spije pol flaške s slastjo...nima nobenih težav ali alergij, še krčkov ne.




Stran: [1]